[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: MSI
Forum Index » Profile for MSI » Messages posted by MSI
Bean-animalul il voi face cu cutie de overflow interna, gauri in spatele acvariului si cutia sa vina in stanga sus. ( sper sa gasesc pe cineva sa ma ajute cu gaurile )

Salut Gsv,

Verifica te rog postul :
http://acvariu.ro/forum/posts/list/24508.page

Se pare ca avem acelasi plan, eu acum 2 zile am luat un acvariu de 100x45x50 si am facut sump din alt acvariu mai vechi de il aveam prin casa. Si in ultima saptamana am tot discutat cu cei de la bwinstal pentru instalatie.

Initial m-am orientat si eu fix la aceasi componenta ( Tank connector PP ) - nu e bun, m-au lamurit cei de la bwinstal, PP-ul nu se lipeste cu PVC-ul, deci nu o sa poti sa foloseti connectorii aia si oricum daca te uiti si la dimensiunile lor sunt f mari, au alte flanse speciale pentru ce ne trebuie noua ( le vezi in linkul de mai sus ), mai au pe stoc din ele ca am discutat acum cateva ore cu ei.

Sunt un pic aglomerati in perioada asta ca saptamana trecuta au avut inventar si nu au putut sa livreze, eu astept piesele spre sf saptamanii, in seara asta sau maine a ramas sa primesc comanda pe email sa o confirm. ( le-am dat necesarul de materiale, dar sa-mi spuna cat ma costa sa pot confirma ferm si sa le trimita )

Initial m-am orientat spre dimensiunea de 25mm diametru pentru tevi/robinete/flanse/s.a.m.d., la recomandarea lor am redus la 20mm ca ar fi suficient - Rog colegii de forum cu mai multa experienta sa ne consilieze pe amandoi privind diametrul optim pentru un display de 200 L + sump ( tu il faci pe 126 L, al meu de il aveam prin casa era ceva de 60 L ) ca sa mai apuc sa schimb pe 25mm daca este mai indicat asa.

Sper sa iti fie de ajutor informatia, ( mai sunt cateva detalii care poate iti sunt utile in postarea mea cu "gaurire acvariu" - http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/41265.page

Asa am zis si eu, FOARTE relaxati

Acum sa raspunda cei de la Timisoara ca sa trimita produsele, as vrea sa am flansa cu mine cand dau gaurile, there's no going back odata gaurit.
A venit si confirmarea producatorului privind sticla folosita. Pare sa fie in regula sa il gauresc.

Un lucru interesant privind serviciul client al celor de la Eheim ( prin distribuitorii locali ).

Am trimis mailuri cu aceasi intrebare catre : US / UK / DE si NL

Cei din US au raspuns foarte rapid dar si-au declinat competenta catre DE, cei din DE nu au raspuns inca, UK nu au raspuns, dar au raspuns cei din Olanda, foarte relaxati "Normal soft glass can be drilled okay".
Salut,

Propriu zis nu am flansele, am dimensiunile lor si confirmarea distribuitorului ca sunt pe stoc. Trebuia sa imi confirme saptamana trecuta comanda ( miercuri ), ieri sa o trimita si astazi sa ajunga. Dar vad ca intarzie si nu am inca comanda confirmata cu pret, dar cred ca furnizorul este de incredere, am citit in topicurile mai multor colegi ca au colaborat cu ei si nu au fost nemultumiri.

Produsul este: 20mm x 1" x 3/4", conform tabelului de mai jos, din schema inteleg ca este necesara gaura de 26mm in acvariu ( merge si 27 cred )

La recomandarea lor voi merge pe tevi de 20mm, desi eu aveam initial in plan diametrul tevii de 25mm. ( daca avetei alte opinii privind dimensiunea tevilor, cred ca inca mai pot schimba proiectul ).

http://acvariu.ro/forum/posts/list/24508.page

image

Salutare,

Tocmai ce am luat un acvariu de 100x40x50 si sunt in impas, vreau sa-l gauresc pentru tevile de overflow dar nu stiu unde?

Acvariul este luat de la un amic si are un sticker pe care scrie MP, ceea ma face sa cred ca este un acvariu AquaPro cum sunt cele din Hornbach ( mai am unul de 100x40x45 luat de acolo ) - am trimis cateva mailuri in aceasta seara la producator sa aflu daca e sticla securizata sau nu sa stiu daca pot sa-l gauresc. In 10 minute mi-a raspuns serviciul clienti din US ( sunt uimit cat de promti au fost ) dar m-au directionat catre cei din germania cu intrebarea mea ( aici nu mi-a placut de ei, practic este acelasi produs, puteau sa zica daca e sticla securizata sau nu, dar probabil nu vor sa isi asume un raspuns )

Am citit majoritatea postarilor de aici si inteleg ca nu este chiar foarte greu, am si bormasina cu acumulator si cu alimentare directa fara percutie, dar nu am ghidajul pentru bormasina sa o tin fixa la 90 de grade si nici freza.

Am facut si ceva calcule, freza ~50ron + suport bormasina ~150ron + stres "nepretuit", asa ca apelez la voi pentru aceasta problema.

Cine imi da si mie 3 gauri in acvariu pentru overflow, ma deplasez eu cu acvariul oriunde in bucuresti si imprejurimi numai sa scap de problema asta ? si imi asum orice risc privind spargerea acvariului. Nu de alta dar am sumpul facut, tevile sunt ca si "pe drum" ( astazi asteptam un raspuns de la baietii cu PVC-ul de la timisoara ca saptamana trecuta faceau inventarul - probabil maine chiar pleaca ).

Va multumesc anticipat pentru ajutor si indrumare,
Imi place designul acvariului, pietrele sunt chiar interesante. Succes
Daca nu ma insel, o foaie are 60cm x 200cm, sunt culori de toate felurile si pretul este mic ( ~10 lei ? )

Succes,

Salut,

Merge super ok cu un autocolant negru ( sau ce culoare doresti ) din orice magazin de genul Brico.

image

Se desface autocolantul si pe partea lipicioasa pulverizezi niste apa cu un spray ( fas-fas ), apa are rolul sa iti permita sa il intinzi si sa il asezi. Dupa ce il aplici dai cu un card pe el pana ramane uniform si scoti toate bulele de aer.

Seara buna,

Forum Index » Profile for MSI » Messages posted by MSI
Go to: