Message |
|
Si o intrebare pentru cunoscatori.... ce o fi patit acanul Lord Rosu care acum este un caramiziu ? Am observat asta dupa administrarea de RedSea Colors ABCD insa am cateva luni de cand nu mai dozez si a ramas asa...
Cand l-am luat era un rosu aprins foarte fain... acum e un portocaliu-caramiziu inchis.....
|
 |
|
Multumesc, despre carbon stiu ca la 4 saptamani se inlocuieste insa Phosphatminus habar nu aveam, credeam ca se poate clati si refolosi.... Carbonul dupa clatire nu stiu daca mai are aceiasi eficienta.
Doi corali fericiti dupa masa, fungia verde o am de la Mugurel cand era doar o farama de schelet care s-a regenerat si s-a facut cam 4 cm in diametru cu 3 guri
Acanul si el a mai capatat cam 6 polipi noi in aprox 7 luni... l-am pozitionat pe nisip sa se intinda, sper ca asa se propaga fara sa-l tai.
|
 |
|
Am mai scapat de alge probabil ca am redus perioada de lumina si am renuntat la congelate .
Am trecut pe sare AquaForest , Carbon si Phospateminus.
La ce interval se schimba Phosphat minus? Teste nu am asa ca .... ochiometric
Mugurel, deocamdata nu mai am loc, e putin spatiu si las sa se intinda ce am, deja urmaresc zilnic GSP-ul si Acanul care dau semne de crestere.
Duri am un Milka de la tine carea acum are 4 ramurele mici si montipora red.
|
 |
|
A trecut si canicula fara pierderi dar nici cresteri spectaculoase.... pestii mai grasi dar ascunsi dupa pietre.
La cum a luat avant, nu e exclus sa fac bazinul doar plin cu xenia

|
 |
|
Vand refractometru D-D ATC de la Peti, arata cum l-am luat....ca nou.
Pret: 180 lei.
|
 |
|
Nu am mai postat de ceva vreme, schimbari majore nu sunt, coralii cresc lent dar fara pierderi, algele sunt insa cauza este ca imi bate lumina naturala fix in acvariu si pe timpul zilei stau cu el acoperit.
O intrebare ... ar fi timpul sa-mi achizitionez sare pentru ca este pe terminate, in cazul in care vreau sa trec pe alt brand, este ok sa o schimb prin completari normale peste apa veche sau trebuie dar un restart cu sare noua?
Ce parere aveti de Aquaforest Probiotic ? Fara a folosi fi gama de aditivi... doar sare.
|
 |
|
Rezervat lui BunicuW 
|
 |
|
Deoarece nu mai adaug nicun supliment la acvariul meu de ceva vreme, vand cele doua produse foarte putin folosite (am marcat nivelul), valabile pana in 2020.
- Redsea colors 4 sticlute x100ml fiecare
- RedSea Foundation 1Kg
Pret 100 lei. (le dau doar impreuna)
|
 |
|
Tocmai, ca nu e de bine dar nu e de la NO3 mare, acvariul se afla pe birou in bataia soarelui de dupa-amiaza, si banuiesc ca asta ar fi cauza.
Voi acoperi partea din fata cu un panou cateva ore insa alta solutie nu gasesc.
Algele sunt verzi, si cresc in smocuri pe nisip, pietre tot.... coralii sunt hidratati si ok, unii chiar au crescut. Deocamdata am un rockscape care nu ma inspira dar va ramane asa o perioada apoi poate refac tot cu piatra vie curata.
|
 |
|
Aglomeratie mare... si alge care perleaza  cresc peste tot in smocuri.

|
 |
|
Vand 3 teste de apa Salifert (Ca,Mg, KH) folosite putin (maxim 10 teste din fiecare) ele avand 50 teste .
Sunt ca noi si valabilitate pana in 2020.
Se dau impreuna, pret 80 lei toate 3.
|
 |
|
Momentan e ok, 15ppm , e devreme sa-mi dau seama daca am facut o prostie sau nu.
Ideea este ca acel sump care il aveam e foarte greu de curatat pentru ca este ingust si adanc, era multa mizerie adunata iar pe partea de filtrare bio nu ma ajuta deloc. Singurul lui plus era volumul extra de apa.
Voi lasa asa deocamdata si poate voi reveni cu un hang-on mic doar pentru carbon + perlon.
Bazinul cred ca e stabil, are aproape 5 luni si nu am avut pierderi.
|
 |
|
Cum imi plac experimentele, am lasat bazinul sa mearga fara nicio filtrare, doar display si 2 pompe de valuri.
Totul e ok pana acum, surprinzator de curat si-l mentin doar din schimbari de apa saptamanal 10L + sifonare a nisipului cand schimb apa.
Voi vedea in timp cat de stabil este.... Sunt multe topice in afara cu bazine nano fara filtrare separata, doar Liverock si Livesand.
Am scos sump-ul ala mare din plexi si toate acareturile din el....
|
 |
|
Multumesc baieti, nu e chiar 0, culoarea e usor roz insa nu stiu unde sa o incadrez... intre 0 si 5, cred ca un 2,5 e o valoare corecta.
Momentan dozez 1ml NOPOX la 50L apa net, pot reduce la 0,5ml si atunci sunt mai impacat cu idea.
Posibil cu revenirea hranei congelate sa mai urce un pic, am sa vad in perioada urmatoare.
Explicatia algelor in cazul de fata cred ca sunt fosfatii sau silicatii daca nutrienti nu am in apa, insa nu am teste si sper sa scap intr-un final complet de ele prin schimburi mai mari de apa.
|
 |
|
Pacat ca nu ai separat mai multi dar cu siguranta vor mai depune si vei fi pregatit.
Din cate am citit primele 7 zile sunt critice, daca scapa de prima saptamana sunt sanse mari sa-ti traasca.
Bafta!
|
 |
|
Nu am masurat de 3 saptamani NO3 iar astazi surpriza, aproape de 0.
Sa mai continui sa dozez NOPOX ? sau fac o pauza ?
|
 |
|
Merci de aprecieri, nu e mare lucru, oricum de la voi am invatat cam tot si unele acvarii chiar mi-au fost sursa de inspiratie (in special a lui um02122
Adezivul ala l-am folosit putin si am renuntat la el pentru ca se dizolva in apa cand il fixezi, este DD bicomponent roz. Sunt convins ca ce lasa in apa nu e tocmai ok si am renuntat la el, mai ales la asa volum mic de apa.
Cand vor mai creste coralii voi face un rockscape cu coloane si caverne cu alt adeziv , pana atunci ramane asa.
Pompele cele doua koralia nano 900 nu prea fac fata (mai ales cand se colmateaza), sunt zone moarte si ma gandesc sa trec la un RW 4 cu controller.
|
 |
|
Gata, m-a apucat curatenia si am scos jumate din piatra din display si am mutat-o in spate.... macar asa circulatia va fi mai ok si poate scap de alge.
Daca aveam adeziv faceam un gen de coloana...

|
 |
|
Multam, culorile sunt reale, fara Photoshoape...dar mazga aia si algele ma omoara.
Saptamanal le smulg de pe pietre si in 2-3 zile reapar.... doar in anumite zone nu peste tot.
Cel mai taree ma bucur e ca am scapat de aiptasia, am doar una singura mare si carnoasa dar mi-e lene sa o oparesc, o las acolo deocamdata.
Da, Toate sunt de la Moldova (Mugurel) , Acanul de la Peti, si in 3 luni m-am ales cu 3 polipi in plus 
|
 |
|
Coralii dau semne ca le merge bine si am cresteri vizibile la majoritatea speciilor, singurul lucru nasol este o mazga de pe piatra (se vede in prima foto)..... am directionat pompa de valuri spre ea si tot degeaba.
In rest va urez Paste Fericit !
|
 |
|