Message |
|
Genu asta de decoratiuni sunt tratate cu rasini sau lacuri, nu se stie ce poate lasa in apa, mai bine nu.
La un bazin asa mic cateva bucati de piatra vie nu sunt o avere , si va arata mult mai ok decat coaja aia.
|
 |
|
Verifica testele sa fie ok, testeaza apa de osmoza si daca iti da 0, atunci e posibil ca valoarea sa fie corecta.
Totusi la un schimb de apa de minim 10% ar fi trebuit sa ai nitratii mai diluati si nu in aceiasi concentratie.
|
 |
|
Ale mele seamana ca niste fulgi albi pe geam, din cate am citit si dispar de la sine... sunt specifice bazinelor crude si sunt hydroid medusae, fac parte din fam. meduze.
Cele de care spui, arata ca niste tuburi maro cu tentacule fine la capete, si in exces pot deranja coralii.
|
 |
|
Poza asta nu-mi apartine, imi era lene sa focusez macro pe ale mele... dar am mult mai multe, e plin geamul si nu stiu cum sa scap de ele. Sunt deranjante doar vizual ca se vad multe puncte albe.
Pozii sunt prezenti si ei, dar i-au halit clownii....
|
 |
|
meduze, anemone, dracovenii din alea mici si albe....

|
 |
|
Batman, ai gusturi fine
|
 |
|
Cam asa arata noul scape ! Coralina inca nu s-a format insa am o mica invazie de hydroids (anemone mici albe) iar clownii evita sa le manance. In rest toate bune pana acum.
Am mai schimbat unele canale la lampa, si acum lumineaza super, o nuanta albastruie usor spre mov  , abia astept controllerul de la pyu sa vedem ce poate.
Testele arata ca sunt in parametri ok, insa KH un pic la limita de sus, exista vreo metoda de a scadea fara schimburi de apa?

|
 |
|
ciprian, e un singur coral cu 3 capete, si nu o separ deocamdata... sper sa se imperecheze cu clownii.
|
 |
|
Mugurel , i-am dat sa manance inainte cu o ora, apoi s-a inchis ca in imagine, si intradevar ieseau firicele maro
Nu stiam ca asa reactioneaza E.G, cealalta de la tine e tot timpul deschisa si infoiata, chiar daca haleste cate ceva.
Am sa o urmaresc zilele astea.
|
 |
|
De curand am achizitionat o euphyllia glabrescens cu 3 capete, insa dupa 2 zile am observat ca uneori se inchide cate un cap pe rand si dupa cateva zeci de minute se redeschide.
Parca l-ar stresa ceva insa nu-mi dau seama ce... clownii nu s-au atins de ea, iar schimbari nu am facut. Ce ar putea cauza acest coportament? Dupa mine e clar ca reactioneaza la ceva !
Euphyllia Paraancora e deschisa si hidratata , la fel si restul corarilor.
|
 |
|
Pyu, te astept cand vrei sa comparam si plutitorul tau, sunt convins ca vei avea alte valori
|
 |
|
Da, l-am calibrat inainte de a-l folosi si l-am curatat dupa fiecare masuratoare.
M-am exprimat gresit, nu am masurat o mostra facuta dupa indicatiile redsea ci la intreaga cantitate din acvariu, timp in care au existat fluctuatii de salinitate pentru ca am folosit un recipient gradat.
Practic pe mine m-a furat la fiecare schimb pentru ca nu am folosit tot timpul un cantar precis... ,insa plutitorul de la serra imi indica o valoare chiar mai mica decat 1026.
La urmatorul schimb voi face si asta, la 5L voi adauga gramajul indicat de RS si apoi masor cu refractometru.
|
 |
|
Demult era pe lista un refractometru iar ieri mi-a ajuns de la Peti, un D-D care mi-a masurat 1030, deci cum ma asteptam plutitorul meu de la serra era praf... iar masurarea salinitatii la gram dupa specificatiile de la RS imi da o valoare mult mai mare decat zic ei.
Treptat voi reduce la 1026 prin schimburi zilnice cu osmoza. Ma mir ca nu am avut probleme.... doar unii corali stateau mai inchisi iar populatia de copepode a disparut brusc  )
Cu temperatura insa nu-mi dau seama care termometru e corect, un digital ieftin cu sonda sau JBL-ul meu de sticla, intre ambele exista un grad diferenta. Digi-26 gr, JBL 27 gr
Sper ca odata stabilizat sa il aduc pe fagas normal si coralii sa o duca ok.
|
 |
|
Magneti neodim: http://www.hobber.ro/magneti-neodim-c-65/?pg=categories
Au si magneti cauciucati sub forma de disc, ideal pentru prins fraguri sau stand-uri de frag pe geam, cred ca nu lasa nimic in apa.
|
 |
|
Momentan se inteleg toti 3, vedem in timp cum se comporta.
Odata cu ei a venit si un Torch Coral cu tentacule lungi si foarte frumos care sper sa se imprieteneasca cu doi dintre ei.
Cu occazia asta am rearanjat coralii, refacut scape si am scos o cantitate importanta de piatra pe care am mutat-o in spate.
Am aerisit un pic display-ul si zic eu ca arata mai bine , in schimb nu stiu cat de ok este sa pastrez restul de piatra in spate... e flow mic si mi-e frica sa nu fie capcana pentru detritus. Ce pot face? o las asa si o mai curat cu jet din cand in cand sau scap de ea ?
Foto mai tarziu dupa ce se mai acomodeaza coralii.
|
 |
|
Si nu e tot, mai am 2 Lysmata (un amboinensis si un debelius) si o padure de corali
Sunt mici, sigur la unul voi renunta dupa ce se va forma o pereche, voiam sa stiu comportamentul lor... cand devin agresivi si cand trebuie sa renunt la unul.
Volumul de apa e mic intradevar (60 L net), insa cred ca pot tine o pereche fara probleme.
|
 |
|
Au venit si primii locatari , prima data doar unul apoi am luat doi ca deh... sa fie pereche.
Acum am 3, combinatia mortala, e ok sa-i tin asa o perioada?
Primul are 4 cm si ceilalti doi cam 3cm, sunt toti micuti deci de imperechiat nici vorba momentan.

|
 |
|
Se poate inchide, multumesc !
|
 |
|
Am primit si testele salifert si stau cam asa:
- NO3=25
- Ca=440
- Mg=1500
- Kh=11.2
Pentru PO4 nu am testat pentru ca nu era pe stoc, insa avand in vedere ca dozez NOPOX, odata ce scade NO3 sper sa scada si PO4 daca exista.
KH mi se pare cam mare, cum il pot tine sub control ? E ok?
|
 |
|
Am facut rost de unul singur, caut pereche de 2-3 cm.
|
 |
|