[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: vereb
Forum Index » Profile for vereb » Messages posted by vereb
poti spune pePM de unde ai achizitionat neonii?
merci
Super fain amenajat acvariul,
iar lampa ma lasat cu gura cascata,efectul care produce, doresc din toata inima sa faca treaba buna ptr plante,
asteptam sa vedem evolutia in continuare
M-as gindi de 2 ori in locul tau sa introduci in acel bazin creveti pe linga neoni si mai ales xiphorusi, sper sa nu fiu circotas dar daca acvariul nu este bine plantat si loc de refugiu,ascunzisuri pentru creveti, posibilitatea e mare sa ramai fara Creveti.
In rest urmaresc cu interes topicul tau
Superb acvariul,
nu am cuvinte, stau si ma delectez la filmuletul atasat de tine
koala@
varianta propusa de tine este super buna
@ calin_gherman,

m-ai lamurit in privinta filtrului intern si voi detasa din acvariu cind ma apuc de setare.

ce nu inteleg cum si unde mai exact ar trebui sa atasez piesa care ai prezentato in poza?

mai am o pompa de filtru intern (capul), pot folosi ptr producerea curentiilor?

sugerezi sa mai cumpar inca un filtru extern?, cel pe care am cumparat scrie la instrcutiuni ptr acvarii de 600l

multumesc
Fericit posesor al unui filtru Enheim professional II, inca nu este in functiune dar a fost testat la magazin, e super ok
Dragi colgi,

Inca nu ne-am decis ce biotop va fi acvariul dar va cer opinia pe prtea de hard,anume:
1.avind 2 filtre unul intern si extern, este bine sa renunt la cel intern ca sa cistig mai mult spatiu ori sa las sa faca filtrare biologica mai buna si cel extern sa fie numai cu siporax,zeolith si roca vulcanica maruntit?

2. filtru intern este prins in partea stinga al acvariului, cind voi pune in functiune si filtrul extern va veni furtunul OUT chiar linga filtru intern, este corect?,
asa filtrul intern va valuii apa spre dreapta iar filtru extern va valui spre stinga, se vor crea curenti mari, haotic?, ,ma gindesc ptr sanatatea pestiilor,

3. ori sa pun furtunul IN de la filtru extern linga filtrul intern si va face valuire numai intr-o singura directie iar furtunul OUT in dreapta acvariului, e corect asa?

multumesc
Salut,

acu 2 saptamini am achizionat un filtru extern enheim de la un magzin mare de acvaristica din Stuttgart, vinzatorul mi-a arata cum functioneaza cele de la jbl si enheim.
Decizia este a ta,nu doresc sa influentez
Salutari dragi colegi,

Imi cer scuze ca nu am mai trecut pe aici sa mai stam de vorba. A fost o perioada mai grea cu integrarea\acomodarea, la noul domiciliu in Stuttgart,alti oameni,alta cultura, obiceiuri etc. Sa lasam astea si sa prezint un nou proiect.
Pe linga acvariul mic nano de 40l biotop asiatic dorim sa contruim ceva mai special.
Mergind pe la cumparaturi am vazut un anunt cu vinzarea unui acvariu.
Prietena mea m-a convins sa facem un acvariu mai aparte decit plantat, acvariu Malawi ori Tanganjika .
Mai avem de cumparat masa si sa facem schimbare prin apartament pentru amplasare. Posibil sa startam dupa ce ne vom intoarce din Romania.
Doresc ajutorul Vostru cu pareri pro\contra la cele 2 optiuni de biotop

Acvariu Juweel de 300 l
lumini 2 x 35 W Jbl
filtru intern Juweel
filtru extern Enheim professional 2 (ptr acvarii pina 600 l )
1 incalzitor Jäger 150W
1 incalzitor Tetra 300W
fundal 3D juweel
Siporax 5 kg

Ce substrat se preteaza?, am gasit de culoarea mai inchisa galben\gri de granulatie 1-2 mm
pietre calcaroase un gri\verde,
Din cit m-am documentat pietrele sunt indicate sa fie rotunjite si nu colturoase.
Fauna efectiv nu stiu din ce va fi formata fiindca in ciclide sunt incepator si este vorba de compatibilitate. Nu as dori sa vad lupte prin acvariu.

Sunt deschis la orice sugestie,

Cu multumiri,

Vereb

sa-ti traiasca noii locatari, tare frumosi sunt , cum spune si colegul gengishan, macar 8 buc sa ai se vor simti bine si sa se formeze perechi,
Felicitari

vad ca stau agatati de plante, pe sticla, decor etc,
multumesc pentru sfaturi
papillon,
as sugerea sa te documetezi mai amanuntit ref la killie, ce conditii le oferi, hrana cu ce pesti asociezi etc,
fara suparare plecos,care sunteti cei doi crescatori din iasi al celor 20 de specii???
vlad.a
poti tine linistit crevetii Amano impreuna cu RCS, la mine au stat bine merci mai bine de un an impreuna, asta pina cind acu 3 saptamini am desfintat acvariul lor,
salut bine ai venit!
arata frumos acvariul, dar nu inteleg tot ce ai scris despre fauna si habitat este intr-un acvariu de 45l?
ori vrei sa faci ca in poza? te rog ce ,fertilizare, filtrarea . lumina etc ai la acvariu
merci
Salut
bine ai venit
Salut si bine ai venit de pe Tampa Brasov-ului
Bine ai venit de pe cele 7 coline ale Iasiu-ului ,
Salut
am achizitionat simbata 8 buc ottocinclusi,
intrebarea mea. ca hrana este bun pentru ei si tablete PLECO Wafers?, pe baza de spirulina de la Tetra, ce vad ca maninca cu mare placere sunt crevetii
a recomandat cei de la pet shop,primisem la oferta
multumesc
Salut
Bine ai venit intre noi

Forum Index » Profile for vereb » Messages posted by vereb
Go to: