Pompa de aer Hailea ACO 9601 Putere: 2.0 W
Presiune: > 0,12 Mpa
Debit: 3.2 l/min
Dimensiuni: 136 x 78 x 68 mm
Pret: 35 lei
Pompa recirculare New Jet 600 - nefolosita (nu a vazut apa) -Putere reglabila :200-550 L/h
-Inaltimea maxima de urcare 1 m
-Consum: 7w
-Marimi mm:62,6x38,1x71,5
Pret: 50 lei
Pompa filtru Aquael FZN3 (cu ax ceramic) folosita doar 3 luni. Mi-a ramas de la un filtru HOB
Pret 50 lei
Multumesc Koala, voi tine cont... gaurirea pentru recorculare ma gandeam ca e mai ok asa pentru ca va sta fixata de sticla, altfel va trebui sa gasesc o solutie sau sa dau 3 gauri in overflow si sa o trag pe acolo cu un U.
Multumesc koala, dau comanda zilele astea si pana atunci daca nu e prea mult spune-mi te rog daca e ok schita asta.
Dupa cum am zis, iau in calcul si cu sump ... deci in spate o cutiuta din sticla cu 2 tevi (renunt la cea de urgenta), iar la recirculare este suficienta o singura gaura sa nu mai fac bifurcatie din pompa ?
Incep anul cu un nou proiect, si cum am cateva zile libere profit si imi fac lista to-do.
Este practic un upgrade insa de data asta cu stand propriu si display all in one mai mare, astfel am ales dimensiunile 70 (lungime) x 45 (latime)x 40 (inaltime) sticla de 8mm cu o fata ultraclara. Aprox 100L utili.
Bazinul va avea doar partea din fata vizibila.
Nu are sens sa ma complic cu sump si voi sacrifica un spatiu de 20x10 unde voi face o cutie in interior cu skimmer, pompa, filtrare si incalzitor.
Sub stand va fi vasul de ATO , cabluri si accesorii.
In paralel va functiona actualul nano pe birou si va fi o mutare cand voi avea totul pregatit.
Va fi necesar sa fac un upgrade si la pompa de curenti, astfel va fi inca una RW4 iar lumina actuala lampa pe LED imbunatatita sau una suspendata cu 4 neoane.
Daca sunt sfaturi care sa ma ajute le astept, de ex standul daca este o comoda din pal de 18mm obisnuita cu niste intaritoare va tine 100L ?
Ma incapatanez si trec la alt nivel cu acest nano cu toate ca as dori ceva mai mare, momentan nu se poate.
- Am pus un skimmer Hydor Slim Skim Nano , care dupa prima zi de functionare spumeaza.
- Aditii de (Calciu, Magneziu, Build si Energy de la Aquaforest), voi incepe in curand dozarea lor cu atentie
- NOPOX cand e cazul
- Congelate la vietuitoare
Skimmerul mi-a facut apa cristal si a colectat tot jegul din apa, deci cine spune ca la un nano nu se merita si se poate mentine doar din schimburi de apa, nu-l mai cred . Fluctuatiile sunt mult prea mari la un asa volum mic de apa, daca intr-o saptamana totul e perfect si te amagesti ca asa va fi, cand nici nu te astepti apa e murdara, alge si probleme cu corali... totul de la o filtrare proasta.
Sper ca de data asta sa am si succes cu coralii mei care au ramas pitici si de ce nu, la anul sa trec la un nano mai mare. (80x40x40) - all in one
Ai dreptate elven, vorbesti ca un pasionat inrait de marine... si intradevar asa e , doar ca s-au cam inmultit excesiv si mi-e sa nu creasca nitratii... si ei sunt vietuitoare.
Le dau pace , dar daca prind vreunul mare pe nepregatite
Cum pot scapa de Bristle Worms ? Daca intr-un acvariu mare nu deranjeaza ochiului la unul mic sunt tare scarbosi si nu cei mici, dar cred ca am 3-4 uriasi cat creionul de grosi si lungi.
Sunt foarte rapizi si se baga imediat in pietre cum vreau sa-i prind seara...
Exista o metoda eficienta sa-i pescuiesc? Am incercat capcane cu hrana insa fara succes, nu prea au curajul sa iasa complet din culcus.
Stiu ca inteapa si nu ma simpt confortabil cand mut pietrele
Multumesc Sebastian, ciupercile au crescut repede comparativ cu ceilalti... aveam doar 2 ciuperci si in aprox 6 luni a acoperit-o.
Da mi-e placea un burete albastru, dar nu stiu cat va rezista la mine.... nu prea reusesc sa-l tin stabil, de aici si perioadele cand ii merge bine si alteori am belele cu algele.
Si un pic mai hidratati... fara teste, fara aditii, fara sump sau skimmer, doar sare si apa !
Cu algele parca e mai bine dupa ce am renuntat la stratul gros de nisip... vedem mai incolo .
Pentru a mentine jurnalul activ, revin cu cateva schimbari... am renuntat la nisip si am scos cam 8 Kg.
Din cate am citit pe alte forumuri , la acvariile nano nu este recomandat strat gros de nisip , unii prefera fara sau un strat subtire cat sa acopere fundul sticlei.
Asa am facut si eu, am lasat de un deget aproape si pare muuuult mai fain, nu mai zic ca am lasat loc la aproape 7 L de apa.
Am observat cat de multa mizerie era adunata in nisip in locurile cu flow scazut, de aici cred si cauza algelor....
Voi reveni cu poze dupa ce se limpezeste apa.
Cand am rearanjat pietrele, am gasit bureti sau tunicate galbene si albe foarte faine, daca stau la lumina rezista? Sau le place doar umbra ?
Cu sau fara Phosphat Minus, aceiasi treaba, absolut nicio diferenta, algele sunt prezente si am impresia ca nu-si face treaba in filtru cascada.... o fi el bun in reactoare dar la mine nu.
In rest totul ok, doar ca pestii ma dispera.... de cateva luni stau doar la suprafata in spatele acvariu?ui ascunsi... par sanatosi dar destul de speriosi.
Undeva ceva sigur nu este in regula, la teste am renuntat pentru ca o perioada a fost bine, acum a luat-o razna de tot cand am schimbat mediile de filtrare.
M-am saturat sa rad algele saptamanal si nu prea ma incanta sa dau un restart cu nisip si piatra noua.....
Am sa pun pe lista mea si un test pentru Si , insa nu stiu care ar putea fi sursa (perlonul care il schimb, hrana sau chiar carbonul activ).
Interesant este ca dupa ce am schimbat carbonul, la 2 saptamani totul a revenit la normal o perioada pana l-am inlocuit.
Mai este si problema pentru ca bazinul este mic si se destabilizeaza rapid daca ceva nu fac bine.... solutia ar fi unul mai mare cred
Revin cu un review despre Phosphat minus, sau mai bine zis unde gresesc?
Dupa ce am schimbat apa (10L), Adaugat Phosphat minus + Carbune activ nou, NOPOX zilnic 1ml si mentin NO3 undeva intre 5-10 ppm, dupa o saptamana algele parca sunt mai multe si rasar din nisip, sticla, piatra....
Coralii foarte ok dar mor de ciuda ca nu am si eu un acvariu curat.
La Osmozor am schimbat chiar si rasina NPS.... degeaba.
Nutrienti in apa nu stiu cat de multi pot fi daca NO3 sunt in parametrii... singurul aspect pe care-l banui este hrana.
Da, am o pipeta lunga si ii dau granule Ocean Nutriton, inainte congelate dar am renuntat. Hranesc la 3 zile doar Acanul, fungia si Candy Cane, restul se descurca.