[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: pomi
Forum Index » Profile for pomi » Messages posted by pomi
Am luat priza, vreo 15 lei, din Hornbach. I-am facut si proba, se pare ca functioneste

Am setat sa se aprinda lumina in intervalele 11-15, pauza, 19-24, e OK ?

Legat de noul aranjament, sugestii, reclamatii? Orice feedback e bine venit, ca la plantate nu prea am experienta. E armonios aranjamentul, mai trebuie adaugat ceva, e prea simetric etc.... ?
Am fost azi, in drum spre casa, la Unirii Altex si Carrefour, dar nu am gasit. La Hornbach gasesc ?
image

image

image
image

image

http://www.youtube.com/watch?v=xdOAEnSf8uw

M-am gandit la priza programabila, dar ma gandesc daca chiar e necesara la ce acvariu am eu, fara plante pretentioase, fara fertilizare, fara CO2 etc...
Am rearanjat putin, am decojit si ultimele bucati de scoarta ramase si am indepartat frunzele moarte de Microsorium.

Cand se mai limpezeste apa, bag niste poze.

Cu lumina nu stiu cum sa fac. Sa o las aprinsa 12 ore pe zi, de la 7 la 19, sau 5 ore pe zi, de la 19 la 24? Altfel nu am cum, ca sunt plecat.
Nu am gasit Mariuse, m-am cam resemnat, ii las sa devina gay, ca e trendy
Daca vrei albastrul si galbenul intensificat, electric, plus alge verzi pe pietre, iti recomand JBL SOLAR Marin Day, fara combinatii cu alte tuburi.
Sunt si suspensii pe unele frunze, iar pe altele o pojghita inchisa la culoare, care se razuie usor cu unghia, ca la un loz razuibil cu moneda

La urmatorul schimb de apa, cred ca o sa scot plantele sa le curat bine sub jet de apa. Probabil si lemnele, sa inlatur si ultimele bucati de scoarta, de la care cred ca provin acele suspensii.
Usor usor, cresc si Metriaclima sp. "daktari". Cand i-am luat erau toti gri, acum masculii au un galben intens, iar femelele galben-maro.

image

image

image

image

image

Am scapat de petele albe care erau pe pietre acum 2 luni.

image

Lumina o tin doar atat, ca mi se pare prea puternica.

Si acum pozele:

asta am pe frunze

image

asta pe geamul din spate

image

Am mai mutat plantele, sa para mai spatios.

PS. Se pare ca nu am nimerit setarile aparatului foto si mi-au iesit pozele prea saturate.

Presupun ca sunt alge brune, daca frec o frunza intre degete, se curata....

O sa pun niste poze maine, decat sa vorbesc prostii, ca nu ma pricep...
Au aparut si primele urme de alge, mai exact pe unele frunze de Microsorium de la suprafata apei, desi lumina o tin aprinsa 2-3 ore seara, in rest, lumina din camera.

Ajuta cu ceva daca bag Easy Carbo sau nu are rost sa ma complic ?

Mai pe undeva prin casa ratacit, niste Dupla Plant 24. Ar ajuta Microsoriumul sa scape de alge ?
alber: exact despre funie vorbesc Am exclus din calcul octombrie si martie(prima poza unde am observat disparitia lor ) si mi-a dat rezultatul, 4 luni

cirotariu: plantele poti sa le muti, remuti, pana cand esti multumit de aranjament. In acvariile plantate "heavy" ai presupus bine ca nu se sifoneaza, dar la cele cu pietroaie se sifoneaza la greu ;)

Numai bine si succes in acest hobby minunat!
La capacul ala, cineva a taiat formele alea si a adaugat 2 tuburi acolo, e ceva migala dar se poate.

Acvariul arata OK, doar sa schimbi fundalul si pietrisul pestrit. Cum a spus si alber, toate inceputurile sunt modeste, placerea si satisfactia vin ulterior, cand acumulezi cunostinte si experienta, iar tu esti multumit de cum arata acvariul. Ideea e sa nu renunti cand dai de greu, te invadeaza algele, mai iti moare un peste, etc...

Facand o paralela la topicul lui alber, caruia vad ca i-au trebuit 4 luni sa scoata coloanele alea de plastic iti arat si eu cum am inceput acum 2 ani.

image

In prezent am 2 acvarii.

image

image

Simplu si frumos, bravo Radule. Desi nu sunt eu fan plantate, asta chiar imi place.

Dupa ochiul meu, daca vei permite sa se formeze o subtila pelicula verde pe pietre, ar arata sublim, natural, iar mossul sa umple lemnele.
Eu ma gandeam sa ii cumpar, nu sa mi-i donezi ;)
Avand in vedere dimensiunile acvarilui as alege varianta 3. Am avut si eu Acei in 180 litri si nu se merita, se fac mari si ii chinui in acel acvariu.

Daca te hotarasti la aceasta varianta si vrei sa dai Acei, ii iau eu cu placere, ii bag in 700 litri
eu zic ca nici nu trebuie sa zaresti vreun puiut daca l zaresti tu, e clar ca este vazut si de cei care l vaneaza ,nu?!

Pai tocmai asta e diferenta intre speciile respective, puii ii vad si eu ,ii vad si pestii mari, dar cand ii ataca , cei de elongatus sunt mult mai sprinteni si se salveaza in crevase. Nici nu se indeparteaza prea mult de siguranta pietrelor cum fac Caeruleusii. Acum cateva zile era un pui de Caeruleus care se plimba nestingherit pe langa geam, cam pe la jumatea inaltimii acvariului, n-avea nici o treaba baiatu' L-a zarit un Acei si ala a fost.
O mica observatie: se pare ca Elongatus Mpanga este o specie cu o rata de supravieturire a puietului mult peste Caeruleus sau Pulpican.

In ultimele luni, pestii s-au tot inmultit si am vazut pui din toate cele 3 specii ascunzandu-se printre pietre, dar numai puii de Elongatus au supravietuit pestilor maturi, ajungand pe la 1,5 cm. Instinctul lor de supravietuire este foarte puternic.

Chiar ieri a eliberat puii o femela de Caeruleus, am vazut cativa printre pietre, dar azi nu am mai zarit niciunul.
Bun asa domnu' imi place ce vad. Astept ca lumina aia sa inverzeasca treburile prin acvariu si pestii sa se mai coloreze putin.

Presupun ca bagi si niste Shellies sa misune prin cochiliile alea ?

Forum Index » Profile for pomi » Messages posted by pomi
Go to: