| Message |
|
|
manex wrote:cred ca sint tubi. in fine. ideea e ca ii tin in apa. sper ca e bine. am vazut ca unii doar ii uda, altii ii tin in apa. eu o sa ii tin in apa.
Traiesc mai mult daca-i tii cu putina apa - vreo jumate de cm, ghemu' sa stea cu baza in apa. Ii speli zilnic. Tine-i la rece, da' sa nu inghete.
|
 |
|
|
cza wrote:ok sorry :o pentru prescurtari
Citat din regulament:
2.5 Exprimati-va cat mai corect. Nu vi se cere sa nu aveti greseli gramaticale sau ortografice, dar incercati sa le evitati. Nu abuzati de smile-uri, de "k"-uri, de "sh"-uri, "tz"-uri, de majuscule sau de replici de 1-2 cuvinte (de genul "Cool", "lol"...etc.) caci primiti un avertisment.
In consecinta, te rog scrie " de" nu " d", " se" nu " s", " ca" nu " k" ....... chestiile astea se potrivesc pe un chat .......
|
 |
|
|
razvan wrote:ba da, daca zic ei ca nu e bun pentru acvarii, stiu ei ce zic....
Sint convins ca nu doar pentru ca e toxic nu-i bun la acvarii. Nu cred ca lipitura are aceeasi rezistenta. Am facut cindva un acvariu cu silicon universal sau sanitar ....... nu mai tin minte exact ....... si dupa vreun an-doi a inceput sa curga  - l-am desfacut - siliconu' se desprindea la fel de usor ca plastelina  .......
|
 |
|
|
Mishu05 wrote:Este musai sa fie slefuita pe toate laturile sau doar pe muchiile de sus? Operatiunea de slefuire cam cat costa? Sa ii fac fund dublu sau nu e cazul avand in vedere ca e sticla de 10mm?
Nu trebuie slefuita deloc sticla acolo unde se lipeste siliconu'. Apar mici denivelari in care nu intra siliconu' => scade rezistenta lipiturii - Lucian™  . Da pe muchie un pic cu o piatra pentru ascutit cutitu' - doar un pic - cit sa nu mai taie.
Daca folosesti sticla de 10 mm nu trebuie fund dublu. Masa trebuie sa fie plana. Pune sub acvariu o placa de polistiren expandat pentru siguranta.
Mishu05 wrote:Este de ajuns 1 tub pentru dimensiunilea astea sau 2 tuburi?
Ajunge un tub daca sticla e bine taiata si se inchide corect acvariu'  . E vreo 140.000 lei/tub.
Mishu05 wrote:Suportul. M-am gandit la o masa-suport cu 5 cm mai lata si mai lunga decat acvariul construita din profil patrat de otel de 3cm latura. Inaltime: cam 70cm iar in partea superioara si inferioara cadrul va fi continuu, perimetral , unind capetele celor 6 picioare. Este suficient profilul de 3cm? Sa o fac din profil mai mare ( 4X5, 5X6 sau mai mult) si cu 4 picioare?
Acvariul e destul de mic sa te complici cu profil de otel. Poti s-o faci din pal - totu' e sa fie facuta de un meserias  !
|
 |
|
|
Anubias wrote:Dar cum fac cu aciditatea? Am inteles ca prin adaosul de CO2 creste aciditatea.
Asa e. Bagi CO2 => scade pH => se dizolva cochiliile (pe care o sa le pui in acvariu - in filtru sa nu se vada ) => creste duritatea temporara (KH). E recomandat un KH intre 3 si 6 (optim 4-5). Prin masuratori ale duritatii iti vei da seama cite cochilii sa pui in filtru  . Nu e bine sa creasca prea mult KH pentru ca rezulta o crestere a pH.
P.S. Ce duritate are apa - GH si KH? Poate c-ai spus pe undeva pe forum da' nu mai tin minte.
|
 |
|
|
Te-am averizat sa nu stirnesti furia faraonului  .......
Romi wrote:o sa adun tot didiplisul (cele cateva fire ramase, fiindca ma gandeam sa scap de el, in noul acvariu pe care mi-l fac aici n-o sa mai aiba loc
Indrazneste numa' sa renunti la Didiplis  . Ar fi o fapta dddaaa mare icooltura™ din partea ta  !
Vezi sa nu-ti iasa "noul acvariu" mai scurt de 130 cm. Ar fi a doua fapta dddaaa mare icooltura™ din partea ta  !
Romi wrote:Poate la un moment dat o sa-l vreau inapoi  .
Acuma vrei sa ma imbunezi? Lasa ca vezi tu blesteme, de nu le poti duce  .......
|
 |
|
|
busted wrote:nu ai dreptate faraonule, am 12 clase ...
Inseamna ca ramine varianta aia "iti bati joc de noi"  .......
busted wrote:Si recunosc ca sunt si eu vinovat ca nu scriu corect dar asa scriu eu pe forumuri ... va trebui sa va obisnuiti cu ideea ...
Nu cred ca noi trebuie sa ne adaptam la tine.
busted wrote:sami faceti mie observatii ... :p . Oricum am sa scriu corect de acum in colo  .
No comment :paperbag: .......
Nu e vorba de citeva litere inversate sau lipsa - consecinta a grabei, e vorba de greseli uriase, greu de acceptat  .
busted wrote:scuze daca am vb cam urat dar ... se mai intampla.  sper sa nu va suarati dar a trebiut sa va spun... 
Conducerea dictatoriala va hotari  .
|
 |
|
|
busted wrote:eu as zice ca ai nevoie pentru noapte de un beculet miut , nu neaparat neon...
Care-i legatura cu restu' topicului ca nu ma prind  ....... ?
busted wrote:sa lipesti o plansa cu desene pentru pesti
Cum or fi desenele alea pentru pesti  ? Poate-s niste pesti incredibil dddaaa coolti™  : parca-i vad adunati in grupuri de 3-4 indivizi privind desenele, scarpinindu-se intelectual in barba si facind comentarii pertinente si pline de bun simt la adresa genialitatii artistului.
P.S. posturile nu se platesc . Crede-ma, am peste 3.000 si n-am vazut nici un ban. Presimt ca tu o sa vezi.
|
 |
|
|
Caut cu disperare turba olanzeza Potgrond. Se gaseste la florarii, uneori la Metro. E ambalata in saci din plastic galben-portocaliu. Exista si pamint Potgrond - din ala nu-mi trebuie  - ambalaju' e alb si are pe el o poza cu flori.
Ma intereseaza unde se gaseste in Timisoara - am un amic care trece p-acolo destul de des - citiva Timisoreni il stiu  .
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Aici se vede tubu' (printre alte poze).
Link-urile pe care le-ai dat arata niste Anubias.
|
 |
|
|
busted wrote:despre mperecherea la guarami ....... guarami ....... am primito si as fi interesat sai reproduc
Fie iti bati joc de noi  , fie n-ai fost niciodata la scoala, fie ai mai putin de 8-9 ani si inca nu v-a predat gramatica. Cum e?
Care e materia ta preferata?
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Sorinel18_my wrote:
Mitnick wrote:acvariul asta l-am luat cu 800 din carfour si cred ca m-am pacalit
Pai ti-ai luat ditamai tzeapa ,la 800 iti luai un acvariu de 100 de litri !
Sau cumparai sticla si faceai singur unu' de 100 litri si-ti ramineau bani pentru filtru  si o bere  ....... sau cumparai sticla pentru o vila de 200 litri  .......
|
 |
|
|
arnoldx wrote:alte roci ce se mai pot folosi ca decor
Toarna otet pe pietre si daca nu bolboroseste e ok.
|
 |
|
|
mikey wrote:ce pesti pot creste intr-un acvariu L 56, l 35, h 40?
Care-ti plac. Numa' sa fie mici si cuminti.
mikey wrote:pp. ca nu prea merg zebre, jandarmi, neoni... da caraseii nu ar avea nici o problema nu? si cam cati pot baga? 8-10 carasei si un sanitar ?
Neonii se potrivesc. Zebrele nu prea au loc suficient pentru plimbari.
Restu' :paperbag: ......
|
 |
|
|
mikey wrote:camera este pe est, o sa imi apara alge la greu?
Daca reusesti sa echlibrezi acvariul nu apar alge :alright: .
|
 |
|
|
busted wrote:dar nu incerca de data asta trtamentul cu sare, credema mai rau le faci..... 
De ce :o ?
O lingurita de sare la 10 litri nu poate face rau la guppy.
|
 |
|
|
busted wrote:nu te speria se intampla des chestia asta la carasi...........
Avind in vedere ca la data de 22 august 2005, carasu' era bolnav eu m-as speria  ....... poate ca deja a murit.
Nu cred ca daca ia o gura de aer se duce la fund ca un bolovan :o . Poate daca a luat o gura de nisip  . Sau daca s-a intors lumea cu capu-n jos  ....... dupa cum merg treburile, se pare ca asta-i raspunsu' corect  !
|
 |
|
|
mikey wrote:si cam catde mare sa fie la un acvariu de 80 ? si mai am o problema nu am unde sa-l mut ( este langa geam )  ce pot face cu algele ?
Substratu' poate fi in fata inalt de vreo 4 cm si in spate de vreo 6 cm.
Camera e orientata spre nord? Bate soarele?
|
 |
|
|