[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: aerosv
Forum Index » Profile for aerosv » Messages posted by aerosv
Bestial acvariu, sa ne zici totusi secretul cresterii GSP-ului, as da si acanul meu rosu sa am succes cu GSP care la unii creste ca iarba.
Am dat vina degeaba pe saracii Pepperminti, dupa 2 saptamani nu am mai vazut pui de aiptasia, nimic nou doar 2 mari si grase pe care am sa le extermin cu apa fiarta... probabil sunt prea mari sa le poata manca.

Fara a face reclama la produsele RedSea, pot spune ca doar dupa 3 zile de utilizare ReefEnergy A+B, coralii s-au hidratat foarte mult ... legat de Colors e mult prea devreme, probabil in 1 luna voi avea rezultate evidente.

Inca am alge verzi si paroase prinse ferm de piatra in anumite zone si ceva cyano pe nisip....

Pe viitor ma gandesc sa mut totul intr-un Resun Marin DMS 500PL de 72L... pareri despre el?

Asta pentru ca simpt nevoia de un skimmer dedicat si un acvariu mai compact fara o intreaga uzina in spate.
In speranta ca voi avea cresteri in randul coralilor, mi-am completat gama de suplimente RedSea:

Sare Red Sea Coral Pro (1026 salinitate)
NOPOX (0,5ml/zi)
Reef Foundation ABC+ (4ml/sapt)
Reef Energy A+B (1ml/zi)
Reef Colors ABCD ????

Daca la majoritatea suplimentelor am inteles cum dozez, la ReefColors se pare ca fara teste e cam nasol, asa ca voi aproxima la pipeta

Cine ma poate sfatui cum e bine ? Cate 0,5ml pe zi eu zic ca nu strica, mai mult e riscant !
Dintre specii, Euphyllia Paradivisa o duce excelent, a tolerat conditii crunte in bazin , in timp ce Euphyllia Glabrescens mi-a murit la scurt timp, suspectez crabii insa nu sunt sigur.
Cu un dremel cu disc rotativ.... e un gen de mini-flex.

image
In ultima perioada s-au schimbat cateva lucruri.. Cauza algelor se pare ca era hrana congelata, am renuntat la ea momentan, schimburile mari de apa m-au ajutat insa m-am procopsit cu ceva cyano pe nisip.

Lumina de la 4 ore/zi la intensitate mica, am marit un pic perioada si cateva ore doar actinica pentru a ajuta un pic coralii care deocamdata hiberneaza.

Voi reveni cu foto cand voi vedea cresteri evidente la unii corali, acum e ca si inainte...

ocean wrote:Oricum sunt nocturni asa ca ai sa vezi mai mult rezultatele muncii decat pe ei in activitate

Poate sunt ei nocturni insa nu se ating de aiptasia, nu am invazie insa am urmarit cu atentie unde era si nu disparuse deloc.

Hranesc putin in ultima perioada din cauza algelor insa si atunci observ cum prind cate ceva si halesc..

Totusi la cat costa unul ma asteptam sa fie eficienti... si mai ales ca sunt luati din magazin.

Citisem pe alt forum ca trebuie izolati cu o piatra cu aiptasia in refugium si fara hrana !

Daca are cineva Nudibranch de vanzare, ma intereseaza.
Bat, daca era plin acvariul culegeai roadele , acum degeaba iti trimit tot stocul ca si eu ma chinui cu el )

Merci de aprecieri, nu e nimic deosebit inca, astept ziua in care vad o crestere vizibila la corali.... pana atunci incerc sa-l mentin cat de cat ok.
Multumesc, momentan ma lupt cu algele si sa aduc NO3 aproape de 0.

Primele schimbari au fost :
- schimb de apa 10L (voi face asta saptamanal in loc de 5),
- hranesc o data la 2 zile in cantitati moderate (e suficient pentru 2 pesti, restul se descurca cu ce gasesc)
- am renuntat la Salifert Coral Food o perioada (nu stiu ce feedback are insa mie nu-mi prea inspira incredere).
- lumina 4-5 ore/zi , intensitate 50%

Voi vedea peste 2-3 sapt daca totul se indreapta.
Peppermintii mei nu-i vad sa se atinga de aiptasia.. Cam in cat timp se apuca baetii de exterminat ?
Nu am invazie insa nu-mi place sa o vad in toata splendoarea amenintand coralii .

O poza pe-nserat !

image
Inchei stocul viu cu ultimele vietati introduse, astfel in decurs de 3 luni de la start am introdus la intervale de 3-4 sapt:

- 2 Ocellaris Clownfish (1,5cm)
- 1 Lysmata Amboinensis matur
- 1 Lysmata Debelius (pui)
- 2 Lysmata Wurdemanni (medii)
- 2 Crabi Hermit (blue leg si red leg)
- corali de tot felul

mai sunt prezenti melci mici, asterine, viermi, si alte ganganii mici

As mai vrea sa bag insa 2-3 crabi mici, 1 specie de melc si Valenciennea Puellaris sa completez echipa CUC.

E prea mult in aproape 60L ?

Pana acum totul e ok, chiar si algele dau sa dispara... ziua aplic un panou in fata acvariului pentru a impedica lumina ambientala sa intre
Urata experienta, se poate inlocui doar geamul din fata insa daca iti vor trimite altul, e mai bine

Totusi ambalarea nu-mi inspira incredere, doar coltari si carton.... la cum manevreaza baetii coletele.
E posibil si de la lumina din camera, uneori soarele la apus bate direct in acvariu. Rezolv o perioada cu un panou in fata acvariului pe timpul zilei

Ciudat e ca cele mai multe alge sunt in partea unde e monitorul, acesta fiind aproape si o perioada destul de mare aprins.... ma indoiesc totusi ca o lumina asa slaba sa contribuie la formarea algelor.

Vedem in timp, deocamdata pestii la regim, schimbari saptamanale de 10L in loc de 5L, curatat totul mecanic, perlon schimbat la cel mult 3 zile si mult noroc.

M-am gandit si eu sa-mi iau puellaris dar imi va ridica totata mizeria in apa... face dezastru prin nisip.
Stimati colegi cu nano acvarii, cum scap de alge??? Nu am avut la primele doua bazine si m-am pricopsit la asta cu de toate: diatome la greu pe nisip si piatra, smocuri de alge verzi, ca niste spagheti... de toate.

NOPOX dozez de 2 luni, lumina am scazut la 4 ore pe zi cu intensitate scazuta, NO3 sta fix la 25, apa de osmoza e ok.....

Banuiesc ca am hranit exceziv o perioada (2 ori pe zi congelate si pelete), acum nu stiu care o fi problema, de la hrana sau e normal la un bazin inca crud.

Pe 13 martie s-au impinit 3 luni, teoretic bazinul e ciclat.

Stoc viu acum: 2 ocellaris mici, 2 creveti.

Credeti ca mai pot baga 2 hermit crab si 2 Peppermiti ? Astia din urma m-ar ajuta la curatenie si aiptasia.

Voi face un schimb de 10L apa, si pe viitor ma gandesc sa fac un upgrade la o pompa valuri RW4 care va inlocui cele doua Coralia nano 900.

Am mai citit ca plasticile noi introduse in apa cum ar fi pompe noi, filtre sau alte accesorii ar lasa silicati o perioada.... iau in calcul si asta avand in vedere ca am bagat acel sump din plexi.
Foto dupa ce scap de alge, momentan am o mica explozie de diatome, alge verzi.... si o mazga urata pe pietre.
Nu stiu daca e de la congelate sau pelete (Tropica Marin).
Am redus cantitatea de hrana si intensitatea luminii... si astept.
NOPOX dozez de la inceput insa alge tot am.

Insist sa cred ca a sarit din cauza ca era stresat de ceilalti doi, deci fara gratare si plase
Din pacate am pierdut un clown, l-am gasit uscat pe jos... a sarit.

Sa fi fost din cauza ca erau 3 si s-au batut? sau sa-mi fac griji si pentru ceilalti 2 ??? Capac nu am insa acvariul e acoperit jumatate de lampa... si nici nu ma incanta ideea de a pune plasa, si asa arata ca o sera.

Alta nedumerire este ca nu creste coralina deloc nici pe piatra nici pe sticla, pompe... nimic iar nivelul de ca si mg sunt sus.

La primele bazine, dupa o luna deja era totul mov.

Coralii o duc bine. Multumesc Mugurel, 99% din corali sunt de la tine
Un mic update: Cu multumiri lui Calin (Shubi) am atasat la lampa un controller STORM si abia acum observ cata lumina imi dadea lampa..... am reglat la 60% mai mult spre albastru pentru ca deja au navalit algele peste mine.

Inainte bagam 9 ore full, acum mi-am setat program de rasarit si apus:

- 10 on (2 ore rasarit cu tranzitie de la albastru la day reglata la 60%)
- 12-18:30 day (60%)
- 18:30 asfintit (tranzitie spre actinic) pana la 21:30
- 21:30 off

timpul de rampa este 120 min.

Sper sa fie ok si sa scap de alge

NOPOX dozez in continuare 0,5ml si mi-a scazut NO3 intre 5 si 10.
Noi astia mai incepatori ramanem pur si simplu uimiti si nu avem curaj sa comentam... superb e putin spus.
Nu vreau sa ma gandesc cata munca si cata investitie este in mentinerea acestui colt de ocean.
Cred ca nu am incontro decat sa renunt momentan , si sarea RDS Pro are un nivel ridicat de KH , Ca si Mg si era suficient doar din schimburi.

M-am hazardat degeaba cu suplimente in speranta ca ,,,,, coralii vor da pe dinafara

Totusi dupa schimburile de apa, calciul este sub 350 , asta m-a impins sa folosesc ABC-ul.
Se pare ca Reef Foundadtion ABC+ imi da peste cap KH, acum avand 12,1 , si magneziu 1440.

Exista vreo metoda prin care sa reduc KH ?

Cred ca era mai ok sa le iau separat si sa dozez in functie de carente... acum asta e, am sa dozez mai putin si cu ochii pe teste.

Forum Index » Profile for aerosv » Messages posted by aerosv
Go to: