Message |
|
DPD , nu stiu daca a fost din vina curierul, a fost rece perioada asta si fara heatpack in cutie. Pur si simplu am fost eu ghinionist !
|
 |
|
Daca e permis, nevertebrate, asigura garantie baietii si astept un raspuns. Si mie imi pare tare rau, mai ales ca i-am asteptat 2 saptamani !
|
 |
|
Blue, sunt vii ... pe cealalta lume ! Totusi au fost 9 grade, dar apa era parca scoasa din frigider. O fi avand aia de la curierat remorca frigorifica ceva...
|
 |
|
Bre, acum chiar ca m-ati pocit... au ajuns pestii inghetati bocna....
|
 |
|
In cazul asta cred ca hrana solida e mai ok, hrana pentru discusi sau ceva de genu daca nu gasesc pentru apa sarata.
Probabil luni sau marti primesc hrana comandata, cateva zile nu cred ca afecteaza cu ceva calitatea apei.... dar nici flamanzi nu-i tin.
|
 |
|
 nu mai pociti atat ca ieri era sa raman fara lampa... a facut o baie scurta in apa de acvariu, noroc ca am avut plexiglass si nu a ajuns la leduri.
Azi ajung pestanii insa hrana congelata nu au avut pe stoc si ajunge in alta zi.... e ok sa le dau fructe de mare din comert pana atunci ?
|
 |
|
Merci Bat, eu sunt fanul la toti , am furat cate putin de la fiecare si sper sa am rabdarea pentru a ma ocupa de el asa cum trebuie.
Dar sunt multe necunoscute si o mie de intrebari
|
 |
|
Si mie imi plac , se fac ca niste cupe insa mi-e frica sa nu fie invazive si sa nu mai pot scapa de ele. Sunt prinse destul de bine pe piatra si la inceput nici urma de ele.
Dupa prima luna de la start aveam foarte multe ”ganganii” pe nisip si pietre, acum au disparut toate subit, nici macar o copepoda sau ce o fi alea.... sa fi fost de la ciclare?
|
 |
|
Am niste alge rosii in dreapta, o fi bune o fi rele..... seamana cu coralina dar nu e.
|
 |
|
Cateva schimbari in 2 luni, indata vin si locatarii  si voi incepe cu aditii de RedSea Reef energy AB si NOPOX

|
 |
|
Pe joi imi ajung pestii si acvariul meu este open top... deci am sanse sa-i vad pe covor intinsi?
Cu un crevete am avut surpriza sa-l gasesc pe tastatura chiar astazi.... si pana acum nu a sarit niciunul.
Nu prea ma incanta ideea sa-l acopar pentru ca se vede ca naiba cu plasa.
|
 |
|
 ) bine zis, voi face si aditii de corali ...daca dau in bara cu zemurile de la RS.
|
 |
|
Revin cu update, nimic spectaculos... am scapat de alge, bulele de gaz sunt inca prezente in nisip, melcii depun...
Xenia sta stransa si Mugurel ziceai ceva ca asta e semn bun si cand o duce bine indica valori mari de PO4... adevarat?
Am comandat NOPOX si Reef Energy A+B de la Red Sea si doi clowni... abia astept sa-mi vina.
Sper ca dupa aditii sa am si o crestere la corali.
|
 |
|
logic este, daca firul de faza intra in contact cu apa (izolatie defecta, fisurata), circuitul se inchide prin celalat fir si doar o parte din curent poate trece prin corp...
Daca bagi doar faza in apa, atunci e clar... trece prin tine tot, altfel curentul se scurge si prin firul de null... apa fiind doar un conductor.
Am tot studiat subiectul si nu am auzit cazuri mortale, doar socuri scurte in cazul echipamentelor defecte.
|
 |
|
Ceva spectaculos nu am ce arata, isi fac loc diatomele, am pe geam si pe nisip destule alge maro ca un praf pe care le curat la 2 zile...
Coralii sunt ok, doar cei duri sunt maronii... nu am ce sa le fac, schimb apa si asteptam.
|
 |
|
|
 |
|
Nu am mai apucat sa stau cu telefonul si cu mana cealalta in acvariu  , se racea apa... si asa in contact cu apa din acvariu trebuie intervenit rapid.
|
 |
|
Ieri am zarit niste pui de aiptasia si am incercat metoda cu apa oparita, care a functionat.
Am tras intr-o seringa cu ac gros apa clocotita si am injectat pese aiptasia, dupa ce s-a strans am tras-o in seringa de pe piatra.... aparent am scapat de ea si nu a mai apucat sa improaste spori prin apa.
Atentie insa sa nu opariti si alti corali din vecinatate.
Cred ca este o metoda mai buna decat diferite solutii care pot contamina apa.
Dar vedem in timp ...
|
 |
|
Au trecut aproape doua luni de la start, teste nu am , schimburi saptamanale fac timp in care melcii s-au inmultit (e plin de euplica), niste gandaci pe care ii vad seara (probabil copepode), viermi...
Problema e ca dupa un bloom bacterian , acum am plin nisipul de bule de gaz (nitrogen zic eu), si periodic agit sa iasa la suprafata.
Diatomele nu au disparut, sunt prezente pe nisip si sticla.
Probabil perioada de ciclare nu s-a incheiat asa ca mai aman sa gazduiesc pestii inca o luna....
|
 |
|
belea de fain  , vad acolo numai bunatati de corali
|
 |
|