[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Antecume
Forum Index » Profile for Antecume » Messages posted by Antecume
Nu vreau sa te descurajez, dar o sa fie un chin sa te ocupi de intretinerea acvariului in spatiul in care vrei sa-l plasezi.
Ai nevoie de spatiu deasupra la schimburile de apa, poate vrei sa mai umbli la decor sau plante, o sa vrei sa scoti filtrul intern sa-l cureti.
Toate acvariile 'de-a gata' sunt subdimensionate.
Au filtru intern, de eficienta scazuta si lumina slaba pentru dimensiunea acvariului (pe la 0.25 w/l).
Cel mai bine ar fi sa-ti iei un acvariu fara echipamente (sau sa apelezi la cineva sa-ti faca unul) si sa-ti cumperi separat accesoriile (lampa lumina + eventual capac + filtru extern).
Arata bine. Mai inmultesti din plantele pe care le ai acum si acoperi ce ai pierdut.
Eu mi-as face griji mai multe pentru vara.
Daca nu ai izolat podul foarte bine, e posibil sa ajunga temperatura mult peste 30 de grade.
Pai ies bule din difuzor? Daca ies, care-i problema?
Oricum, eu am renuntat la difuzor in favoarea unui reactor JBL Taifun.
Mi se pare ca se dizolva mai bine CO2-ul cu reactorul.
In plus difuzorul trebuia curatat des, ca incepea sa scoata bule mari dupa vreo saptamana.
Problema pe care o am la reactor este ca imi tot intra pui de melci comunitari in el si se mai opresc bulele de CO2 in ei.
Si in plus e maricel si este mai vizibil decat difuzorul.
Sa-ti zic eu cum am facut la reset-ul acvariului meu (60 litri).
Am scos apa din acvariu in 2 bidoane de 10L.
Am mai scos o galeata in care am scos apoi si pestii.
Am varsat restul de apa din acvariu.
Plantele e bine sa le tii tot in vreo galeata cu apa pastrata din acvariu. Eu le-am tinut pe uscat si s-au cam resimtit.
Atata timp cat testul e pe verde, e bine.
Concentratia de CO2 din apa depinde si de cat de mici sunt bulele de CO2 pe care le scoate difuzorul si de cat de valurita este apa la suprafata.
Eu am tot acvariu de 60L, cu mai multe plante, inclusiv unele cu crestere rapida.
Iar la o bula pe secunda, testerul este de un verde mai spre galben.
Deci concentratie maricica de CO2.
2 bule pe secunda mi se pare cam mult.
Nu ai tester de CO2? Nu-l vad in poza.
Ideal ar fi sa ai un tester de CO2 si sa reglezi in timp debitul de CO2.
De exemplu pleci de la o bula pe secunda. Il lasi o zi, daca testerul e albastrui maresti putin debitul. Mai lasi o zi si tot asa.
Silviu Man wrote:Mai este si o problema practica : in ce fel sa atasez sticla pe peretii acvariului?! Inca rumeg problema ...

Poti sa o prinzi cu cate un 'punct' de silicon la fiecare colt, cat mai aproape de margine, sa poti sa-l tai cu un cutter in caz ca vrei sa desprinzi fundalul.
Am inlocuit nisipul dupa cum spuneam.
Imi place mai mult asta nou:

image

image
Uite aici un exemplu de background: http://reefcentral.com/forums/showthread.php?t=1868825
Arata foarte bine.
Nu ma asteptam sa-ti iasa asa de bine.

Doar asa de dragul carcotelii:
- constructia aia din stanga, din capul scarilor eu as roti-o putin, sa nu mai fie asa drept orientata catre fata;
- nisipul ala galben mi se pare ca face contrast prea puternic; as fi mers pe ceva mai inchis la culoare (maro, maro inchis);
- Cred ca o sa se cam amestece, in timp, nisipul galben cu cel negru;
A tras o ploaie cu grindina mai mare decat oul de porumbel.
Zdranganea geamul de la fereastra din acoperis de ma lua cu palpitatii.
Sper ca a trecut furtuna lui Firea.
Am in plan cateva modificari:
mut Elodea putin mai in spate
mut radacinile putin mai in dreapta
scot o piatra de langa radacini care oricum nu se vede
si mut aglomeratia aia de plante din stanga fata putin mai in spate(in locul pietrei pe care o scot) sa fac loc de plimbare prin fata pe toata lungimea acvariului
Si bineinteles schimb nisipul.
Sper sa nu ma loveasca lenea weekendul asta.
Iara e superoferta la banari?
Ce e planta aia roz? E naturala?
Umple acvariul pana sus. Ca pierzi asa cam un sfert din el.
Si eu as zice sa-l mai lasi vreo saptamana doua sa-i mai scada debitul.
Si al meu 'fluiera' la inceput.
Acu nu mai aud nimic, nici macar dupa curatare.
Cam pustii strazile alea.
E populat orasul?

Forum Index » Profile for Antecume » Messages posted by Antecume
Go to: