Message |
|
Valabil !
|
 |
|
Atunci nu ma ating de nimic, sper sa fie un semn bun ca perioada de ciclare se apropie de final.
Asta oare o fi safe? Este lung si sta in nisip, nu seamana cu viermii aia parosi...
|
 |
|
In primul rand Sarbatori fericite la toti !
Am o curiozitate, dupa un mic schimb de apa ieri, astazi am apa albicioasa... cred ca am un bloom bacterian avand in vedere ca bazinul are 1 luna si 1 sapt.
Pana acum apa era cristal, am renuntat la carbon activ si perlon si dupa 1 sapt , astazi apa cetoasa.
Stoc viu am doar cativa melci, viermi, stelute si cativa corali, nu mai hranesc de o sapt (am introdus doar zeama de creveti tocati pentru a incepe ciclarea) si nu am facut nicio modificare decat schimburi de apa la 7 zile si sters geamurile.
Stiu ca este normal in perioada ciclarii, insa intrebarea e daca trebuie sa fac schimburi masive de apa sau las sa treaca de la sine tot....
|
 |
|
Teste am facut doar NO3 si NO2 care sunt zero, si pesti nu am ... deci de hranit nu prea.
Am sa verific apa, folosesc tot distilata, am o instalatie de laborator din sticla.
Am observat ca doar cei de sus s-au maronit si i-am mutat mai jos, poate s-au bronzat de la prea multa lumina
|
 |
|
Nu-mi dau seama de ce poccilopora a capatat o culoare maronie de la un roz pal... unii zic ca e prea multa lumina, altii ca inca se acomodeaza ? E hidratat insa s-a inchis la culoare!
|
 |
|
Ce bunatati mai ai Mugurel ? ma mananca palma sa mai bag cativa, pestii sa mai astepte
Caut si niste stelute cu tentacule lungi si mici si 2 creveti, cred ca ar completa echipa de CUC.
|
 |
|
Dupa o luna, Euplica au facut pui si am vazut cel putin 6 pui de melci, ciupercile au si ele cate 2 pui... coralii par hidratati si sper sa reziste.
|
 |
|
|
 |
|
A trecut o luna de la start, au aparut diatome acum 7 zile si au cam disparut, NO2 si NO3 nedetectabil, primii corali hidratati.
Deoarece am si cativa duri si LPS ma gandesc totusi sa cumpar niste suplimente, ce parere aveti despre Red Sea Reef Energy A+B si Salifert Coral Food ?
|
 |
|
Salutare!
Cumpar urmatoarele specii de corali de mai jos, preferabil doar de unde sunt curse directe cu autocarul.
- Euphyllia glabrescens
- Xenia pulsing
- GSP verde metalic
- Ciuperca rosie
|
 |
|
Multumesc Mugurel pentru corali si pentru bonus, au ajuns in conditii excelente, ambalati profi si s-au acomodat rapid.
Recomand cu incredere, pretul e foarte ok si coralii sunt sanatosi tun
|
 |
|
Da Mugurel, sunt cei minusculi, prima data credeam ca sunt o specie de scoica.
Euplica sunt mai rapizi, prefera piatra mai mult.
|
 |
|
Nici una din ele  ), acvariul e curat pentru ca nu are nicio luna, iar poza e facuta macro cu obiectivul inversat.... un 28mm fix, deschisa diafragma la maxim, WB setat sa compenseze lumina si fara bere sa nu-mi tremure mana.
|
 |
|
Pe asta mic l-am prins pe geam

|
 |
|
In seara asta mi-am luat-o, nu pot tine skimmerul noaptea, e zgomotos si nu se poate dormi in camera cu acvariu.
Daca il programez 12 ore ziua e ok? Stiu ca ideal ar fi nom stop.
|
 |
|
Cu ajutorul tau am si melci si stelute , le-am dat un cocktail de casa noua , foto mai tarziu e prea crud totul.
Trec pe a treia saptamana, usor apar diatomele, lumina nu a fost pana acum insa de maine 2 - 3 ore / zi.
|
 |
|
Am blenduit doi creveti congelati cu apa din acvariu pana a iesit o solutie laptoasa, dupa ce am dozat skimmerul a inceput sa spumeze  , functioneazaaa
Deocamdata skimatul este transparent, spuma alba insa acvariul e la inceput.
Restul o pastrez la frigider, teoretic cu apa sarata si la rece ar rezista ceva timp... sper sa nu faca intoxicatie alimentara melcii  )
|
 |
|
Merci, la un bazin asa mic, blenduiesc cat consum si tot va ramane ceva... la frigider cred ca rezista 3-4 zile fara probleme.
Piatra cred ca avea ceva pe ea, mi-au iesit niste viermi care au murit, urme de alge, bureti mov si niste pene transparente care se inchid.... era scoasa din bazin si m-au asigurat ca e curred.
Nisipul era umed, in sac nevidat.
|
 |
|
Au trecut deja 2 sapt, pana acum testele erau 0, aseara o urma de nitriti, nu am schimbat apa, doar completez.
As dori ca la acest setup sa nu arunc banii pe niciun fel de supliment, doar sare de calitate si schimburi saptamanale de apa... ca lumina buna am
Acum intrebare: daca voi cumpara niste fructe de mare congelate, le bag prin blender cu apa din acvariu si dozez saptamanal pentru corali e ok? Apoi continutul la congelator ! (reteta furata de la Shubi)
Pentru a grabi un pic ciclarea, pot adauga acum o cantitate mica?
Dupa cat timp pot sa introduc primii corali? Pentru pesti mai astept o luna cel putin...
|
 |
|
Niro, ai citit mesajul trimis de mine ?
|
 |
|