[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: pomi
Forum Index » Profile for pomi » Messages posted by pomi
Message
alpha16 wrote:asta de unde stiti? ati vorbit voi cu ramirezi in persoana si vau zis ei ca nu este loc numa pentru doa perechi??


Acvaristica nu se face de 1 an 2 sa stii. Aceste "reguli" nu s-au nascut peste noapte ci s-au dezvoltat in ani intregi de experiena, studii, experimente. Nu au aparut cum crezi tu, ca i s-a nazarit cuiva sa zica ca nu se pun 2 perechi in 100 litri.
Ti-am zis pe celalat topic dar nu ai ascultat. Du ramirezii inapoi la magazin.
Eu nu mai zic nimic. Prefer sa ma uit la filmuletele lui minnardy si crys.
Draga alpha16, esti prea incapatanat, imatur, arogant, iei sfaturile ca pe un atac si in plus nici nu stii sa scrii romaneste. De ce mai ceri ajutor, daca tot ce-ti taie tie capu' faci ? Habar nu ai despre pestii pe care ii cumperi, iei filtru pentru 30 de litri la un acvariu de 100 litri, schimbi 100% din apa. De aici imi dau seama cate stii despre acvaristica. Pacat de pesti!
alpha16 wrote:2-3 ori pe zii... sper ca nu iti trebuie si gramajul...

eu deja mi-am cumparat 4 PERECHI DE RAMIREZI
Am dat la un magazin cele doua chilide


Din prima ai sarit la ramirezi? Ai citit ceva despre ei inainte? La ce experienta ai tu acum iti spun cu parere de rau ca o sa iti moara unul cate unul. Cunosc lume care a tinut fara probleme discusi dar au dat chics cu ramirezii, asta ca sa iti faci o idee cat de pretentiosi si sensibili sunt.

Sfatul meu e sa incepi cu o pereche de nigrofasciatum, nu sunt asa de colorati dar au o personalitate si comportament uimitor.
Cat de mari sunt puiutii ? Poate nu sunt destul de maturi incat sa aiba coloritul intens.
Risti cam mult cu 4 elongatusi maturi, apti de imperechere in 100 de litri. Pana sa ajungi sa vezi cum tine femela ouale ingura cum zici tu, o sa vezi multe batai si cozi rupte, poate si decese. De altfel, nu poti sa vezi cum tine femela oule in gura pentru ca, sunt in gura ;) Daca ai noroc, vezi cand le ia in gura, in urma unui ritual care pentru specia noastra e foarte pornache
Acest tip de filmulete ma ambitioneaza sa ma apuc de "proiectul" meu - Mbuna 500L. Din pacate criza a pus o frana momentan si sper ca la inceputul anului viitor sa transform 180-u de acum (foarte mic, stiu) in 500. Felicitari si mai astept alte filmari.
Fiecare cu problemele lui

Eu sunt cam obosit, aseara m-am culcat la ora 3. Cred ca nu am dormit destul.
Nu e vorba de ocolire, e vorba ca discusii si scalarii sunt pesti linistiti iar tetrazonele sunt foarte agitate, nazdravane, astfel stresand discusii si scalarii.
Si eu am avut pelicula vara, cand tineam capacul ridicat ca sa se mai raceasca apa. Din ce am citit pe net, aceea pelicula apare si de la fum, eu fumez in casa. De cand nu mai tin capacul ridicat a disparut, acum e oglinda.
Superb, singura chestie care nu da bine este pelicula apei, cred ca daca maresti putin circulatia apei la suprafata o rezolvi si pe asta.
"In 60-80 de litri o pereche de nigrofasciatus"

Teretic ar merge dar, din proprie experienta spun ca depinde de personalitatea pestilor. Mie in 180 litri, un mascul de nigro mi-a ciuruit femela dupa depunere, cu toate ca avea multe locuri in care sa se ascunda de el, scorburi, pietroaie etc.
...mai sunt 3.
... cu placere
sa fie DROPSY ?
Au in jur de 3 cm. Sunt crescuti de mine, parintii si restul fratilor i-am dat mai demult. Pe astia 6 nu am putut sa ii prind printre pietre si i-am lasat sa creasca, pana acum......

10 RON toti, se ridica de la Piata Muncii.


http://www.youtube.com/watch?v=vGzb_GWYQSk
Uite un decor Malawi 3D profesionist. Poate iti place si te inspira.

image
Depinde de specie Yu. La Demasoni de exemplu e recomandat sa ai vreo 10 bucati ca se rup intre ei.
Am gasit si pozele cu inculpatii. Daca gasesc asa exemplare la vanzare cred ca o sa arate bine acvariul.

image Cynotilapia afra Cobue
image Labidochromis Caeruleus
image Labidochromis Hongi
image Maylandia Callainos
image Melanochromis Maingano
image Pseudotropheus acei
image Pseudotropheus Demasoni
image Pseudotropheus flavus
image Pseudotropheus Kingsizei
image Pseudotropheus polit

Ramane acum sa vad cate exemplare trebuie din fiecare si raportul M/F ca sa fie bine.
 
Forum Index » Profile for pomi » Messages posted by pomi
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com