[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Bogdan's Custom Nano Reef  XML
Forum Index » Bazine mici si medii
Author Message
Shubi
CNC-ist de frunte

IP:

koala wrote:Este foarte simplu:

- arunci 100 de litri de apa sarata, sa zicem.
- tre' sa pui, in loc, doar 96.5 litri apa... si 3.5 kile de sare.

Greutatea specifica a sarii este mai mare decat al apei deci tre' sa pui mai multa apa ca sa ajungi la un volum total de 100 lt

This message was edited 1 time. Last update was at 22/02/2015 03:38:01

bsbircea
Member
[Avatar]

IP:

ceva poze...

image
image
image

I slice'n'dice live animals and glue them to rocks!
[Email]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Se vede foarte misto BeanAnimalu' ala ... pe bune, pe tine nu te enerveaza tevile alea?
In rest, polipi extinsi ... culoare misto pe scopas ... clown d-ala "cult" .

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
bsbircea
Member
[Avatar]

IP:

Ma enerveaza de mor, da' de ciclat acvariul nu ma mai apuc, adica mi-a ajuns cu schimbu de apa la 3 zile, mortii lor de fosfati asa ca perete de stanca ie esclus. si chiar daca pun un colant pe spate acu, ce dracu fac in cutia de la bean animal?

ce-ar fi totusi sa-i fac o jucarie deaia de perete ca al tau, numa ca nu-l lipesc de geam, il bag jos in nisip si sus ii bag in el ceva magneti sa-l tina lipit de spate?
Ma gandesc ca nu s-ar decicla mizerabilul, eventual s-ar cicla foarte greu magaria de perete, si probabil dau de ceva diatome... in rest ce-ar putea sa mai apara?

[Email]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

- Solutia imediata este tencuirea cu silicon negru... si pe perete (pe dinafara) si inauntru (in cutie)...
- Solutia cu peretele de piatra merge, asa cum ai zis tu (cu magneti d-aia)... problema e ca piatra moarta o sa elimine si ea fosfati. Plus o mini ciclare + diatome + ceva cyano (ca sa fie tacamu' complet).

Acu' tu alegi ce-ti convine.

PS: Poti face peretele, dupa care sa-l lasi la spalat/muiat intr-o cada cu diverse zemuri: otet, clor, apa de osmoza... in cateva saptamani o sa fie curat-curatel. Eu asta as face, da' e o parere subiectiva.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
CatalinBarbu
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Foarte fain Scopasul...nici nu am stiut ca are punctuletele alea pe el...
[Email]
georgemonda
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

+1 koala.
ar arata mult mai bine.
da de ce nu ai facut initial treaba asta?
CatalinBarbu
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Daca ar fii fupa mine as alege varianta mai usoara si fara dureri de cap, adica aia cu manjitu' cu silicon.
[Email]
bsbircea
Member
[Avatar]

IP:

koala wrote:- Solutia imediata este tencuirea cu silicon negru... si pe perete (pe dinafara) si inauntru (in cutie)...
- Solutia cu peretele de piatra merge, asa cum ai zis tu (cu magneti d-aia)... problema e ca piatra moarta o sa elimine si ea fosfati. Plus o mini ciclare + diatome + ceva cyano (ca sa fie tacamu' complet).

Acu' tu alegi ce-ti convine.

PS: Poti face peretele, dupa care sa-l lasi la spalat/muiat intr-o cada cu diverse zemuri: otet, clor, apa de osmoza... in cateva saptamani o sa fie curat-curatel. Eu asta as face, da' e o parere subiectiva.

Bine, perete sa fie, plm macar sa fiu si eu pe trend, da' oricum il las la spalat in clor, otet, mortii ma-sii sa nu mai aud de fosfati ca mor cu zile.

Ca principiu, polistiren extrudat, ceresit de-ala de ziceai tu, piatra uscata maruntita si lipita acolo, vine acu intrebarea. polistirenu' suport tre' sa fie tencuit pe 2 fete? sau spatele poa' sa ramana asa cum e? (zise lenesul din mine).

@george.

Pentru ca sunt un model pentru lene , si pentru ca bazinul l-am cam facut la repezeala, cel vechi isi luase un colt de masa in lateral, (aplauze nevestii smilie ) si n-aveam chef de o inundatie care m-ar fi trimis in tara lipsita de sex/mancare calda.

[Email]
Shubi
CNC-ist de frunte

IP:

Se poate si altfel, tai o coala de plexiglas negru de 2-3 mm fix pe dimensiune si o bagi in apa pe interior, acupri inclusiv zona de animal cu profil taiat corespunxator, placa poate contine inclusiv piaptanul corp comun, o fixezi acolo cu ciment de lipit corali.....Ama Reef Bound de ex si ai terminat ...pam pam
Blue14
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Shubi wrote:Se poate si altfel, tai o coala de plexiglas negru de 2-3 mm fix pe dimensiune si o bagi in apa pe interior, acupri inclusiv zona de animal cu profil taiat corespunxator, placa poate contine inclusiv piaptanul corp comun, o fixezi acolo cu ciment de lipit corali.....Ama Reef Bound de ex si ai terminat ...pam pam

Il dezamagesti pe koala!

My nano reef

[Email]
bsbircea
Member
[Avatar]

IP:

nea' shubi perfect de acord cu tine, da' cu ce dracu tai plexiglass fara sa-l topesc/crap ca io pana acu' n-am reusit. cu flexu' se incinge si curge, cu soricelu, chiar si cu dinti mici la fel, cu dinti mari crapa so?

[Email]
Shubi
CNC-ist de frunte

IP:

Cauta pa unu` cu CNC`u
bsbircea
Member
[Avatar]

IP:

Bah in principiu si mie imi suna bine figura aia cu zidu' de piatra, dar daca iese tiganie cred ca gasesc un CNC-ist pe PM numa ca as vrea un albastru deschis plexi-ul vedem ce-mi iese in weekend

@koala, nentu-le zi si mie cum ii zicea la figura aia de ciment de la ceresit ca sa nu mai caut prin post-uri...

[Email]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Bah, figura cu cementu' e cam asa:

- croiesti cofrajul, pe masurile interne dorite... noi am folosit bucati de tabla, prinse pe o bucata de gipscarton.
- pui niste plastic la baza, ca sa nu se lipeasca cimentul de gipscarton... am folosit saci de gunoi menajer.
- pui o bucata de plasa de plastic (d-aia verde, de la raioanele de gradinarie)... pe post de "armatura".
- torni CM25 in forma aia... strat de 1-2 cm.
- infigi bucatile de piatra, dupa gust si inspiratie... intai bucatile mari, pe urma alea mai mici... la sfarsit, cu spartura mica de piatra, umpli toate golurile ramase.

- dupa 2 zile se intareste suficient de mult incat sa poti scoate placa din cofraj... o mai lasi cateva zile, pe 2 sipci de lemn... ca sa o ia aerul si pe dedesubt.
- dupa ce se intareste, o bagi la spalat... cimentul se spala in 6-7 ape (vorbesc de spalare, ca sa ramana apa curata).
- apoi, poti sa-l bagi la otet, clor, mehlem, mortii ma-sii.
- daca faci treaba ca lumea, piatra o sa scape de fosfatul din ea.

PS: Nici ideea lui Shubi, cu bucata de plexi, nu e rea!

kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

Poti sa pui un plexi negru de sus pina jos, pe interior, cu pieptanele decupat in el, lipit
de peretele din spate pe interior. Si nu e nevoie sa il lipesti de geam, ii faci cateva cleme
tot din plexi cu care il prinzi de geam in partea de sus, partea de jos va sta in nisip.
Daca te hotarasti imi spui dimensiunile si saptamana asta, am ceva timp, il dau la taiat.
Plexi negru de 4 mm.

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
Shubi
CNC-ist de frunte

IP:

Update gratuit

20150303_141617
bsbircea
Member
[Avatar]

IP:

Mersi de ajutor. Arata misto. De-ti faci drum pe aci dau o sticla de vin productie proprie, editie limitata.

[Email]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Shubi wrote:Update gratuit
Misto banca!

kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

bsbircea wrote:Mersi de ajutor. Arata misto. De-ti faci drum pe aci dau o sticla de vin productie proprie, editie limitata.

Eu zic sa iti faci drum, supervin

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page

Forum Index » Bazine mici si medii
Go to: