[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Substrat.  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
xenon
Senior member
[Avatar]

IP:

Buna seara dragi colegi.
Sa va spun situatia : In acest moment eu am in acvariu doar pietris de quartz [cam de vreo 2-3 luni].Ceea ce vreau sa fac este sa adaug un substrat [pe care o sa mi-l recomandati tot voi].
Acum nelamuririle sunt urmatoarele : Bineinteles daca scot tot plante pesti nisip ,sa spal acvariul?sau sa pun direct substratul si peste nisipul plantez inapoi si pun apa care am scoso in prima faza?Apoi,din cate am inteles pe forum sunt foarte mari sanse sa se decicleze acvariul,dar va mai intreb o data sa ma lamuriti detaliu cu detaliu,se va decicla complet?Ce substrat imi recomandati?si ce cantitate intra intr-un acvariu de 28 de litri?Inaltimea acvariului este de 40 cm,ce inaltime sa aibe substrat+nisip?
Deocamdata cam atat.Daca mai apar nelamuriri nu voi ezita sa va intreb.
Multumesc anticipat!

Jurnal Nano Shrimp Tank

[Yahoo!]
vladxxl
Member

IP:

pai inaltime in fata 2-3 cm in spate 5-6 cm, substrat poti folosi aquabasis(mai pt cirza cai mai ieftin... :]] ) dar peste care trebuie pus ceva(tot pietrisul pe care il deti il poti pune...) , si da se va decicla complet , deci vei incpe de la capat....

desigur se pot folosi si alte substraturi, si poti pune peste(daca iti permite buzunaru) si manado ( care ti-l recomand deasemenea)

edit : substratul mentionat de mine isi pierde calitatile in 1 an (dar se pot redobandi cu aqua ball cerd ca se numesc 7 10 lei ceva de genu de la jbl)

This message was edited 1 time. Last update was at 13/03/2012 20:24:03

antikaaliv
Junior member
[Avatar]

IP:

Personal as merge pe substrat Deponitmix ( 1 kg e suficient) acoperit cu volcanit sau granupor ( 3-5l ajung pentru o grosime totala de 5-7cm - cu tot cu deponitmix). Cam asta e grosimea de compromis intre estetic si necesar.

Acvariul se va decicla partial (o parte din bacterii colonizeaza filtrul iar, o mare parte din ele colonizeaza substratul). Cu alte cuvinte vei ramane doar cu bacteriile denitrificatoare din filtru (sa le pastrezi si pe astea ar trebuii sa functioneze filtrul in continuare si pe perioada schimbarii substratului intr-un lighean sau ceva si fie pui la loc apa care era in acvariu - asta pt simplu fapt ca e deja declorinata, nu ca ar avea bacteriile de care ai tu nevoie in ea - , fie apa proaspata - preferabil celei vechi - declorinata!)
Ca sa ajuti la restabilizarea bazinului poti pune peste substrat niste zeama gen "filter start" apoi sa bagi apa.

Succes.

xenon
Senior member
[Avatar]

IP:

Sa vad ce v-oi gasi la pet-shop.Eu am latimea mica,este de 18 cm deci 5-7 cm e mult.Acum sa il cumpar,o sa mai cumpar niste nisip de quartz sa adaug daca v-a fi nevoie si o sa vin cu un rezultat.Cam pe vineri ajung pe la magazin si in week-end ma pun pe treaba,daca aveti alte recomandari nu ezitati sa postati!

Jurnal Nano Shrimp Tank

[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: