[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Cristi
Forum Index » Profile for Cristi » Messages posted by Cristi
Nu,s-au dus pe poola intr-un final.M-am chinuit sa-i scot dar fara succes.Asta e...Au rezistat totusi foarte mult.
Citisem articolul respectiv.
Cand termin cu tratamentul,nu cred ca voi urca salinitatea mai sus de 1.018-1.020.
Skimmer-ul si-a revenit,dupa ce am mai facut inca 2 schimburi de apa.Scoate el ceva,dar nu ca si in salinitate normala.Bulele de aer nu sunt atat de mici ca si inainte.
Pestii sunt ok,mananca bine,chiar daca nu aceeasi cantitate ca si in mod normal.Din ce am citit,se intampla lucrul asta in salinitate mica,unde nu mai consuma atat de multa energie.In rest,sunt vioi.
Am tras si un test: NO3=10.

M-au cocosat schimburile de apa.
Aia sunt Spionid worms.Irita coralul cu antenele alea.
Eu as scoate fragul, si as pune cate o picatura mica de superglue pe capatul fiecarui tub.Atentie sa nu pui si pe tesutul coralului.
Furtunul ala baga-l printr-o presetupa din aia de electrice, prin capac, garnitura de cauciuc, si ai rezolvat cu etansarea.
Poti sa dai drumul la biodigest si in acvariu, nu-i musai in reactor. Flow-ul mai incet, picaturi, nu jet continuu.
Ce pata de culoare e steluta aia.
koala wrote:Iar la noi, in Romania, nu se gasesc nici medicamentele alea de care vorbesti tu.
Cand mi-au mierlit-o ciortanii, am cautat Cupramine peste tot pe unde-am stiut... ca sa zic asa, a fost cu mooie!

Cat de bine stiu si io lucrul asta...din pacate.
Pocillopora.
I-am scos dopul de la furtunul de golire a cupei, si l-am lasat sa bage asa.

Bah,ce sa zic,deocamdata par ok.Mananca bine,vin in fata sa ceara mancare cand sunt pe langa bazin,sunt vioi,ciugulesc de pe pietre.
Zebrasoma aia de care iti spuneam ca era speriata de bombe si nu vroia sa iasa la mancare decat daca stingeam lumina,si-a revenit si ea.Cand era plina de "bube" si nu deschidea decat un opercul,nu vroia sa manance decat artemia.Acum mananca de toate: mysis,krill pacifica,artemie,alge,salata,etc.
Una peste alta,sper sa fie bine "copiii" astia pana la urma.

I-am bricolat 3 picioare din teava de PVC si l-am ridicat,asa ca acum nivelul de apa este pana la bubble plate.Mai sus nu pot sa-l ridic,dar zic ca e ok asa.
E deschis la maxim.
Am un BM Curve 9.
Ok,hai ca incerc sa vad ce se intampla.Merci.
Prima e Acetabularia crenulata iar a doua e o specie de Caulerpa: Caulerpa racemosa.

L.E. Ce ai tu acolo e Caulerpa racemosa.
Intrebare pentru cine a mai folosit zeama de la Herbtana.
Cum fac skimmer-ul sa-si reia treaba dupa tratamentul cu zeama asta.Am schimbat deja aprox. 200L de apa in speranta ca scazand concentratia de substanta,skimmer-ul isi va relua activitatea (atat cat va putea in salinitatea asta scazuta)...nici vorba pana acum.Face spuma ca dracu' in continuare. Continui cu schimburile de apa sau ce fac?
Seamana cu una dintre astea?

image
image
Eram disperat sa fac ceva, ca mi se duceau pestii si am bagat din asta.
Merci oricum, Cata.
Robinetul pune-l pe full.
Ce cocktail pregatesti acolo, Radu?
Nu a mai avut pe stoc KZ Resistant Fish, din pacate...am folosit ce am gasit, adica Herbtana, din care am bagat o sticla intreaga, tratament de 10 zile dar degeaba, asa ca am trecut pe hiposalinitate.

Forum Index » Profile for Cristi » Messages posted by Cristi
Go to: