Author |
Message |
Adrian Ionut
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 11/08/2005 02:47:36
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
Adrian Ionut
Membru de baza
![[Avatar]](/forum/images/avatar/3ee744d340bb2058074c1.jpg)
IP:
|
Are cineva combinatia din titlu?
Daca da, cum merg lucrurile pe acolo?
Daca vreti sa-mi ziceti ca cei doi nu merg impreuna, ceea ce cam stiam si eu, am gasit destule sit-uri care chiar recomanda coabitarea celor 2. Exemplu aici...
|
Cauta si vei gasi, intreaba si ti se va raspunde. (oarecum din Biblie) |
|
 |
razvan
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 11/08/2005 08:38:49
|
razvan
Membru banat
IP:
|
asa pot sa-t arat si eu pe site-urile juwel, setup-uri de acvarii, cu discusi si scalari, desi "se stie" ca nu e bine sa fie tinuti impreuna, pe motiv de paraziti interni si diferente de rezistanta la acestia.
iar despre combinatia propusa, nu pot sa spun decit ca in cazul in care o vei pune in aplicatie, va fi spre "desfatarea" sumatranilor cu "antenele" leerilor ;)
si asta ar fi doar unul dintre motivele "incompatibilitatii"
|
|
 |
Porcu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 11/08/2005 09:18:44
|
Porcu
Faraonu'
![[Avatar]](/forum/images/avatar/506111854018ad6fd51f0.jpg)
IP:
|
razvan wrote:juwel, setup-uri de acvarii
Ca tot ai spus de Juwel: in brosura lor (una din ele) sint niste acvarii cu niste plante de-ti pica ochii-n gura ....... covoru' ala de Glossostigma e demential. Cum mama zmeului creste Glossostigma aia la lumina chioara cu care e dotat Juwelu' numa' mama  -ului stie  .......
razvan wrote:nu pot sa spun decit ca in cazul in care o vei pune in aplicatie, va fi spre "desfatarea" sumatranilor cu "antenele" leerilor ;)
E si parerea mea.
Cred ca-i si enerveaza pppaaa leeri cu agitatia lor interminabila :bla: .
|
Poze: ... Poze cu plante |
|
 |
Magda
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 11/08/2005 09:53:16
|
Magda
Senior member
IP:
|
Eu am leeri, si pot sa zic ca la cat de speriosi sunt, am mari indoieli ca i-ar suporta pe "tetra".
Leeri sunt asa sfiosi ca atunci cand vad miscare prin camera dispar prin "tufisuri" :-)
|
|
 |
Cory
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 11/08/2005 21:18:13
|
Cory
Member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/181210747242a3f80432528.jpg)
IP:
|
Am incercat varianta pereche macropodus cu gasca de tetrazona si se impaca excelent. Trebuie sa recunosc ca nenea macropodusul e mai dur din fire si nici nu are antene precum leeri! Si nici copilita nu e prea dusa pe la biserica...
Din cate am vazut, sugestia de comunitate e pentru cichlide cu "dithering fish" (pesti de card care sa creasca nivelul de adrenalina). In plus, tetrazonele merg cel mai bine in gasca de minim 6, preponderent femele - daca ii apuca pe masculi zmotoceala trebuie reconstruit acvariul..
|
I shut my eyes in order to see... |
|
 |
Adrian Ionut
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 11/08/2005 23:43:25
|
Adrian Ionut
Membru de baza
![[Avatar]](/forum/images/avatar/3ee744d340bb2058074c1.jpg)
IP:
|
Nu, nu aveam de gand prea mult sa-i pun impreuna pe cei doi... Doar ma gandisem ca poate ce stiam eu era gresit... Da vad ca nu... tetrasii tot "fin nippers" raman...
Cat despre varianta cu Macropodus, m-am gandit si la asta... Cat despre "zmotoceala" masculilor se Tetra, pot spune ca am avut in RO vreo 14 si nu am reamenajat nimic...
|
Cauta si vei gasi, intreaba si ti se va raspunde. (oarecum din Biblie) |
|
 |
Mordax
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 15/10/2005 12:38:15
|
Mordax
Member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/190556974042853120d4113.gif)
IP:
|
La combinatia asta ma gandisem si eu acum vreun an, dar am renuntat inainte s-o pun in practica, din motivele enumerate anterior de colegii mei.
|
|
 |
aripel
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 17/10/2005 20:11:24
|
aripel
Member
IP:
|
Am vrut si eu sa combin cele doua specii....si dupa multe cautari tot in dilema sunt.....pentru ca pe de o parte foarte multi spun ca tetrazona "rontaie" aripioarele lungi si ascutite dar pe de alta parte sunt unii care spun ca daca tetrazona sunt in grup mare nu au treaba cu leerii sau oricare din familia lor...
asa ca ma bate gandul sa incerc......
poate mai are cineva vreo parere......
|
aripel is here |
|
 |
Magda
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 18/10/2005 11:02:04
|
Magda
Senior member
IP:
|
aripel wrote:asa ca ma bate gandul sa incerc......
Pai...  cele mentionate de mai sus referitor la subiect, nu ti se par indeajuns ?
|
|
 |
aripel
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 18/10/2005 11:55:50
|
aripel
Member
IP:
|
Magda wrote:
aripel wrote:asa ca ma bate gandul sa incerc......
Pai...  cele mentionate de mai sus referitor la subiect, nu ti se par indeajuns ?
Pai tocmai ca pentru am gasit pareri impartite vorbeam de alte "pareri".....adica daca a avut cineva combinatia, sau a citit cineva altceva....etc
|
aripel is here |
|
 |
Magda
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 21/10/2005 12:35:39
|
Magda
Senior member
IP:
|
Imi pare ca e prea multa liniste in acvariul meu. Ce ar mai merge ca pesti alaturi de cei trei Leeri? Merge o pereche de Betta? Din toate punctele de vedere si estetic si de convietuire...etc.?
|
|
 |
tRaska
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 24/10/2005 16:07:51
|
tRaska
Junior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/158876872043575bb14e1ed.jpg)
IP:
|
Eu tin in acvariu o pereche de barbus tetrazona 2masculi si o femela de betta si de cand i-am pus impreuna masculii au cam ramas fara cozi. Si nu i-au ciupit umpic, i-au ciopartit.
|
Inteligenta pe pamant este constanta, doar numarul oamenilor este in crestere! |
|
 |
Magda
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 25/10/2005 11:33:15
|
Magda
Senior member
IP:
|
Magda wrote:Imi pare ca e prea multa liniste in acvariul meu. Ce ar mai merge ca pesti alaturi de cei trei Leeri? Merge o pereche de Betta? Din toate punctele de vedere si estetic si de convietuire...etc.? 
So? Nici o idee pentru "problema" mea? :o Sau stiti si nu vreti sa-mi spuneti?!
|
|
 |
Dolly
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 25/10/2005 11:45:00
|
Dolly
Dust in the wind
![[Avatar]](/forum/images/avatar/a34bacf839b923770b2c360eefa26748.jpg)
IP:
|
Magda wrote:
Magda wrote:Imi pare ca e prea multa liniste in acvariul meu. Ce ar mai merge ca pesti alaturi de cei trei Leeri? Merge o pereche de Betta? Din toate punctele de vedere si estetic si de convietuire...etc.? 
So? Nici o idee pentru "problema" mea? :o Sau stiti si nu vreti sa-mi spuneti?! 
Eu cred ca ar merge. Dar aici apar 2 probleme  :
1. Nici betta nu sunt foarte "zglobii", dar macar isi mai arata mutrisoarele.
2 Mi-e teama ca o sa se lase cu :scrima: cind vor depune, indiferent care din ei.
Ai mai putea incerca niste Rasbora sau Colisa lalia. Cei din urma nu sunt chiar asa de sfiosi, dar iti trebuie si ceva ascunzatori pentru sarmanele femele. Eu am avut Colisa lalia si nu mi-am imaginat cit de rai pot fi masculii. Ca urmare am renuntat si mi-am luat neoni. :sic:
|
|
 |
Dalles
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 25/10/2005 12:32:27
|
Dalles
Membru banat
![[Avatar]](/forum/images/avatar/1159073745442bfa6389ccc.jpg)
IP:
|
Am o cartulie din care am mai citat pe aici: "L'art de l'aquarium" si care recomanda pentru un acvariu cu anabantide urmatoarele asocieri (bineinteles, nu toate speciile enumerate la un loc):
- Trichogaster trichopterus
- Trichogaster microlepis
- Colisa lalia
- Colisa labiosa
- Colisa fasciata
iar in stratul de jos al acvariului:
- Botia macracantha
- Botia devario
- Botia lohachata
Avand in vedere ce gasesti pe la noi, cred ca mai poti pune trei trichopterus (2 femele + 1 mascul) si trei macracantha. Lalia cu leeri ar fi cam monoton, din cauza desenului corporal relativ apropiat.
A vazut cineva microlepis prin Romania?
|
[url=http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=10593] )\
>((º>
)/[/url] |
|
 |
Magda
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 25/10/2005 13:59:58
|
Magda
Senior member
IP:
|
Dolly wrote:
1. Nici betta nu sunt foarte "zglobii", dar macar isi mai arata mutrisoarele.
2 Mi-e teama ca o sa se lase cu :scrima: cind vor depune, indiferent care din ei.
Nu sunt, ce-i drept, dar macar erau mai colorati  Desi...m-am cam saturat sa vad cum ia bataie femela
Dolly wrote:Ai mai putea incerca niste Rasbora sau Colisa lalia. Cei din urma nu sunt chiar asa de sfiosi, dar iti trebuie si ceva ascunzatori pentru sarmanele femele. Eu am avut Colisa lalia si nu mi-am imaginat cit de rai pot fi masculii. Ca urmare am renuntat si mi-am luat neoni. :sic:
Rasbora imi plac si nici nu cresc prea mari. Numai ca sunt din familia Cyprinidaelor, nu stiu cat de bine merg cu Leeri. Din cate am citit au conditii de viata cam diferite. Hm?
Colisa....interesant, insa...., o fi prea liniste la mine in acvariu, dar nici scandal nu vreau :-)
|
|
 |
Magda
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 25/10/2005 14:05:38
|
Magda
Senior member
IP:
|
Dalles wrote:Am o cartulie din care am mai citat pe aici: "L'art de l'aquarium" si care recomanda pentru un acvariu cu anabantide urmatoarele asocieri (bineinteles, nu toate speciile enumerate la un loc):
- Trichogaster trichopterus
- Trichogaster microlepis
- Colisa lalia
- Colisa labiosa
- Colisa fasciata
iar in stratul de jos al acvariului:
- Botia macracantha
- Botia devario
- Botia lohachata
Avand in vedere ce gasesti pe la noi, cred ca mai poti pune trei trichopterus (2 femele + 1 mascul) si trei macracantha. Lalia cu leeri ar fi cam monoton, din cauza desenului corporal relativ apropiat.
A vazut cineva microlepis prin Romania?
Am studiat "oferta"  Cred ca la un acvariu de 120 l inca 3 Trichogaster trichopterus pe langa cei 3 Leeri ai mei ar fi cam mult, nu? Toti ajung cam la 10-12 cm.
Botia, nu-mi place "daloc". Seamana cu un vierme  Si se face si asta cam marisor.
Colisa lila...ai dreptate, cam aduce cu Leeri
Mi-a placut Colisa labiosa...ma rog, anumite varietati. Dar daca e asa bataioasa....  Si...se gaseste pe la noi?
P.S. Cam multe mofturi,nu?  Multumesc pentru ajutor
|
|
 |
Dolly
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 25/10/2005 16:56:11
|
Dolly
Dust in the wind
![[Avatar]](/forum/images/avatar/a34bacf839b923770b2c360eefa26748.jpg)
IP:
|
Magda wrote:
Colisa lalia ...ai dreptate, cam aduce cu Leeri
Pai aduce, ca e tot gurami. I se mai zice gurami pitic (dwarf gourami).Iar masculii sunt tare frumos colorati - ori pe nuante de albastru, ori portocaliu. Daca te intereseaza, pot sa-ti timit ceva materiale.
Magda wrote: Mi-a placut Colisa labiosa...ma rog, anumite varietati. Dar daca e asa bataioasa....  Si...se gaseste pe la noi?
Se gaseseste. Dar masculii sunt foarte violenti intre ei...Ca toate speciile de gurami de altfel.
PS Sa mai zica careva ce de femei....
|
|
 |
Magda
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 26/10/2005 11:21:24
|
Magda
Senior member
IP:
|
Dolly wrote:Daca te intereseaza, pot sa-ti timit ceva materiale. 
Da, sigur, m-ar interesa.  Multumesc.
Dolly wrote:Se gaseseste. Dar masculii sunt foarte violenti intre ei...Ca toate speciile de gurami de altfel. 
Iar eu sunt impotriva violentei!
|
|
 |
Magda
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 30/12/2005 10:04:19
|
Magda
Senior member
IP:
|
Am fost ieri la un magazin de specialitate si am vazut Botia macracantha la vanzare. Acum....vazandu-i asa, pe viu, mi-au placut mult mai mult dacat atunci cand i-am vazut prima oara pe net  Si cum Dalles intr-un post anterior imi sugera ca la Leeri mei ar merge si niste Botia m-am gandit sa fac o achizitie.
Am citit despre conditiile in care trebuie sa vietuiasca, ce comportament au etc... dar as avea niste intrebari suplimentare la cei care au sau au avut de'aface cu pestele asta:
1. Am vazut ca poate ajunge la dimensiuni de pana 30 cm. Nu e cam prea mult pt acvariul meu de 120? :o
2. Se simt bine si singuri sau e bine sa fie cel putin in pereche?
3. Am un covor de marsileia. Va mai rezista dupa aducerea unui botia?
4.Chiar nu se poate stii care este femela si care este masculul? (din ce am citit eu pe net asa reiesa)
|
|
 |
|