[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: MSI
Forum Index » Profile for MSI » Messages posted by MSI
Message
ubikus wrote:
- 2 robineti pentru furtunele de la fitrul montate cat mai aproape de cansitra sa le pot opri cande deconectez canistra pentru spalat
- prefiltru cu bureti pentru filtrare mencanica - pusa pe in-ul de la canistra - intrebare nu ii micsoreaza debitul ? citisem pe undeva de un powerhead - e necesar - e recomandat ?
singurul disponibil am gasit sunsun ? e ok ?
- filtru uv ...aici am vazut ca parerile sunt impartite


Nu ai nevoie de robineti aditionali la filtru, ai un filtru Cristal Profi, acest model are un sistem care in momentul cand deconectezi capatul din filtru in care intra furtunele apa nu curge ( cand ai cele doua manete ridicate ca sa il poti deconecta ).

Pct 2 si 3, eu nu as pune prefiltru, mai bine ia direct inca o canistra sunsun care are filtru UV inclus ( 400 lei ) - si mergi efectiv fara bureti in canistre, doar in Cristal profi le lasi pe cele doua grosiere pe unde intra apa, eventual unul inainte de pompa ... dar nu prea fac mare lucru buretii mai mult se colmateaza si incurca debitul, materialele poroase/ceramice sunt de baza.



Ma bag si eu cu o recomandare, am si eu fixatia mea cu fundalul din autocolant negru ( cea mai buna inventie dupa apa calda ).

image

Il gasesti la orice magzin brico si il dai cu un fas-fas cu apa si se aplica perfect ( dai cu apa pe partea cu adeziv ca sa poti sa il plasezi cum vrei tu ), aerul il impingi cu un card.

As incerca sa scot bilutele rosii si albastre din nisip, nu sunt din povestea asta
Curiosa valoarea de la no3 .. cred ca sunt multe posibilitati, tocmai ce ai pus multe obiecte noi si nici testele 6 in 1 nu sunt cele mai precise, mai trebuie testat ulterior.

Ai bagat ceva bolovani si masivi, arata bine.

Succes in continuare.
Eheim Jager 150W cred ca ai tu, nu?

Scufundat complet, cred ca scrie pe el fully submersible, dar are si o linie pentru minimum water level.

NO 3 = 50 ? Si NO 2 = 0 ? Nu inteleg ceva, nu trebuia sa fie NO3 asa mare sau prezent, poate cel mult niste NO2, dar nici ala ca nu sunt inca bacterii formate sa transforme NH3 in NO2.

Ce sursa de apa ai pentru acvariu ?

Furtunele de apa se mai detensioneaza si se "aseaza" cu timpul, nu am avut probleme si le-am prins doar cu ventuzele lor din dotare.

Seara buna,
#165 este foarte tare smilie
Arata extraordinar cele doua acvarii!

Salut,

La acvariul meu cu ciclide, la un volum similar, am doua canistre: un JBL 901 si un Sunsun 403B cu lampa UV si un eheim skimmer de suprafata, cred ca am peste 10L de material filtrant microballs, inele ceramice, spartura lava si zeolit ( am scos buretii, tin doar cate un singur burete subtire sus de tot inainte de pompa, unde am acces usor sa il curat ).

- nu ai capac la acvariu asa ca o sa fie o problema si pelicula ce urmeaza sa se formeze la suprafata.

Pestii astia produc multa mizerie, nu cred ca o sa faca fata doar filtrul intern pe care il ai. Recomand sa maresti filtrarea.

Apa este laptoasa pt ca se cicleaza acvariul.
cladovan wrote:

3. pe un ancistrus, pe spate am o pata decolorata, albicioasa. daca este nevoie fac si o poza. Sa intru in panica sau nu ?! :O



In functie de substrat ancistursii isi schimba culoarea (camuflajul), probabil asta face si al tau avand in vedere ca ai un substrat deschis la culoare. Eu am doi si cred ca sunt amandoi masculi ca nu se suporta in acelasi acvariu, cand ii aveam in acvariul cu substrat negru amandoi erau negru-tuci, cel mutat ulterior pe un substrat bej si-a deschis coloritul.
dimidragos wrote: A aparut o umflatura sub branhi...ca o gusa care pare tot mai proeminenta. Acum si branhiile sunt de culoare rosie putin sangerie iar pestele nu mai are pofta de mancare, este letargic, prefera fundul apei. pestele este tanar, masora cam 7 cm si este crescut de mine de mic


Ai cumva posibilitatea sa pui o poza? Zic si eu mai in gluma mai in serios... poate pestele este pestoaica si si-a facut de cap ) ? Pe bune dar numai la asta pot sa ma gandesc cand citesc ca are gusa umflata, nu mananca si prefera fundul apei
Multumesc pentru recomandare Eleven, imi place cum arata, spre alb simplu inclinam si eu, contrast puternic, reflexie maxima ( trebuie sa vad cum o scot la capat cu rozul ;) - fac o cerere la conducere - tocmai ce am reusit sa pastrez standul la culoarea lemnului, doar un lac cu nuanta de nuc - celalalta optiune era turcoaz ...)

Salutare,

Voiam sa va cer parerea privind nisipul pe care sa-l folosesc.

Fundaul si caseta de overflow fiind negre, ma gandesc sa pun un nisip alb sau alb cu roz, din cele gasite prin magazine am facut o selectie:

Carib sea:
- Special Grade reef 1 - 2 mm
- Fiji pink 0.5 - 1.5 mm

https://www.caribsea.com/caribsea_arag-alive.html
https://www.caribsea.com/caribsea_aragonite.html

Red sea Reef Base :
- Reef pink 0.5 - 1.5mm
- Ocean white 0.25 - 1mm

https://www.redseafish.com/reef-base/

Sunt deschis la orice sugestie privind marca, granulatia, materialul, culoarea si forma ( live sau dry - ma gandesc live - fiind un setup nou sa ii bag niste bacterii odata cu nisipul ) - inteleg ca nisipul de aragonit este cel mai indicat pentru mentinerea conditiilor potrivite in acvarii marine.

Ca si adancime ma gandeam in display sa pun un strat de aprox 2cm ( nu as vrea mai mult ) - imi doresc in acvariu sa am si un goby si as vrea ca dimensiunea nisipului sa fie potrivita pentru acesta - eventual ma gandesc sa pun un strat adanc in al doilea compartiment din sump, poate de alta granulatie - nu am cercetat inca foarte bine acest aspect.

Multumesc,




Inteleg ce spui, da, colegul trebuia sa fie MULT mai atent, am si mentionat ca nu a deschis cutia - doar ca ii inteleg supararea, este clar ca el nu a facut o marlanie, din contra a gasit in cutie total altceva.

Pt compensatie nu ma gandeam la ceva semnificativ, mai mult de imagine un pachet de mancare pentru pesti.
Ma bucur ca ai reusit sa rezolvi cumva - sunt convins ca experienta a fost neplacuta si ai pierdut timp ?i bani cu drumurile.

Bine ca ai filtrul dorit, nu cred ca se mai justifica o plangere la opc - produsul a fost inlocuit, puteau sa iti dea o compensatie pt alergatura si ei, dar tot este bine si asa.
Salut,

Nu inteleg exact, tu ai fost cu aparatul inapoi sa il returnezi cu bonul si vanzatorul a refuzat?

In mod cert trebuie sa ajungi la protectia consumatorului, plangere pe email la petshopul respectiv ca sa documentezi mai bine refuzul lor ( ma gandesc ca era un lant de petshopuri ceva, daca era un petshop din galerie de la Auchan .. ) + daca cumva au pagina de FB sa faci un pic de scandal in public cu poze s.a.m.d.

Imi dau seama ca este greu sa dovedesti atata timp cat nu ai deschis cutia in magazin - dar daca impotriva celor de la acest petshop au facut si alti oameni plangeri similare ( as zice ca asta este inselaciune chiar ), atunci o sa fie luata in seama plangerea ta.
Salutare,

Revin cu un update dupa ce am lipit caseta de overflow pe acvariu si am construit returul. Sunt foarte multumit, bean-animalul functioneaza ireprosabil, foarte silentios - daca inchid si repornesc pompa sistemul se amorseaza automat iar in 2-3 minute se elimina tot aerul din instalatie.

Am setat pompa la maxim si robinetul de pe teava de full siphon este deschis la jumatate, astfel de fiecare data nivelul apei in overflow se regleaza la jumatate pe teava de open.

- caseta de overflow le-am cerut celor de la atelier sa o lipeasca dar lipitura lor nu era ermetica, astfel am dublat cu silicon fiecare imbinare.

Mai jos cateva poze de la acesta etapa:

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image



UM, cumva mi-a ramas in cap imaginea cu furtunasul de aer care iese din end cap si desi am avut in cap ambele variante in final le-am facut cu T-uri, i-am dat o gaura celui din mijloc si trebuie sa ii pun un furtunas.

Instalatia este destul de usor demontabila si mai am ceva rezerve de piese daca ma decid sa ii pun coturi de 90.

Stiu, treaba cu dezlipitul nu a fost foarte inspirata, scap de privelistea urata maine, eventual pun colant nou ca si asa pe asta tot eu l-am pus.

Clar, satisfactia a fost priceless





Aproape am rezolvat si cu cutia de overflow, maine este gata si pot sa o ridic - mor de curiozitate sa vad cum a iesit si sa ii testez functionalitatea.
Nu o sa ramana asa, vine cutia de overflow. Acum am facut doar teste sa vad daca am lipit bine tevile si daca functioneaza in regula sistemul.
Salutare,

In final mi-am facut curaj, am fost la hornbach, am luat una bucata carota diamantata de 35mm si m-am apucat de treaba. Operatiunea de gaurire in regie proprie a decurs fara probleme, suprinzator de usor as zice!

Sambata au venit si tevile de la cei de la bwinstal! Toata interactiunea cu ei a descurs f bine, m-au consiliat in alegerea pieselor potrivite si in final instalatia pentru sump a iesit super!

Cu ocazia ca m-am apucat de acest nou bazin, am mutat ciclidele in alta camera si am fost nevoit sa fac pentru acest acvariu un alt stand, tot in regie proprie, am fost tot in hornach de unde a luat lemnul necesar ( cei de acolo mi-au debitat lemnul la marimea dorita ) si m-am apucat de lucru - construirea acestuia stand m-a solicitat un pic, taieturile desi au fost exacte pe cotele date, odata ce incepi sa pui lucrurile cap la cap nu se mai aseaza plan ... dai desfa cadrele, baga pene, pune cadrele la loc, am urcat si coborat si partial umplut acvariul de cateva ori sa ma lamuresc ce probleme de nivel am ( de la podea sau de la stand ).. dar l-am scos la capat in final.

Sumpul a fost lipit de mine saptamna trecuta si pentru a verifica lucrarile efectuate l-am conectat cu o pompa jeabo dcs 3000 si cu o mica improvizatie la tevile de scurgere ( pana imi vine de la taiere laser caseta de overflow - maine )

Va pun cateva poze cu stadiul actual al lucrarilor, stiu ca mai sunt foarte multe de cumparat si facut pana sa fie functional acvariul - dar pentru etapa la care sunt acum eu unul sunt foarte multumit de realizare.

mentiune : bazinul il am deja colantat cu negru pe spate iar pentru a da gaurile am desfacut partial un colt ( in poza in zona casetei de overflow marginea colantului nu este dreapta ea urmeaza sa fie acoperita de caseta de overflow, astfel o sa dispara aceasta problema de estetica.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Au raspuns si cei din UK. Se poate gauri acesta marca de acvarii, sticla este Float. Doar cei din DE nu au raspuns ( culmea chiar cei de la sediul central sa nu raspunda.. ).

Sa revin la topic, nu da nimeni gauri ?

Seara buna,
 
Forum Index » Profile for MSI » Messages posted by MSI
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com