Message |
|
Cozmastie wrote:Ia un acvariu de 80 de litri,cu niste pietris,niste pietre,ceva anubias,poate echinodorus si UN FILTRU EXTERN FOARTE BUN!carasii sunt pesti de apa rece,fac multa mizerie,dar nu au nevoie de un scape special,plantele de care ti am spus sunt ok pt ei,nu sunt amatori de plante,cat despre lumina,nu ai nevoie de ceva ft puternic deoarece si anubias,dar si echonodorus sunt plante de tip easy.Eventual donezi unul din ei si tii 2 in 60L,desi ar fi cam putin.
Momentan nu este clar cat are acvariul actual si nu as recomanda un acvariu de 80L.
Incearca o perioada 2-3 luni sa "iti faci mana" cu acvariul asta si un pic mai tarziu le iei unul potrivit.
Carasii o sa cresca mari si repede, in situatia asta ei au nevoie de ceva mare, 3 carasi = minim 150L.
Ca idee eu am un acvariu cu 3 carasi, au 1 an jumatate si au crescut de la 3cm la aproximativ 15cm fiecare (uite acvariul aici: 200L Goldfish House )
|
 |
|
Florin82 wrote:
El aici are un robinet. Am cautat azi dar nu am gasit. Cu robinetul ala instalatia sta sub presiune.
Iti trebuie doua atunci, pentru ambele furtune de iesire sau unul singur inainte de cartusul cu membrana de osmo si atunci nu sta membrana in presiune.
|
 |
|
Trebuie sa stea inundata membrana.
Cartusul de osmoza sta cu apa in el fara sa fie sub presiune, daca observi el sta "in picioare" si ambele iesiri sunt pe sus, apa nu o sa o ia inapoi ca nu o impinge nimic si o opreste robinetul pe care il vei monta in teul de la masina de spalat.
|
 |
|
Trebuie un robinet inainte de osmozor, nu stiu daca este ok sa pui robinetul la iesire sa fie tot timpul sub presiune osmozorul.
Se recomanda stea cu apa in el, nu cred ca si sub presiune.
|
 |
|
Pai la ce ai conectat osmozorul? Daca este montat pe un teu separat din instalatia de apa, trebuia pus acolo un robinet, inainte de osmozor.
|
 |
|
Stai un pic ... nu vad conectat cartusul rosu? Trebuia sa intre un furtun in cartusul rosu, dupa in cartusul albastru -> cartusul de osmoza -> NPS
|
 |
|
melcu wrote:Lasa sa produca 20-30 de litri si arunca apa.
Abia dupa te poti apuca sa strangi.
Neaparat, las-o sa mearga un pic inainte sa colectezi apa. (scrie in instructiuni).
|
 |
|
MSI wrote:Salut,
Eu am doi hermiti, red si blue.
Nu mananca GHA daca este mare, dar mic, cand apare il mananca.
Cel rosu mananca diatome/alge de pe nisip iar cel albastru de pe piatra.
Trebuie totusi sa precizez, nu sunt o solutie pentru a elimina algele, trebuie umblat la cauze, ei ajuta dar limitat.
Ajuta la curatenie in general (detrius, mancare neconsumata,etc).
|
 |
|
aerosv wrote:foto 3
Frumoase culori!
|
 |
|
Frumos.
|
 |
|
Salut,
Eu am doi hermiti, red si blue.
Nu mananca GHA daca este mare, dar mic, cand apare il mananca.
Cel rosu mananca diatome/alge de pe nisip iar cel albastru de pe piatra.
In special cel albastru cand se apuca de cate o piatra o scoate "bec", chiar rade si un pic din coralina (lucru bun, ca se propaga mai bine).
O observatie clara, cel albastru curata algele verzi (cele ce apar pe suprafete, nu hair), un lucru de dorit ca face loc pt coralina.
Melci turbo iti pot da eu cativa daca esti din Bucuresti, la fel ca la hermiti nu consuma GHA mare, doar mic.
ca intotdeauna la marine experienta e amestecata.
Foarte corect, experientele sunt foarte diverse, ce a mers la un bazin nu merge obligatoriu la un altul.
Am studiat un pic subiectul hermitilor, sunt nenumarate specii, am vazut la oameni inclusiv paguri de mare neagra sau colectati de catre acvaristi din vacanta in Grecia, recomand sa iei exclusiv din magazin de profil ca sa ai un grad cat mai mare de certitudine ca animalul este din specia potrivita.
Spor,
|
 |
|
cristiandrei wrote:Desigur ca trebuie avuta in vedere si cantitatea de material filtrant dar depinde si ce vrei sa faci cu filtrul, daca te axezi pe filtrare mecanica atunci te intereseaza puterea pompei ca vrei sa circuli cat mai multa apa prin filtru dar la filtrarea biologica nici nu e indicat sa ai o viteza mare a apei.
Mai conteaza si constructia filtrului, unele ofera un traseu mai bun altele nu chiar asa grozav.
Debitul pompei declarat e relativ, in practica vezi ca nu e chair asa, cum e la JBL, eu folosesc un e901 si nu are debit chiar asa mare.
Subiectiv as alege Ehiem, asta vreau sa cumpar si eu, cu toate ca ma tenteaza mult un Oase iar in cazul tau acel prefiltru cred ca te-ar ajuta mult.
Din cele expuse, canistrele EHEIM sunt cele mai mici ... nu inteleg exact afrimatia ta despre filtrare mecanica .. nu asta este scopul unei canistre .. scopul este de a face filtrarea biologica .. desigur poti sa pui un prefiltru, dar in filtrele externe se pun aproape exclusiv numai materiale ceramice pentru filtrarea biologica.
Cea mai buna filtrare mecanica este aspiratul acvariului + schimb de apa. (metoda sfanta)
As argumenta ca o canistra este construita mai bine decat alta, materiale mai rezistente, garnituri mai bune, robineti, bla bla bla, in rest ca si traseu .. nu vad diferente considerabile. ( "unele ofera un traseu mai bun altele nu chiar asa grozav." )
|
 |
|
Un mic tricolor, inspirat de colegul Thundercat

|
 |
|
Eu as zice ca este foarte importanta capacitatea filtrului, este primul lucru pe care il iau in calcul si mai apoi debitul pompei sau pretul.
JBL 1502 - 12L capacitate / 8L pt materiale filtrante
EHEIM Professional 4+ 350 - 7.4L capacitate / 4.5L pt materiale filtrante
FLUVAL 406 - ?L capacitate / 8.5L pt materiale filtrante
EHEIM Experience 350 - 9L capacitate / 4.9L pt materiale filtrante
Din cele patru, JBL-ul si Fluvaul par sa fie cele mai mari.
As adauga si solutii mai "cheap", Sunsun 304b (parca asta este indicativul, o canistra maricica, cu o lampa uv inclusa) fac canistre maricele la preturi acesibile.
Conteaza ce material pui in ele.
Succes,
|
 |
|
Nice!
|
 |
|
|
 |
|
Cum mai merge?
Trebuie un update la postarea asta + poze
|
 |
|
Nu inteleg, care este acvariul tau?
Din postarea anterioara, ma gandesc ca este cel incastrat in perete.
Acela este interesant, dar as renunta la plantele si decorul de plastic. As merge pe ceva natural, piatra, plante (depinde ce vrei).
Daca bazinul are filtrare externa puternica (acele canistre, cum este in poza doi sub acvariu) atunci fiind mare si filtrarea buna poti face ceva frumos.
Poate niste scalari?
Depinde ce dotari exista si in primul rand ce iti doresti tu.
Pune mai multe detalii.
|
 |
|
Dai inainte cu schimburile de apa, pana se colonizeaza bine noul material. O sa faca o mare diferenta - este foarte buna varianta pe care ai mers, substrat pro.
Cat material a intrat?
Referitor la plante. alti colegi sunt mai in masura sa isi dea cu parerea.
|
 |
|
Salutare,
(Editeaza in My Profile locatia, este util sa ne cunoastem mai bine, eventual poti sa primesti ajutor de la un coleg din apropiere, etc. )
Pune o poza cu acvariul tau aici pe forum, sa ne putem da cu parerea mai bine.
Recomand sa folosesti un site pe care sa pui pozele si sa folosesti "BB Code-ul" pentru fiecare imagine ca sa o incarci pe forum si sa o putem vedea direct:
https://img.plici.ro/
sau
https://imgur.com/
Cred ca poti incarca pe ambele imagini fara sa te loghezi sau cel mult te loghezi cu facebook direct.
Odata incarcata o poza, mergi la meniul de embeded codes si copiezi codul BB.
Succes,
|
 |
|