[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Cristi
Forum Index » Profile for Cristi » Messages posted by Cristi
Ce sunt alea de pe piatra mica coltul din dreapta jos?
Nu de la pet-shopuri. Sunt pe la magazinele astea de creatie artistica sau cum naiba le zice. Iei o punga cu cativa lei.
Ia si tu niste cochilii de diferite marimi de la magazinele astea cu decoratiuni,dar vezi sa nu fie lacuite,si arunca-le intr-un colt al bazinului. Cand le trebuie,merg si isi iau ei de acolo.
PO4 e inca mare de tot. <0.03 e ideal.
dan.pavelescu wrote:
2 - ma tot mute la cap un amic sa particip la concurs, la ADC. oare ma fac de cacao direct, sau sa incerc marea cu degetul? macar sa stiu cam pe ce plan ma situez..

Bineinteles ca o sa partikipi.
KH-ul apei marine din natura este 7,si cresc coralii si coralina foarte bine. Nu vad rostul in a-l tine atat de sus: nu ai ferma de corali in care sa ii fortezi/stresezi sa creasca,nu folosesti pappone,nu ai fosfat mare ca sa compensezi,etc. Eu l-as lasa mai jos,dar tu faci cum crezi.
Diatomele trec de la sine,nu te stresa. Folosesti rasina NPS la osmozor?
Poate nu ar fi o idee rea sa lasi un pic bazinul sa "creasca" si singur.
KH-ul de ce il tii asa sus? Idem,Mg la 1420?
Ce folosesti pentru KH?
O sa le place si lor.
Batman,skimmer-ul asta nou,face la fel cu ala vechi?Adica arunca apa in corpul skimmer-ului cum facea ala de ziceai ca era arteziana sau merge normal dar nu ridica spuma?
Probabil,nu zic nu.Nu am stat sa il testez in mod specific,dar mie nu mi-a facut probleme.E adevarat si faptul ca il foloseam doar cateva zile,dupa ce administram vreun tratament sau cand mi se parea ceva in neregula in apa,asa ca se poate ca pe un termen mai lung,sa vezi fosfat mai mult.Tot ce-i posibil.
Lasa vietatile acolo. Sunt copepode si sunt benefice intr-un sistem marin. Antifosfatul e mai eficient in reactor.Daca vrei sa il tii in saculet,o varianta buna e Seachem Phosguard.nu necesita reactor,dimpotriva,are granulatie mare si permite apei sa treaca bine prin el.Foloseste cu atentie antifosfatul daca ai in bazin corali lps/sps. Scaderea brusca nu le face bine.
In legatura cu carbonul...exista marci de carbon activ foarte bune.Seachem e una dintre ele -> foarte mica cantitatea eliberata,Korallenzucht -> 0 fosfat ( cel putin eu nu am vazut sa lase),la fel si cel de la Aquaforest. Mai sunt si altele,mai mult ca sigur,dar eu astea le-am folosit
Broxlin wrote:Eu folosesc astea 5:1
https://www.ebay.com/itm/Outdoor-Led-Grow-Light-Bar-SMD5630-DC-12V-Plant-Grow-Strip-Garden-Hydroponics/322358292523?var=511280834121&hash=item4b0e0d302b:m:mhJZ3P2mzcl0rFp3z8u271A

+ waterproof
+ radiator
+ conectare rapida

- radiatorul nu face fata si am lipt (cu pasta termoconductoare adeziva) unul serios + ventilator
- o bara are 7.2W iar daca vrei sa le tai esti limitat la modulul de 4cm (600 mA)

Si merge iarba? Esti multumit?
Ciuperca aia si-a scuipat zoox. afara...s-ar putea sa isi revina,nu o arunca inca (am patit asa cu zoasii,s-au albit si dupa ce si-au revenit,au avut alta culoare fata de cea initiala). Chestiile alea sunt pui de kenya.
Sa fii atent la angel-ul ala sa nu iti ciupeasca coralii.
ocean wrote:... cat de mare vrei iarba

Cat sa faca muguri.
https://www.amazon.com/ABI-Booster-Flowering-Spectrum-Enhancement/dp/B071Z12H67?th=1&psc=1
Pacat ca nu au astia prin Somcuta asa ceva. Nu foloseste nimeni lumina rosie de 660 pe refugiu? Sunt curios cum merge iarba sub ea.(daca merge doar cu rosu sau mai trebuie si albastre).
Da,este o formula foarte buna. Ai puterea ledurilor si acoperirea neoanelor. Eu nu le-as combina strict pentru motivul de mai sus,dar in rest merge fara probleme (acum le am combinate,dar la mine nu se vede nimic,decat sticla din fata,atat).
Hydra 52,da,o varianta buna.
Salutare.
Cei care folositi un refugiu...ce lumina aveti pe el?
Daca mergi pe neoane,eu as baga 4,minim. As merge pe combinatia blue plus + (2buc.),coral plus si un aquablue special ( e mai alb dar face treaba buna). Nici eu nu as combina lampile AI cu tuburi,decat in cazul in care nu sunt la vedere,altfel arata urat.
Pune un numar corespunzator de neoane pe bazinul ala( sau orice,dar lumina sa fie),ca o sa vrei si din aia si din cealalta mai incolo,o sa vezi.
Super arata,praduitorule.Am dat cu chipiu' de pamant,asa sa stii .
Bravo !!!
Coralii tai imi par cam flamanzi. In stanga,pe piatra,e o euphillia?

Forum Index » Profile for Cristi » Messages posted by Cristi
Go to: