| Message |
|
|
|
Nu vreau sa te descurajez, dar o sa fie un chin sa te ocupi de intretinerea acvariului in spatiul in care vrei sa-l plasezi.
Ai nevoie de spatiu deasupra la schimburile de apa, poate vrei sa mai umbli la decor sau plante, o sa vrei sa scoti filtrul intern sa-l cureti.
|
 |
|
|
|
Toate acvariile 'de-a gata' sunt subdimensionate.
Au filtru intern, de eficienta scazuta si lumina slaba pentru dimensiunea acvariului (pe la 0.25 w/l).
Cel mai bine ar fi sa-ti iei un acvariu fara echipamente (sau sa apelezi la cineva sa-ti faca unul) si sa-ti cumperi separat accesoriile (lampa lumina + eventual capac + filtru extern).
|
 |
|
|
|
Arata bine. Mai inmultesti din plantele pe care le ai acum si acoperi ce ai pierdut.
|
 |
|
|
|
Eu mi-as face griji mai multe pentru vara.
Daca nu ai izolat podul foarte bine, e posibil sa ajunga temperatura mult peste 30 de grade.
|
 |
|
|
|
Pai ies bule din difuzor? Daca ies, care-i problema?
Oricum, eu am renuntat la difuzor in favoarea unui reactor JBL Taifun.
Mi se pare ca se dizolva mai bine CO2-ul cu reactorul.
In plus difuzorul trebuia curatat des, ca incepea sa scoata bule mari dupa vreo saptamana.
Problema pe care o am la reactor este ca imi tot intra pui de melci comunitari in el si se mai opresc bulele de CO2 in ei.
Si in plus e maricel si este mai vizibil decat difuzorul.
|
 |
|
|
|
Sa-ti zic eu cum am facut la reset-ul acvariului meu (60 litri).
Am scos apa din acvariu in 2 bidoane de 10L.
Am mai scos o galeata in care am scos apoi si pestii.
Am varsat restul de apa din acvariu.
Plantele e bine sa le tii tot in vreo galeata cu apa pastrata din acvariu. Eu le-am tinut pe uscat si s-au cam resimtit.
|
 |
|
|
|
Atata timp cat testul e pe verde, e bine.
Concentratia de CO2 din apa depinde si de cat de mici sunt bulele de CO2 pe care le scoate difuzorul si de cat de valurita este apa la suprafata.
|
 |
|
|
|
Eu am tot acvariu de 60L, cu mai multe plante, inclusiv unele cu crestere rapida. Iar la o bula pe secunda, testerul este de un verde mai spre galben. Deci concentratie maricica de CO2.
|
 |
|
|
|
2 bule pe secunda mi se pare cam mult.
Nu ai tester de CO2? Nu-l vad in poza.
Ideal ar fi sa ai un tester de CO2 si sa reglezi in timp debitul de CO2.
De exemplu pleci de la o bula pe secunda. Il lasi o zi, daca testerul e albastrui maresti putin debitul. Mai lasi o zi si tot asa.
|
 |
|
|
Silviu Man wrote:Mai este si o problema practica : in ce fel sa atasez sticla pe peretii acvariului?! Inca rumeg problema ...
Poti sa o prinzi cu cate un 'punct' de silicon la fiecare colt, cat mai aproape de margine, sa poti sa-l tai cu un cutter in caz ca vrei sa desprinzi fundalul.
|
 |
|
|
Am inlocuit nisipul dupa cum spuneam.
Imi place mai mult asta nou:

|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Arata foarte bine.
Nu ma asteptam sa-ti iasa asa de bine.
Doar asa de dragul carcotelii:
- constructia aia din stanga, din capul scarilor eu as roti-o putin, sa nu mai fie asa drept orientata catre fata;
- nisipul ala galben mi se pare ca face contrast prea puternic; as fi mers pe ceva mai inchis la culoare (maro, maro inchis);
- Cred ca o sa se cam amestece, in timp, nisipul galben cu cel negru;
|
 |
|
|
|
A tras o ploaie cu grindina mai mare decat oul de porumbel.
Zdranganea geamul de la fereastra din acoperis de ma lua cu palpitatii.
Sper ca a trecut furtuna lui Firea.
|
 |
|
|
|
Am in plan cateva modificari:
mut Elodea putin mai in spate
mut radacinile putin mai in dreapta
scot o piatra de langa radacini care oricum nu se vede
si mut aglomeratia aia de plante din stanga fata putin mai in spate(in locul pietrei pe care o scot) sa fac loc de plimbare prin fata pe toata lungimea acvariului
Si bineinteles schimb nisipul.
Sper sa nu ma loveasca lenea weekendul asta.
|
 |
|
|
Iara e superoferta la banari?
|
 |
|
|
|
Ce e planta aia roz? E naturala?
|
 |
|
|
|
Umple acvariul pana sus. Ca pierzi asa cam un sfert din el.
|
 |
|
|
|
Si eu as zice sa-l mai lasi vreo saptamana doua sa-i mai scada debitul.
Si al meu 'fluiera' la inceput.
Acu nu mai aud nimic, nici macar dupa curatare.
|
 |
|
|
Cam pustii strazile alea.
E populat orasul?
|
 |
|
|