[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: aerosv
Forum Index » Profile for aerosv » Messages posted by aerosv
Si ca toata treaba sa fie buna, mi-a fatat Lysmata cateva sute de pui, inainte sa se inchida lampa i-am admirat burtica plina apoi cand ma uit bine, apa plina cu cateva sute de puieti.

Am oprit pompele, am scos cativa zeci separat si ce m-a uimit este ca misca si arata exact ca un crevete in miniatura.

M-am documentat si nu va rezista niciunul fara sa-i hranesc ... dar cum tentatia e mare, am scos cativa separat si am sa vad cat rezista cu zeama de congelate.

Cei ramasi in bazin sunt purtati de curenti si vor fi o masa pe cinste la clownul care va veni in vizita

Multumesc, Rhodactis Sp este si creste destul de mare spun unii, peste 8 inch diametru. Concluzia este ca va trebui sa scap de ea daca nu mai are loc. E destul de agresiva cu alti corali insa foarte prietenoasa cu clownii

Eu sunt invidios pe voi care aveti acvarii mari, nu borcane puse pe birou

Cine ma poate ajuta cu identificarea acestei ciuperci gigant ? Are deja in jur de 6cm si mi-e frica sa nu-mi ocupe jumate din bazin

Mai creste ?
Nu stiu daca are vreo legatura, am adaugat niste SPS-uri de la Mugurel, iar crevetele meu curios din fire (lysmata amboinensis) i-a calarit si i-a curatat bine de tot, nu a ramas dcat scheletul alb fara pic de tesut
De milka nu s-a atins, doar de cei noi introdusi.

Nu mai zic ca atunci cand hranesc LPS, vine imediat si isi baga clestii in acan.

La tine sigur e vreo problema fara o legatura cu crevetele, insa urmareste-i si comportamentul sa vezi ce preferinte are !
UP,

Valabil pentru cine e disponibil sa-i trimita pe o cursa directa (bus, autocar...)
Multumesc pentru aprecieri, vedem in timp cat de eficient va fi totul. Simpt lipsa unui sump, deja s-au adunat multe chestii in spate si nu arata exact cum imi doream....

Intre timp am suplimentat cu o pompa de valuri, inca o koralia nano 900, acum acoperind toate zonele.

Cum aspirati nisipul ? Avand multa piatra vie si corali in fata, am o zona mica expusa si este cam dificil de a baga un aspirator sa-l curat. Singura metoda este sa-l agit, mizeria imi tulbura apa si e tinut de perlon insa nu prea imi place sa tulbur apa.

Observ ca la unii colegi nisipul este perfect curat, chiar si la acvarii mature.
Cam asa functioneaza si in 2 ore deja cupa e un sfert

Skimmerul a inceput sa colecteze in cupa, insa s-a umplut rapid acum parca spuma urca mai greu si s-a stabilizat.

Apa colectata e galbuie ... ce sa-i fac? sa lungesc gatul (am cateva reglaje de a urca cupa sus) sau sa reduc aerul ?

Vazusem la altii ca ce se colecteaza e de culoare inchisa, la mine e mai multa apa galbuie... apropo: apa colectata e sarata sau distilata ?
Si cam asa arata uzina. Skimmerul ala functioneaza super, inca nu e rodat si merge umd, insa isi va revine el.

Am sacrificat filtrul hang-on FZN3 si am luat pompa si teava de IN, in total au intrat 17L apa net. Lampa am refacut-o si pe ea, am renuntat la capac iar racirea e un ventilator mare in spate.
Ok, atunci asa sa fie... am pus in cos 4 teste (Mg, Ca, Kh si PO4), No3 am deja.... si apoi vad eu cum le dozez.
NOPOX-ul mi-a scazut sesizabil NO3, insa citisem ca e foarte indicat si un skimmer, eu momentan nu am, sper sa pun in curand cel cu piatra daca va functiona.
Poate nu s-a intamplat nimic nasol.

Alta nedumerire o am cu produsul Salifert Coral Food, dupa aditie, apa e laptoasa....

Odata ce le dibuiesc pe astea, poate intr-un final acvariul meu va intra intr-o rutina si totul va fi cum trebuie.
Inainte de a face vreo prostie, mai bine cer sfaturi

Dupa cum am zis, mi-am luat o cutie de Red Sea ABC+ ce contine pe langa mineralele descrise si Colors A+B, ma rog, un intreg complex de minerale pentru duri si LPS.

Nu am teste momentan (sunt in plan), inainte de a doza ceva e bine sa stiu ce valori am daaar, e de rau daca dozez o cantitate mica zilnic ?

Sarea RedSea Coral pro ar avea un nivel mare de Ca si Mg insa nu am habar daca pentru coralii pe care ii am e suficient sau nu.

M-ar ajuta o parere de la cei care folosesc acest produs si ce eficienta are pe termen lung.

Blue , nu mai fa atatea schimbari tata, lasa-l in pace si ai sa vezi ca va fi bine.

Pentru a scapa de mizeria aia de care zici, asigura doar o mentenanta saptamanala ok si e suficient.

- curata piatra vie si printre corali cu un jet de apa (pipeta cu para e cel mai ok), apa se va face tulbure si ai sa ramai surprins cata mizerie poate sa iasa. Daca ai filtru hang-on cu perlon, apa se va curata imediat si mizeria va fi retinuta in perlon. Atentie, perlonul il schimbi imediat, maxim 2-3 zile, altfel faci mai mult rau decat bine.
- aspira nisipul bine
- schimba apa 10%

Mizeria aia din masa apei nu o sa scapi niciodata de ea daca nu asiguri o mentenanta saptamanala ok.
Daca apa e laptoasa atunci e cu totul altceva, bloom bacterian sau o deciclare din cauza ca tot schimbi filtre si faci toate experimentele posibile.

Acvariul arata bine la un moment dat , mai pune foto.
Multumesc elven, am sa aplic varianta descrisa de tine combinata cu sfatul lui koala cu sticla peste corali.

Stiu ca LPS seara isi scot tentaculele si atunci e momentul sa-i hranesti, am observat ca si dimineata sunt la fel de deschisi, pentru mine fiind mai comod inainte de a pleca la serviciu.... pentru ca in toiul noptii se trezeste nevasta si e nasol.

Am Salifert Coral food si hrana congelata (mysis, blodworm, fitoplankton, etc) ... le pot amesteca impreuna cu putina apa din acvariu.

Salifert-ul il pot pune si in masa apei 1ml/zi, ajuta si pe ceilalti corali sa asimileze aminoacizii sau ce-o mai contine.

Fiind incepator, m-as bucura sa reusesc sa tin si sa propag acan-ul.
Da Mugurel, la milka in 1 sapt a aparut un mugur mic , semn ca nu o duce chiar asa rau... am cumparat si Red Sea ABC + ca supliment Ca, Mg deci voi sta cu ochii pe ei.

Acan-ul e bestial, cel putin sub lumina actinica are niste culori nebune insa crevetele il cam calareste cand il hranesc si il streseaza tare, dupa ce il calareste bine se inchide si se vede scheletul ...si asta nu-mi place deloc.

Apropo de nitrati, in acvariu scad usor dupa 2 zile de NOPOX insa ca si curiozitate am testat si apa de la chiuveta + Aqua Carpatica. Surpriza, apa de la chiuveta 2mg iar Carpatica 5mg

Voi bea doar apa de la chiuveta de acum !
Vedeta... a iesit la foto doar sa manance apoi s-a ascuns din nou in spate.

image
image
image
image
image
image
image
Lysmata Amboinensis, deocamdata unul dar probabil voi lua si al doilea.

Nu stiu ce varsta are insa pare cam batran, are cam 5 cm si antenele cat juma de acvariu )
In general toti facem greseli, eu le-am experimentat pe toate , la cele 3 bazine avute m-am grabit si am bagat vietuitoare in primele 2 sapt si nu am avut nicio pierdere. Conteaza bineinteles si cu ce incepi (piatra vie matura, nisip viu, bacterii si alte zemuri din comert).

Asta nu inseamna ca nu trebuie avut rabdare insa ca si incurajare, eu zic ca toate vor fi ok.

Greul mai tarziu apare cand te vei lupta cu algele, carente de anumite minerale, nu cresc coralii etc
Da Blue, asa voi face, am mai citit intre timp pareri despre acest produs si nu e recomandata supradozarea, mai ales la inceput. Voi doza cam 0,5 ml si repet testele saptamanal.

Ceea ce m-a frapat a fost faptul ca testele mele erau varza si dintr-o data am o valoare asa mare cu cele de la Salifert.

Dupa cum am zis, mi-am luat si un frumos Lysmata de la Peti, dar in loc sa curete prin fata, sta ca fraierul in spatele pietrelor si nu iese la lumina Asta o fi comportamentul lor sau inca e stresat...
Algele si Aiptasia s-ar putea sa scape si sa o duca bine
Merci , sper sa-l bag la apa in weekend.

Si daca tot mi-am luat teste profi de la Salifert NO3, mi-a cam dat peste cap rezultatele cu ce masuram eu inainte.

Asa ca dupa un schimb de apa, pun frumos mostra din acvariu si se coloreaza rapid in roz inchis, cam intre 20 si 50, mai degraba 50 mg/

De ieri dozez si NOPOX(miroase a methanol si solvent de silicon), cam 1ml/zi, oare va scadea?

Tragic este ca am bagat si un crevete cleanner apoi am citit ca sunt sensibili la NO3..... sper sa scape.

Forum Index » Profile for aerosv » Messages posted by aerosv
Go to: