Message |
|
Foarte frumos paludariumul.
Mai rar vezi un asemenea aranjament.
Mult succes in continuare
|
 |
|
Andpop wrote:Poate ca daca ar avea pesti mai mici i-ar fugari ...
Hemichromisii au crescut de cand erau foarte mici impreuna cu niste Cherry barbs (Puntius titteya).
Cherry barbs nu i-au fugarit niciodata si ii lasau sa manance cu ei, si probabil ca Hemichromisii le-au intors favorul si nu i-au deranjat niciodata (Hemichromisii se mai fugareau intre ei, dar niciodata nu-i fugareau pe Cherry barbs).
Chiar si Grasu' a stat la final numai cu Cherry barbs, dar era linistit cu ei si mancau impreuna.
Abia dupa ce i-am donat pe Cherry barbs l-a lovit depresia pe Grasu'.
LE Am gasit niste poze mai vechi, de cand Grasu' era ... mic  (scuzati calitatea pozelor).
|
 |
|
Bine ai (re)venit printre noi.
Pe langa ce da Dumnezeu, poate mai contribuim si noi cu niste plante, melci ... si ce mai avem in plus p'acasa.
Depinde in ce zona a Bucurestiului stai.
PS Cat de mare este acvariul ?
|
 |
|
In sfarsit, am gasit o casa noua pentru Grasu' si sunt sigur ca ii va fi bine acolo.
E un acvariu de peste 300 litri, plin cu pesti mai mari ca el ... asa ca va avea pe cine sa fugareasca.
Pentru inceput, ghinionul a cazut pe un Epalzeorhynchos bicolor (sau Labeo bicolor - rechinul cu coada rosie) care crezand ca daca este de trei ori cat Grasu' o sa-l impresioneze.
De fapt, l-a impresionat, dar nu in felul in care credea el si acum Grasu' il alearga de cate ori il vede  ... iar Grasu' este fericit daca are niste pesti mari pe care sa-i fugareasca.
PS Oare de n-o fugari si Grasu' pesti mai mici decat el, cum fac toti pesti normali ?
|
 |
|
Azi am fost la borsec, am vazut puii de Hemichromis lifalili si pot sa spun ca sunt superbi.
Sunt vioi, frumosi, mancaciosi si prietenosi. Nu cred ca ar fi prea greu sa-i prinzi cu mana (ca oricum vin singuri la mana).
De cand am vazut primi pui de Hemichromis lifalili la borsec m-am indragostit de specia asta, care nu este nici pe departe asa de agresiva cum o barfesc unii pe la colturi.
De data asta m-am ales cu o pereche de pitici care urmeaza sa ocupe cat de curand un loc central intr-un acvariu.
O sa revin cu poze si cu mai multe comentarii cat de curand.
Multumesc George pentru pui
|
 |
|
De ce nu incerci sa-i duci la un petshop?
Avand in vedere ca pestii sunt tineri si foarte frumosi, cred ca orice petshop s-ar bucura sa primeasca un asemenea cadou.
|
 |
|
Felicitari Andrei,
Ma bucur ca ai reusit sa obtii prima serie de "nepoti" de la perechea de Hemichromis lifalili pe care a avut-o borsec.
Abia astept sa creasca si sa-i vedem si noi
|
 |
|
Buna Tyna,
Imi place foarte mult cum ai aranjat acvariul.
Chiar o sa imprumut cateva idei de la tine pentru setup-ul pe care il incept saptamana viitoare (sper ca nu te superi).
Avand in vedere ca s-a mentionat forma acvariului, pot sa spun ca pe mine nu ma deranjeaza, dar cred ca este un pic mai dificil de amenajat.
Oricum, iti doresc mult succes
|
 |
|
Drum bun si distractie placuta !
... si daca mai gasesti vreun bolovan pe drum, gandeste-te si la noi, ca si noi ne gandim la tine in fiecare zi, cand ne uitam la acvariu.
|
 |
|
Andrei, abaia astept sa vad puisorii.
Sa-ti traiasca si sa se faca mari si frumosi.
|
 |
|
@ stefan052
Stefan,
Daca incepi sa pregatesti un setup nou (adica reamenajezi acvariul  ) ar fi bine sa deschizi un topic nou la sectiunea Coltul incepatorului (adica un jurnal).
Astfel, iti va fi mai usor si tie si celor care vor sa-ti dea cate un sfat sa urmareasca evoluita in timp a acvariului tau.
Iti doresc mult succes,
|
 |
|
Ii facem rost de o fetita la baiat ! Cum sa stea el singurel ?
Poate da de una mai a dreaqu de'l slabeste si raman numai solzii si pielea de el.
|
 |
|
Grasu' este trist
Am donat aproape toti pestii si in acvariu a ramas doar Grasu', un mascul de Hemichromis lifalili foarte mare pentru varsta lui si foarte frumos colorat, pe care il am de la borsec.
Cand puii din generatia lui aveau 1 cm, Grasu' avea 1,5 cm si ii si luase la fugarit pe ceilalti.
De cand a ramas singur, nu mai mananca nici macar blood worms si sta ascuns.
Este o mare schimbare de comportament, deoarece era vioi, cersetor si manca din mana inca de cand era foarte mic.
Initial am vrut sa-l donez si pe el, dar nu ma asteptam la o asa schimbare de comportament si nu stiu ce sa fac.
Sfaturi ?
|
 |
|
Asta da "acvariu" ! Imi place foarte mult.
Sper ca si acvariul marin sa fie tot asa.
Mult succes in continuare
|
 |
|
Ma bucur ca ai format o familie noua.
Sper ca problemele legate de cresterea puilor sa se rezolve cat mai curand.
Ape limpezi
|
 |
|
 Se pare ca Severumii sunt niste pesti foarte norocosi ... sau foarte "orientati".
|
 |
|
Salut Dan
Bine ca ai venit din vacanta la timp
Severumii erau plecati deja sau au avut si ei parte de " programul de vacanta"?
|
 |
|
Buna seara Sorin si bine ai venit pe forum.
Iti multumim ca ne descrii proiectul pe care l-ai inceput.
Sunt sigur ca proiectul tau o sa fie o excelenta sursa de inspiratie pentru multi colegi de forum.
Pe mine ma intereseaza modul in care ai realizat background-ul. Poate ne spui ce tip de ciment si ce tip de colorant ai folosit ?
Iti doresc o seara placuta
|
 |
|
b37dra wrote:exact ce am spus si eu,o cutie de polistirent este foarte buna
Dupa ce am citit postul tau mi-am adus aminte de acest video si m-am gandit ca este mai explicit.
Va doresc o seara placuta si mult succes
|
 |
|
Sa cresti mare Stefan si sa te bucuri de plantele si de pestii pe care ii ai.
O sa incercam si noi sa te ajutam cat de mult putem.
In fond, de aceea suntem colegi: sa ne ajutam intre noi.
Iti doresc o seara placuta
|
 |
|