[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Severus
Forum Index » Profile for Severus » Messages posted by Severus
Nu stiu daca te ajuta prea mult, dar am gasit un model de acvariu foarte ieftin, pe care ai putea sa il folosesti temporar.
Avand in vedere distanta mare dintre noi este tot cu ce te pot ajuta.

Bine ai venit pe forum Stefan !
Iti doresc mult succes cu acvariul pe care l-ai inceput.
Folosesc stutul. Am folosit si spay-barul, dar nu mi-a placut cum distribuia jetul de apa.
O sa tin minte sa scriu pe forum , dar nu ma grabesc sa fac vreo modificare (pentru moment nu am timpul necesar).
borsec wrote:French kiss

Asta mi-a placut teribil !
In completare adaug si una din pozele mele favorite: este una din putinele care a iesit clare.

Denis90 wrote: ... m-am uitat cu o lupa si sunt creveti seamana cu niste ...

Ca bine ai zis !
La fel ca si stefanp iti urez sa creasca mari crevetii si sa te bucuri de ei.

LE Stefan avea dreptate: crevetii mei sunt mai curajosi - am creveti pana si in acvariul in care cresc Hemichromis lifalili.
In timp au mai disparut din ei, dar tot au ramas destui creveti in acel acvariu.
Filtrul meu intern este functional (am inlocuit cutia cu citrix si buretele cu carbune activ cu niste bureti simpli, dar mai fini).

Oricum, intrebarile pe care le-ai pus sunt bine-venite si trebuie sa ma gandesc si la aceste aspecte.

1. Filtrul extern este un JBL e1501, deci are nevoie sa traga un volum mare de apa. (Totusi, compartimentul in care se aflta incalzitorul si unde vreau sa pun sorbul are gauri pe fund si pe lateral pe unde apa intra liber, fara sa treaca prin bureti).

2. Si la mine se aduna multa mizerie in filtrul intern, in primul compartiment (il curat o data pe saptamana si iese "mal" din bureti DAR nu am nici un pic de mizerie pe fundul filtrului).

Multumesc pentru ca mi-ai atras atentia asupra acestor aspecte. S-ar putea sa mearga modificarile pe care vreau sa le fac, dar nu strica sa fiu mai atent.
stefanp wrote:Iar de obicei puii de creveti nu prea stau pe sticla (decat daca sunt ceva alge) ...

Puii de creveti stau pe sticla intr-o veselie.
Eu am geamurile de la acvariu 'tapetate' cu ei.

Multumesc pentru lamuriri realmode.
Inseamna ca filtrul intern o sa ramana doar pentru filtrare mecanica si o sa pun sorbul de la filtrul extern sa traga apa din filtrul intern (pun sorbul in locul incalzitorului).
Sa speram ca o sa functioneze
Foarte bine faci ca dai scalarii.
O sa le fie si lor mai bine intr-un acvariu mai mare si o sa le fi mai bine si pestilor care raman.
Dupa ce faci celalalt acvariu sa nu te grabesti sa-l populezi cu pesti.
Ai rabdare si cicleaza-l cum trebuie.
Denis90 wrote: ... si daca ar fi cum spui tu cum scap de ei???

Reduci cantitatea de hrana si or sa dispara in timp.
Oricum, viermisori aceia nu constituie un pericol major, dar existenta lor iti atrage atentia ca ceva este in neregula.
Bine ai venit pe forum.

Ai asa de multi pesti intr-un acvariu asa de mic, incat ma intreb daca pestii aia au loc sa se miste.
Esti sigur ca nu vroaiai sa spui ca ai un acvariu de 300 de litri ?
S-ar putea sa fie niste viermisori care apar daca dai prea multa hrana.
Fara o poza este cam dificil de spus, dar banuiesc ca asta este problema pe care o ai.
Denis90 wrote: ... am sesizat ca pe geam sunt niste gazulite mici albe. or fi pui de red cherry????

Daca mai si tzopaie din cand in cand aia sunt pui de red cherry.
Daca te uiti cu lupa ar trebuii sa vezi ca arata excact ca parintii, dar sunt albi.
Sa-ti traiasca si sa te bucuri de ei.
Pestisorii au plecat spre noua lor casa.
Le doresc apa limpede si ... multa hrana congelata (ca le place ).

Multumesc pentru gazduirea topicului.
Se poate inchide.
Deoarece nu am poze proaspete o sa pun cateva poze mai vechi, de cand "baietzii" mei erau mici si prosti si se bateau toata ziua.
(Spre surprinderea mea, au devenit mai intelepti in ultimul timp: acum mananca toata ziua ).

realmode wrote:Mi-am facut rost de cosulete pentru filtrul intern

De unde ai facut rost de cosulete pentru filtru intern ?
Servus Gabi si bine ai venit pe forum.
Pentru moment, pestisorii sunt rezervati.
Daca intervin schimbari o sa anunt direct pe topic.
Ai grije sa nu te muste
Poi cum ar fi supravietuit ei in acelasi acvariu cu Hemichromisii daca nu ii invatatm cateva figuri simple de autoaparare ?
Sa creasca mare si sa-l stapanesti sanatos

Forum Index » Profile for Severus » Messages posted by Severus
Go to: