[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: MSI
Forum Index » Profile for MSI » Messages posted by MSI
Message
Salut,

Nu ma pricep prea bine la betta, dar daca nu ma insel, crowntail au coada franjurata, asa sunt ei ))

https://www.fishkeepingworld.com/crowntail-betta/

image
image
image
Avand mai mult timp weekend-ul asta, m-am uitat prin telefon si am facut o selectie cu progresia bazinului de la start pana in prezent (Februarie 2018 - Septembrie 2018):

image
image
image
image
image
image
image
Da, un fel de praf maro apare.

Totusi nu asa de rapid. In general curat geamul la o sapt si mai bine.

Daca il fac cu magnetul, il fac la o saptamana, daca il curat cu lama se mentine curat mult mai mult timp.

Cu algele este o lupta continua, pot sa zic ca in ultimul timp situatia este sub control. Stiu cand exagerez cu mancarea si observ consecintele.

Am o zona 10x5cm, unde am o mica plantatie de alge pe care o conserv (nu o elimin), tot timpul vaneaza mandarinul pozi acolo. Este interesant ca zona nu se extinde este asa de luni de zile. (o mentin).

In rest suparatoare sunt alge care apar pe sticla, pe mine alea ma dispera, ca pe nisip si pietre nu sunt (doar gradina mandarinului, dar este o alegere).

Din ce m-am documentat, daca raman mici ca cel din prima poza (pozitia centrala) de marimea unei alice, sunt colonista, o sa apara f multi si sunt benefici dar ii vezi numai noaptea.

La mine un numar destul de mare au depsit mult marimea respectiva, cum am zis au depasit marimea unui bob de mazare, deja au diametrul 1cm+, cred ca sunt turbo.
Hmm, sunt un pic nedumerit .. la inceput, am luat doi melci turbo (fluctuosa).

Acum ceva timp, au aparut multi melci mici, care seamana cu cei doi ... am fost usor precaut stiind ca este posibil sa fie colonista.

Am asteptat ceva timp sa ma conving ce si cum, acum am ajuns la concluzia ca s-au reprodus turbo si cred ca am si colonista. De ce? O parte din ei, din primii aparuti, deja au ajuns la o marime decenta, deja cativa sunt mai mari decat un bob de mazare, iar o parte sunt mici, cat o bila mica de rulment (colonista sau cine stie, urmatoarele generatii).

Pareri? - posibil sa fie cu totul altceva si sa fiu in eroare.

In prima poza in dreapta este unul din cei doi achizitionati initial (2cm+ diametru), in stanga unul din prima generatie aparuta (1cm+ diametru), iar central unul mic (~2-3mm - posibil colonista).

image

A doua poza, doi din prima generatie reprodusa ( <= 1cm diametru ).

image

Un nou locatar:

image

Bacteriile colonizeaza toate suprafetele, cu precadere cele cermiace si poroase.

Daca vorbim de bureti, se curata mazga formata in apa din acvariu, - destul de des, in general in sistemele de filtrare, buretele este un pre-filtru, in el se scoate mizeria grosiera. Deci acesta se curata des.

Daca vorbim de materiale ceramice, aceastea nu se curata, decat foarte foarte rar. Pe ele se formeaza un film subtire, diferit de mazga din bureti. Daca filtrele contin materiale ceramice, materialele ceramice se scot separat si eventual se arunca mizeria acumulata in filtru, dar ele nu se spala.

Tevile si furtunele la fel se curata in apa din acvariu, mai ales daca e vb de restrictionarea debitului, daca nu este redus debitul, le poti lasa in pace.

Trebuie luat in calcul ca bacteriile se formeaza peste tot, inclusiv in subrat, pe sticla, pe plastice, peste tot .. asa ca acum daca schimbi pe mini-siporax, acvariul are in continuare populatii din ambele bacterii formate in substrat samd, deci in scurt timp se colonizeaza si mini-siporaxul.

Foarte important sa fie asiprate zonele moarte, unde se acumuleaza mizeria. / Aspiratul in general este foarte important.

Succes in continuare,



Daca este spre nord si umbrita de planta este ok. Dar tot este cam aproape de ferastra acvariul.

Vreau sa fac un mic rezumat la ceea ce inseamna ciclare, ca sa intelegi cum functioneaza si actiunile tale cum o sa influenteze lucrurile. ( ma refer ca mini-siporaxul o sa devina eficient, la o luna de la introducere in acvariu ).

La ce ma refer:
1. Hranim pestii / o parte din mancare ajunge pe fund, o parte o mananca - hrana neconscumata si excrementele se transforma in NH3(amoniac);
2. Avem NH3 in acvariu, pe materialele ceramice/bureti/nisip/sticla/peste tot prin acvariu cam in primele doua saptamani incep sa apara bateriile "A"
3. In functie de cat de mult NH3 exista, atat creste si populatia de bacterii "A", care mananca NH3(amoniac) si il transforma in NO2(nitriti)
4. Pe masura ce creste NO2 in acvariu, incep sa apara bacteriile "B", in saptamanile 3 si 4
5. In functie de cat NO2 exista, atat creste si populatia de bacterii "B", care mananca NO2(nitriti) si il transforma in NO3 (nitrati)
6. NO3 se scoate prin schimburi de apa - este mult mai putin nociv decat NO2 sau decat NH3

Teoretic dupa 1 luna de zile, vei avea populatia de bacterii A si B suficienta cat sa consume canitatea X de NH3 si sa o treaca aproape imediat prin toate stariile ulterioare.
Daca se vor testa valorile, ciclarea este incheiata cand NH3 = 0 NO2 = 0 si NO3 > 0 ( in orice moment ) - aici avem echilibru

Acum intervin factorii perturbatori, ai spalat filtrele la robinet, ai dat inapoi populatia de bacterii de la pct2, respective bacteriile A si tot asa.
Daca spre exemplu ai 2 pesti ei produc cantitatea X de NH3, daca ai 6 pesti, ei produc 3X. Daca tu ai populatia de bacterii A suficienta sa proceseze doar X, 3X o sa o dea peste cap si o perioada de timp vei avea o mini-ciclare, pana populatia A si B ajunge suficient de numeroasa sa proceseze tot NH3 si NO2.



Salutare,

Ma bucur ca am putut sa iti fiu de ajutor.

Poti incepe sa reduci un pic frecventa schimburilor de apa. ( oricare ar fi situatia, schimburile de apa sunt extrem de importante, pentru o apa cat mai curata, pura, translucida, samd.)

- spun asta mai ales in lipsa unei filtrari corespunzatoare ( Filtre externe pline cu materiale ceramice pt filtrarea biologica).

Treaba cu tulbureala apei in perioada de ciclare este normala, disparitia tulburelii indica apropierea de sfarsit a perioadei de ciclare.

Pozitia acvariului este cam nepotrivita, as incerca mutarea lui. Daca acest lucru nu este posibil gandestete la colantarea lateralei expuse la ferastra (este foarte usor si oricand poti sa scoti colantul fara sa afecteze sticla) - colantul se monteaza extrem de usor si costa f f f putin - iti pot da detalii cum sa il montezi daca doresti

alinutz80 wrote:
image


Nice
Imi place cum stau aliniati!
Schimb de apa. Cel mai simplu la volumul tau, doua schimburi mari de apa. 50%+
O sa caut dar nu prea cred ca gasesc .


5 lei la Animax
Opreste linistit cand il hranesti, probleme apar cand penele de curent sunt de lunga durata (jumatte de zi, o zi, nu este cazul la noi).

Cauta pe la magazine ceva de genul asta:

image
Update:

image
image
image
image
Mult succes,

Nu te preocupa de colegii tai, tu continua sa inveti bine (in special la matematica) si in cativa ani o sa faci tu "misto" de ei cand o sa le arati fluturasul de salariu. )

a zis un singur lucru......SA NU VAD STROP DE APA PE JOS!


Oare unde am mai auzit fraza asta? ... Hmmm

Bai sa nu ma luat de carcotas pe subiectul asta cu drapelul. ) - Nu fac o critica (la asa proiect frumos, nici nu am cum), doar aduc niste informatii.

Drapelul a fost adoptat prin Constitutia Romaniei de la 1866, anterior a mai fost o forma in care culorile erau dispuse orizontal (rosu sus, albastru jos).

Confuzia vine din felul cum se citesc "de la dreapta la stanga" si felul cum se prezinta de la "stanga la dreapta". Acum, da daca bate vantul invers se schimba ordinea.

Citirea insemnelor heraldice se face de la dreapta la stanga (asta am aflat-o acum de pe wikipedia, ca eu dadeam vina pe imnul anterior cu Trei Culori).



Cred ca poti pune mini siporax in toate compartimentele, eventual tai o bucata subtire de burete sa o pui inainte de pompa, pentru protectie.

Mini siporax se gaseste inclusiv pe la petshopurile din centrele comerciale.

Nu speli materialul ceramic la robinet, nici nu trebuie clatit, il lasi asa.
blorin wrote:Cred ca sunt mai degraba granule ramase pe frunze... Plutesc pe suprafata, apoi se scufunda pe unde le duce miscarea apei.

Cu algele ce pot face?


Este clar prea multa mancare daca raman resturi asa.

Cu algele o sa te ajute in primul rand reductia de nutrienti odata cu mancarea. As zice tot asa, rabdare si pasi mici ca o sa vezi imbunatatiri, continua sa schimbi apa cum o faci deja.

Mai putina lumina, dar nu cred ca ai foarte multa. Daca acvariu este expus la lumina naturala, atunci este o problema. (expus in mod direct, aproape de ferastra sau pica lumina chiar pe el).

Filtrul este bun, daca este suficient pentru ce o sa ai tu, aici este o alta discutie.

In primul rand se vor scoate toti buretii (eventual ramane unul subtire inainte de capatul pompei) si se umplu toate sertarele cu Matrix/Micromec/Siporax/Ada/Eheim, la alegere care vrei tu, ceramic, din cele enumerate.

Ok, discutia este ce si cate ciclide vrei sa pui? In functie de numarul lor, filtrul poate sa fie suficient sau nu.

 
Forum Index » Profile for MSI » Messages posted by MSI
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com