[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: vereb
Forum Index » Profile for vereb » Messages posted by vereb

Doresc sa achizitionez pentru un acvariu nano cu lungime de 35 cm, sistem de iluminare suspendabila,nu tine neaparat profesional,

merci
Salut

bine ai venit
@dolly
cred ca m-am exprimat gresit ori s-a facut confuzie cu userul @big M cind ai citit, cu tot respectul
da am lasat 6 zile,, dar incepind cu primele 3 zile a fost setat la 29 (treptat) apoi ultimele 3 la 31 grade (treptat),
scaderea temperaturii a fost treptat in 2 zile, deci niciun caz imediat,

eu nu am neoni in acvariu
@big M

pai de obicei se exinde,nu este o regula generala ca toate speciile sa aiba in acelasi timp gris.
Sincer in acvariul meu si-a facut aparitia grisul in urma cu 2 luni si am ridicat temperatura la 31 grade lasat 6 zile apoi coborit treptata pina la 26.
Salut

Bine ai venit
e seria filtrului JBL 900
sunt sanse mari sa-si revina plantele,poti spre exmp sa scoti si vezi daca are radacinile ok ori palite apoi replantezi,
in legatura cu scalarul daca iti place si vrei sa-l pastrezi, sugestia sa achizitionezi de la colegii din constanta decit din pet shop (te poti astepta la surprize neplacute),nu stiu daca este voie sa dau nume ptr a nu le face vinzare ori reclama , a fost o gluma,
ori poti trece la sectiune Donari
Salut Bogdan

Bine ai venit ,
poti sa incepi cu prezentarea acavriului care detii
cred ca o poza cu ei ar fi mai indicat,sa vedem
de obicei grisul se extinde la toti,dar poti sa mai urmaresti comportamentul la gris daca se freaca de lemn,pietre,alte decoruri
interesant sistemul de luminare,

care este adincimea capacului ? (cm),intreb fiindca la sistemul cu soclu de e27/e14 este cam riscant in mediu cu umezeala mai ales daca nu e droser,alimentarea este direct la 220v?
cresti treptat temp la 32 grade si lasi cel putin 4 zile,opresti bomba in acest interval,nu fertilizezi plantele cresti aerearea la maxim,indicat sa pui si o pompa de aer
poti merge si cu asasini 5 buc chair daca ai multi maidanezi,isi vor face treaba,o sa papa ouale de pe plante,decor etcin prima faza si se vor ocupa si de ceilalti ,
mai scoti si tu cu minuta iar poti incerca cu frunzade salata,speli bine si lasi peste noapte acolo iar dimineata ce gasesti pe frunza aruci cu tot si repeti procedura de citeva ori
nu se intimpla absolut nimic daca ajung stropii pe neon,mai ales ca este izolat din fabricatie la dulie
@goldman

no comment vizavi de acvariu,este nauscitor pentru ochi,tot ce est acolo as rosti sincere ginduri si pareri la SUPERLATIV,
nu am ce spune decit sa ma delectez ,

FELICITARI
salut
1.daca te apuci de plantat acavriul it recoand in felul urmator:
primele 2 saptamini lasi lumina aprinsa max 6 ore,incepind cu saptamina 3 poti ridica la 8 ore apoi a 4-a intre 8-10 ore,nu as indica sa fertilizezi plantele daca ai intentia in acest interval (asteptam pareri)

2. filtrul poti lasa la debitul normal maxim

3.capacul lasi inchis din moment ce pui plantele.

in acest timp cit se face ciclarea acavriului nu as introduce pesti,poate in saptamina 2 niste melci,si poti pune mincare max 1 putin ca bacteriile care se formeaza sa consume
@cirotariu
din pacate nu am facut poze,motiv poltica pet shop, Bitte nicht keine Foto ,
oricum mai pus pe ginduri cu carasii,tu care erai cu sumatrenii si impartaseai cum tunzi si ingrijesti plantele,cum un sumatran se imbolnavise si ai aratat film,imi aduc aminte de bomba co2 cu difuzor de filtru de tigara etc, ai trecut pur simplu la carasi.
ce am vazut acolo chiar imi pune skilul la incercare,m abate la cap si prietena

voi citi cu interes jurnalul tau
vorba colegiilor,
acvariul evolueaza bine,plante sanatoase par dar e prea incarat,treb sa tunzi
iar la pesti as renunta la carasi,nu merge nicicum biotopul,cerintele sunt diferite,ramine asta la atitudinea ta,nu comenam gusturile
am urmarit cu atentie jurnalul tau,
arata frumos acvariul, ma gindesc cum ar arata cu glossostigma,marsilea in fata ,
sa pui niste pietre printre plante
nenea @cirotariu,
am vizionat filmuletul cu evolutia acvariului si pestii,a inceput sa prinda contur,sunt de parere ca ar fi mai bine sa muti anubiasul mai spre mijloc spate sa faci loc ptr inot in fata,

off topic
tocmai m-am intors aseara din stuttgart si fusesem cu prietena mea la niste pet shopuri,nu pot descrie ce carasei au vazut ochii mei caprui,m-am indragostit de ei,in luna mai ne intoarcem ptr o vreme indelungata si ne-am propus sa facem si noi cu carasi desi eu nu eram adeptul dar vazind si trecerea lui @cirotriu la carasi am, zis ,,de ce nu si eu''

on topic
sa ne tii la curent cu evolutia acvariului
Salut

Bine ai venit
ne divulgi si ce plante ai,substrat?
am o teama ptr melcii neritina din cauza celor anatome helena,
in rest ape limpezi si pozele

Forum Index » Profile for vereb » Messages posted by vereb
Go to: