| Message |
|
|
ciumurel wrote:Poate sa-mi spuna cineva care e diferenta intre tubul osram fluora si cel aquarelle?
[url=http://www.acvariu.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=81&Itemid=29]Baronu' wrote:
:nutz:[/url]
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Melcii sint mamele "stiuletilor"    .
|
 |
|
|
osa wrote:asta nu vi se pare inestetic??
Nu. Ca nu se vede din fata :nutz: .
|
 |
|
|
Sak wrote: Da totusi...l-am intrebat pe nenea de la magazin...care a zis ca nu se fac muuult mai mari....
Cind o sa ne saturam sa le bagam bani in buzunar astora :nutz: ? Ca nu-ti spune multe chestii, e de inteles ....... trebuie sa vinda si el ceva ....... da' sa minta asa  .......
Pacat ca ai ales sa renunti la unele plante .......
|
 |
|
|
hans wrote:Astia pe tropica nu-i spun indica ci sp. green. Pana la urma care-i denumirea "adevarata" ?
Din ce am vazut io prin listele alea de plante de la concurs, Rotala sp. green ar fi ceva diferit :nutz: de Rotala indica si de Rotala rotundifolia.
|
 |
|
|
Io am luat la rind toate acvariile alea  . Am citit detaliile despre acvarii, comentariile arbitrilor   ....... De remarcat lumina spre 1W/litru sau peste, CO2, numaru' pestilor ....... cred ca noi n-o sa bagam niciodata la bibilica  regulile astea elementare ....... si folosirea grupului de cuvinte " it's a shame" de catre Karen Randall la acvarii care pe noi ne lasa gura casca :masca: .......
Am mai remarcat diferenta dintre Rotala indica si Rotala rotundifolia: una ramine verde indiferent de intensitatea luminoase, cealalta face virfurile rosiatice ....... nu mai stiu care - cel putin asa rezulta din listele de plante folosite la unele acvarii ....... liste pe care le presupun corecte avind in vedere valoarea acvariilor.
Interesanta mi se pare folosirea la foarte multe acvarii a diferitelor specii de Rotala  , Glossostigma, Blyxa japonica, Micranthemum, Eusterallis, Vesicularia, Riccia .......
|
 |
|
|
fishtecine wrote:nu numai la hygrophila ci si la ludwigia si chiar la varfurile de lymnophilla care sunt la suprafata apei. Restul plantelor - echinodorus amazonicus, osiris, maior, marsilea, bacopa, micrantheum, rotala indica merg foarte bine
Interesant e ca problemele apar la plantele care asimileaza foarte mult in timp scurt, cu viteza de crestere foarte mare.
Fierul e asimilabil de catre plante doar in apa cu pH<7. Pe masura ce creste pH, fieru' e din ce in ce mai putin asimilabil, la pH>7,5 spre 8 nu mai ramine aproape deloc. E posibil ca in lipsa fierului, plantele sa nu poata asimila alte chestii si sa prezinte simptomele lipsei acestora. Asta e probabil motivu' pentru care plantele care cresc repede au reactionat violent - si-au epuizat stocu' de provizii. Celelalte, probabil ca ar urma sa prezinte si ele semne daca situatia nu se imbunatateste.
Nu e de neglijat nici alelopatia ....... despre care nu stim mai nimic ....... am patit de mai multe ori ca plante fara pretentii sa moara in acvarii in care mergeau bine de tot plante incredibil de coolte™       .......
P.S. Se stie ca Ytron  are boala pppaaa carbunele activ in acvarii plantate    .
|
 |
|
|
Sorinel18_my wrote:o suprafata de 60/35/40H
Tocmai ai definit un volum, suprafata are doar doua dimensiuni. Cred ca tu ratacesti prin a patra :paperbag: .
Nu-mi cere dovezi, crede-ma pe cuvint, am fost prof de mate.
|
 |
|
|
arnoldx wrote:le poti tu tine inca un scurt timp ca tre sa ajung in Baia mare si atunci iau si infuzori daca mai e valabila oferta
Astept. Nici o graba    ! Da un PM cu citeva zile inainte  .
P.S. Sint de fapt 4 femele  . M-am uitat mai atent  .
|
 |
|
|
arnoldx wrote:Ar fi de preferat sa fie cat mai aproape de Satu Mare daca se poate.
Sper sa nu supar pe nimeni pentru aceasta ultima remarca.
Baia Mare e bine    ?
Guorami perlat le spune la leeri parca  - am eu trei femele si nici un mascul. Le donez pe toate trei (ca tot s-a circotit ca n-au ce cauta in acvariul meu    ). Numa' sa vina dupa ele  ! Si sa le poata prinde  .......
|
 |
|
|
Presupun ca tulbureala aia nu e de culoare verde - pentru ca sint doar 11 W la 50 litri. Ai fi scapat de belea la oprirea luminii. Banuiesc ca nu bate soarele acolo ....... Ce culoare are apa? Laptoasa?
Daca da, or fi ceva infuzori :o ....... Incearca sa schimbi mai des apa cu aceeasi apa statuta. Daca poti tine la statut apa mai multa, poti schimba si 40-50% sa rupi starea de echilibru "nedorit" in care a intrat acvariul.
Scuze pentru exprimarea cam stranie  .
|
 |
|
|
Bob wrote:unele sunt acoperite de-un fel de "puf" altele nu. parca se vad deja niste coditze care se misca pe-acolo.
Alea pufoase sint pierdute. Parintii ar trebui sa culeaga larvele si sa le puna in alt loc din acvariu, loc pe care-l schimba uneori de citeva ori pe zi.
Bob wrote:a depus de vreo 2-3 zile. ce fac? ii pun in maternitate? ii las acolo? am inteles ca sunt foarte panicati pestii astia si la orice nu le convine se apuca si mananca puii.
Nu faci nimic. Astepti. Incearca sa nu-i stresezi - fiind la primii pui nu prea stiu ei cum merge treaba.
Bob wrote:las lumina aprinsa sau stinsa?
Lasa-le noaptea un bec slab si ziua lumina normala de la acvariu. E posibil la lumina mai intensa sa ascunda puii intr-un loc mai intunecos. Nu te speria.
Bob wrote:tare as vrea sa reusesc sa cresc cativa.
Spectacolu' e tare ....... spectaculos   ....... probleme o sa ai cind o sa vrei sa scapi de puii pe care i-ai crescut   .
|
 |
|
|
aka47 wrote:am facut un bazin de 200 l zilele trecute cu silicon negru Den Braven...
Ne intrebi ce sa faci dupa ce ai facut-o    ?
aka47 wrote:va dau de stire daca nu tine apa.... :-)
Da-ne de stire si daca tine    ....... eventuale probleme nu cred ca apar la inceput, temerea mea e sa nu cedeze peste x luni (ani) :alright: ....... de regula se intimpla noaptea sau in concedii   ........ scuze de circoteala 
|
 |
|
|
k-lad wrote:Am reusit sa fac o poza la Icre
Linku' ma duce la albumu' lu' Dan McTudor si vad o pisica ce se uita la acvariu :o .......
|
 |
|
|
Dan_McTudor wrote:Cum ar fi mai bine sa reduc pH-ul (si, eventual, sa cresc CO2-ul): a. prin aport de CO2, b. prin filtrare cu turba, c. prin substante chimice ("licori" de la pet-shop) ? Tipii de aici ma bat la cap sa bag CO2, dar cea mai simpla instalatie ma costa minim 40-50 Euro....
Baga CO2. Mi se pare cea mai buna metoda.
|
 |
|
|
Dan_McTudor wrote:Off-topic, pun pariu ca "Marele Alb" este de profesie... profesor.....
Am fost. De matematica  .
   !
|
 |
|
|
busted wrote:... scoti masculul si il pui in celalalt acvariu. Cand a terminat de depus, imediat pui si masculul care trebie sa verse lapti peste icre.
Masculu' depune icre singur in celalalt acvariu  ....... :18: ....... :o ???
Cind a terminat de depus (singur), mai pui un mascul care varsa lapti peste icrele depuse de primu' mascul  ?
:paperbag:
O sa spui c-am boala pppaaa tine, da' pppaaa cuvintu' meu ca asta se-ntelege din postu' tau . Uite ce se intimpla daca nu esti atent la ce postezi . Chiar iti place sa rida un intreg forum de posturi din astea ?
|
 |
|
|
iuliusdobre wrote:Nu vreau sa ma bag aiurea, dar din cate stiu eu, nu este bine sa tii acvariul in camera in care dormi. Pot aparea probleme respiratorii gen astm.
S-a vorbit de problemele astea. Daca ai un capac bine facut  , acvariul nu "produce" umezeala in camera.
|
 |
|
|
|
E foarte posibil ca certurile se degenereze pina la moartea sau mutilrea (falca smulsa, ochi pierdut(i) ....... ) unuia din pesti. Fii cu ochii pe ei.
|
 |
|
|