[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Lofty
Forum Index » Profile for Lofty » Messages posted by Lofty
Au fost introduse cateva reguli noi pentru fiecare din ariile Schimburi, Vanzari, Cumparari si Donatii de la sectiunea Mica Publicitate.
Va adresam rugamintea sa le cititi si, mai ales, sa le respectati.
Va multumim anticipat!

Administratia.
In cadrul ariei DONATII va rugam sa respectati urmatoarele reguli:

- Nu postati cereri de donatii. Rubrica se adreseaza celor care au ceva de dat si nu doresc nimic in schimbul produselor oferite.
- Toate produsele donate trebuie sa fie din domeniul acvaristic.
- Userii trebuie sa aiba completata rubrica Location din profil.
- Incercati sa oferiti detalii despre produsul donat (stare de functionare, defecte, stare de sanatate, etc).
- Precizati o modalitate de contact. Un e-mail, numar de telefon, faptul ca doriti sa fiti contactati prin mesaje private, etc.
- Dupa efectuarea "tranzactiei" initiatorul topicului trebuie sa precizeze ca anuntul nu mai e de actualitate, se poate inchide, etc.

Posturile care nu respecta aceste reguli pot fi inchise sau sterse fara atentionare.
Topicurile ce nu primesc niciun reply in termen de o luna (cu exceptia celor Sticky) vor fi inchise.

Administratia.
floricica85 wrote:...deci ar trebui sa iau solutie pentru scaderea nivelului de nitrati (nitriti sau ce naiba sunt)!

NO2 - nitriti
NO3 - nitrati
E bine sa stii chestiile astea, la naiba!
ketamina wrote:Dennerle ce imi sugerezi ? vreau sa combin asa: osram 965 osram 865 si GRO lux, cu ce poate fi inlocuit gro lux= de la dennerle.

Iti sugerez Dennerle Trocal Special Plant.
Acvariul de 360 litri din semnatura e setat cu: 2xDennerle Special Plant + 2xOsram 865. De 54W.
Inainte de Special Plant au fost acolo AquaMedic Plant Grow. Diferenta ca de la cer la pamant. Niste petarde de neoane.
Inainte de Osram 865 au fost acolo Dennerle Amazon Day. Nu am observat diferente notabile in evolutia plantelor.
Din ce se mai gasesc pe la noi si care sa corespunda dorintei tale, neoane bunicele ar mai fi si JBL Solar Tropic T5 Ultra.
Ca preturi orientative: Dennerle - 35 euro, JBL - 20 euro, Osram - 12 euro.
Salut si tie allyn.
Incearca pe viitor sa te exprimi cat mai corect.

PS(mai lung chiar decat mesajul principal): @Porcu: Daca e o aluzie fina, asa o sa ramana (fara efect)...
Daca nu e, chiar nu inteleg ce nu pricepi... omul a zis limpede:"am si puii vreo 100 km asa...". Daca schimbi un pic topica frazei, pui semne de punctuatie si convertesti arhicunoscutul kilometru in "cam" cu sensul de aproximativ, ar iesi: "Am si aproximativ 100 de pui". Si toate astea asa direct, din minte, fara scheme ajutatoare pe ciorna.
Colegul nostu Val ne explica aici , in ultimul post, ce "stie sa faca" acest carbune activ. Nu ai gresit, dar nici foarte util in cazul tau nu este. E bine sa-l ai acolo dupa ce ai facut un tratament medicamentos. In perioada asta de acumulare a bacteriilor, dupa ce iese clorul din apa in cateva zile, mai bine ti-ar prinde un burete decat un instrument de lupta contra "dusmanilor" din apa de la retea. Daca o sa te atraga fertilizarea in masa apei, oricum o sa-l scoti.

faty wrote:... ce anume e gresit la nisip ? si cu ce deranjeaza neonul ?
Nisipul nu se impaca bine cu radacinile plantelor (impiedica transportul nutrientilor catre radacini sau le sufoca, nepermitand circulatia apei). Daca ai "noroc" se vor forma si pungi de bacterii anaerobe (si de aici radacini putrezite, mirosuri grele, decese "inexplicabile", etc). Ai nevoie de pietris cu granulatia ~ 2-3 mm.

Neonul nu e pe placul plantelor (spectru, lumeni, etc), dar daca oricum vine peste el un plastic mat (de la Elba) parca nu mai conteaza...
Partea buna (daca putem distinge una din toata povestea asta) este ca ai constientizat ca acvariul tau arata exact cum ziceai si tu la inceput.
Trecand peste faptul ca vedem acolo si pesti care ar necesita un bazin mult mai mare si ca ne-ai aratat acvariul ca sa-l faci de ras, spune-ne concret cu ce te putem ajuta.

Sau, reformuland, stiind deja ca nu e bine si presupunand ca vrei sa indrepti asta, spune-ne cam ce ai vrea sa faci in acest sens.
Bine ai venit!

faty wrote:...Saptamana trecuta l-am facut, dupa o zi l-am umplut cu apa.. si se pare ca tine.. nu sunt probleme cu el ....

Polimerizarea (uscarea) siliconului se face cum trebuie cam intr-o saptamana. Pentru acvarii mari (implicit suprafete de contact mari) ar trebui lasat la uscat minim doua saptamani. Sa astepti doar o zi e prea putin. Poate nu ai probleme acum, dar nu va fi la fel de trainic in timp ca unul uscat cum trebuie.

faty wrote:...un filtru fluval intern in care am inlocuit din buretii lui standard cu un saculet de prefiltru biologic si unul cu bastonase (?!?) de carbune pentru o mai buna filtrare.
Scoate cel putin bastonasele alea si baga buretele inapoi.

Daca nu vrei sa te axezi pe plante, nu am nimic cu nisipul si 765-ul. Sau vrei?
Porcu wrote:Un cincinal de impliniri marete...
... cea mai importanta fiind, fireste, faptul ca l-a intrecut pe Cel Batran si Obosit in numar de postari (asa cum binemeritat spera anul trecut).
Mie mi se pare exemplar ca aniverseaza o asa ocazie prin munca, chiar si-n aceasta zi calauzindu-ne destinele, administrand si postand de zor in folosul comunitatii din care umili facem parte. Cine altul ar petrece o astfel de zi intr-o biblioteca, alta decat biblioteca unde citesti (:beat pana ametesti si cazi sub masa? Fara cuvinte...
Si cum aniversarea fara muzica e ca Sarcofagul fara tonine, ia din partea mea o dedicatie. :bguit: :music: :bguit:
Aproximativ 15 kg.
donfloriche wrote: ...plante care se pun in fata in acvariu,sa nu creasca pe inaltime...

Citeste aici si aici ca sa-ti faci o idee.
Menghinele le poti scoate maine, dar pana sa pui apa in el mai lasa-l minim o saptamana.
ionutzcz72 wrote:Cel mai indicat ar fi sa iti iei un bazin mic de aprox 10 l in care sa cresti puiutii....

Lofty: Daca vrei sa raspunzi cuiva foloseste postreply. Cu newtopic incepi o discutie noua. Am presupus ca la topicul asta te referi.
Din pacate, programul de servici (sau timpul liber ramas extrem de limitat si la ore inaintate) nu imi permite sa ma deplasez sa-i pun la maxi-taxi sau la tren; de aceea, de regula, pestii se ridica de la mine de acasa (cel mult din zona). Daca ai vreun prieten in Bucuresti care te poate ajuta cu "formalitatile" te servesc cu cea mai mare placere. Acesta este si motivul pentru care am specificat in primul post: valabil doar pentru Bucuresti.
Multumesc de intelegere.
Pune zilnic si putina mancare si ai grija sa fie aspirata de filtru. Nu mai e nevoie de pompa de aer; orienteaza returul filtrului astfel incat sa faca mici valuri la suprafata apei.
Bridget wrote:...mai, dar agresivi sunteti...
Ti se pare tie. Sper sa ajungi in curand la concluzia ca suntem obiectivi.
Bridget wrote:...sunt si eu un biet incepator...
Cu totii am fost si nu uitam asta. Ideea este daca esti receptiv(a) la ceea ce ar fi bun pentru pestii tai... dar daca dupa ce ai citit articolele pe care ti le-am sugerat ai ajuns la concluzia ca trebuie sa scapi doar de guppy, in speranta ca restul se vor intelege, parca scartaie ceva...
Nu vrea nimeni sa fie agresiv cu tine, ci doar sa te faca sa intelegi ca pana acum ai cam chinuit bietii pesti. Asta-i tot.
Mult succes in continuare!
mihai86 wrote:.. Am reusit sa scot 19 puiuti ... Cand incep sa-i hranesc? 6-7 zile?

Depinde de cat de mari i-ai scos.
Ca principiu:
- daca femela le da drumul singura (isi duce sarcina la capat) se hranesc incepand din aceeasi zi;
- daca ii scoti tu, incepi hranirea cand observi ca sacul vitelin s-a retras complet.
Bridget wrote:... acum ceva timp am tinut si tetrazona cu scalari si carasi, dar se intelegeau bine.
In ce volum de apa si la ce temperatura? Apropo, ti-au trait toti, nu?
Mai citeste si Populare, compatibilitate, suprastocare ca sa fii sigura ca sperantele nu iti vor fi inselate.
Disponibili:
10 Membe Deep - 3cm.
50 Labidochromis Caeruleus - 2,5cm.

Pret: 4 lei bucata.
OK.
Atunci poti sa incepi de aici:
Tabel compatibilitate pesti
si
Volumul acvariului si numarul pestilor.
Daca ai intrebari, nu ezita sa le pui (pe langa a citi pe aici cat de mult poti si a folosi functia Search).
Succes!

Forum Index » Profile for Lofty » Messages posted by Lofty
Go to: