[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: MSI
Forum Index » Profile for MSI » Messages posted by MSI
Message
pyrnhia wrote:Prima problema intampinata : sotia ... nu imi da voie sa ma apuc de mobilier pana nu termin ce aveam inceput,asa ca ieri am facut o masa rabatabila si am fixato,dupa aceea am compartimentat debaraua sa isi poata pune borcanele si alte alea....maine conginui cu plinta si pragurile de trecere.
Cand termin am voie sa ma apuc de construcyia mobilierului..cu conditia sa fac si un dulapior pt hol.
Mergem inainte.


Abordarea este gresita, nu o sa se termina niciodata lista ei ca sa ajungi la ale tale ... mergi 1 la 1, faci una de pe lista ei, una de pe lista ta

Fa-o sa-i placa acvariul, implic-o cat mai mult, da-i impresia ca tii cont de parerea ei.


Riscant, f riscant ...
Hmmm, ceva este in neregula, nu se vad pozele.

Ma cam roade curiozitatea ))
Daca tot esti acolo, nu le spui si tu sa imi trimita odata coletul ala )) de 1 luna tot il astept

( Chiar astept un colet de pe aliexpress de aprox 1 luna, de 2 sapt apare plecat din China, dar neajuns in Romania .. apare in zbor ... suspiciunea mea este ca idiotii de la Posta Romania mi-au pierdut coletul )

Succes cu proiectul tau, interesant,
Multumesc, XXX & insoso - rezolv cu colegul ccdumitrescu fiind cel mai aproape ( locuim in acelasi cartier ).

Se poate inchide topicul.

Seara buna,
Salutare,

De la cine ma lipesc si eu de un pic de cheato?

De preferabil din Bucuresti

Multumesc,
Pun si cate o poza cu cei doi hermiti, le-am facut cateva poze cand au ajuns, inainte sa ii bag in acvariu , un pic mai greu cu pozatul acum din cauza luminii si nici camera telefonului nu este prea deosebita ..

image

image
Un mic update.

Fiind proaspat pornit acvariul ( ~3 sapt ), ma aflu la etapa diatome, motiv pentru care au fost introdusi primii locatari, respectiv 2 turbo, 2 nassarius si 2 hermiti ( albastru si rosu ), cei doi turbo nu au stat prea mult pe ganduri si s-au pus pe treaba sa curete diatomele ( nu ma asteptam sa fie asa eficienti, albesc piatra ).

Hermitii se plimba de zor prin acvariu, cel albastru este mai lent si nu prea il deranjeaza cand vin la geam, in schimb cel rosu zici ca este Speeady Gonzales, cum ma vede baga un sprint si se ascunde dupa pietre )

Iar cei 2 nassarius sunt foarte interesanti cum stau ingropati in nisip cu trompa pe afara.

Sa vedem ce urmeaza pe mai departe..

Un feedback pozitiv pentru colegul Seba Shrimp.

Multumesc pentru piatra vie.
Salut,

Cu parere de rau iti spun ca ciclidele pe care le ai nu sunt potrivite pentru acvariul tau, au nevoie de mult mai mult loc, sunt specii f agresive. ( 200L + )

Recomand sa le returnezi, eventual sa iti alegi altceva in contul banilor platiti si sa mai lasi pestii la magazin pentru cateva sapt pana ciclezi ( sunt convins ca ii tin, daca le lasi si banii pe ei ).

Un minim recomandat este de 3 saptamani pana sa introduci pestii.

Si un sfat f important, nu te descuraja, toti de aici cred ca avem experiente similare, cand la inceput am ales un acvariu prea mic si am bagat specii nepotrivite la indicatile unor vanzatori orientati spre a plasa marfa nu a informa corect clientul.

Succes pe mai departe,
Ah, m-a indus in eroare auratusul de langa, am crezut ca tot auratus era, desi pata din frunte imi dadea cu virgula.

Oricum, pacat de el
Auratus?

Este curioasa treaba, la mine un lombardoi ( mascul - se ingalbenise full - domina bazinul ) si din senin l-am gasit fix asa - ce-i drept schimbasem apa in ziua anterioara si nu am lasat-o decat cateva ore sa elimine clorul, atunci am banuit clorul .. dar fiind singura victima am dat vina pe "firul vietii".
Salut,

imi pare rau pentru situatia ta, pierderi mari?
Salut,

Multumesc pentru incurajari.

Desigur sumpul este masurat si testat corespunzator, in caz de oprire a pompei raman pana la buza sumpului ~3cm.

Dar oricum sumpul este prea mic, mai ales ca am spatiu si posibilitatea sa il fac mai mare, l-am facut totusi pe aceasta undeva la inceputul proiectului pt ca avem un acvariu mai mic la dispozitie prin casa si atunci voiam foarte mult sa testez instalatia, urmeza un upgrade.
Salutare,

Dupa cateva luni de pregatiri, m-am apucat prin decembrie 2017 de am gaurit acvariul, construit standul si sump-ul, lipit overflow s.a.m.d. in final am ajuns sa pornesc acvariul.

Cateva detalii:

Acvariu 100x40x45 background colant negru mat
Overflow acrilic negru intern cu pieptane 0.5mm 30x12cm
Bean animal - diametru 20mm
Sump 60x30x35 compartimentat la interior cu geam acrilic ( 3 camere + bubble trap )
Osmozor WTS - e-mem
Pompa recirculare Jebao dcs 3000
Pompa valuri Jebao Sw 4 ( +1 in curand)
Skimmer deltec sc1350
Lampa led MarsAqua 300
Nisip ATI White Sand S
Piatra dry 80% + live 20% 15-20kg

Desigur este un proiect in desfasurare si mai am cate ceva in plan, intentionez sa am in el ceva corali easy pentru inceput si in ceea ce priveste pestii nu vreau foarte multi, poate o pereche de clovi si un goby, dar momentan am pornit acvariul de un pic mai bine de o saptamana si vreau sa il las sa se desfasoare, despre vietuitoare si pesti pe mai tarziu.

image

image




Arata f bine
Felicitari pentru achizitii o sa ai o filtrare buna.

Eu am un setup similar (Sunsun 402b si un jbl 901 + eheim 350).

Sunt dispuse in felul urmator:

Pe laterala stanga vine eheim 350, geam spate stanga un sorb si furtunul de apa din Sunsun, cu spray barul montat sa dea apa paralel pe langa geamul din spate catre sorbul din dreapta .

In spate dreapta, al doilea sorb si returul de la JBL, capatul plat ( duck-bill cred ca se numeste ... ) pus la 1-2cm sub apa usor indreptat in sus sa faca valuri pe suprafata apei, indreptat din colt spate dreapta catre colt fata stanga.

Asa merg si eu cu Eheim 350 pe minim ca sa nu scoata bule de aer. ( nu cred ca este bine sa il lasi sa dea bulele de aer in acvariu, cam zgomotos asa - in orice caz, o sa ai destula oxigenare doar prin valurirea suprafetei, fara bule de aer prin masa de apa. )

Vezi postarea de mai jos, pe astea le au la bwinstal, eu am luat recent de la ei 4 bucati pentru teava de diametru 20, oameni foarte seriosi, chiar de nota 10+++

http://acvariu.ro/forum/posts/list/24508.page

image
image
image
image
Prea muta filtrare, nu exista africanii fac f multa mizerie.

La acest moment si dupa toate sfaturile de mai sus, ce pesti te-ai gandit sa bagi in acvariu si cel mai important, cati vrei sa bagi?

Pentru a scoate apa, iti recomand un furtun clasic cu pompa ( 15-20 de lei ) din orice petshop, nu ai nevoie de ceva sofisticat. 2 galeti de 10 L si aia e

Daca ai o circulatie buna a apei in acvariu si vei merge pe doua canistre, majoritatea mizeriei o sa fie captata de ele, tu o sa aspiri doar un pic pe langa pietre unde mai se strange.
Cei de la Bwin au flanse de trecere, nu sunt expuse pe site, suna la numarul de pe site si iti trimit pe email poze cu ele.

Cele pt teava de 20mm necesita gaura de 35mm ( cred ca la fel si la 25mm / am impresia ca este acelasi corp .. de verificat ).
ubikus wrote:
@koala, sa pun 1-2 plante din cele recomandate de tine ? le iau din orice petshop/hornbach sau sa ma orientez spre un crescator ?
si cum scot parti din nisip daca vreau sa scot bobitele colorare ..merge cu aparatul care curata substrat ? sau cel cu care schimb apa ?

- aspirator pentru substrat (am vazut in horbach unul cu baterii si cu rezervor mic in maner sau altul care se conecteaza la wc si la robinet si faci si curatarea si schimbul de apa in aceeasi operatiune ? (e recomandat ? mai trebuie sa cumpar filtru pentru apa de la robinet pentru schimburi de apa ca sa nu stau cu ea in galeti la declorat )


Nu am reusit sa gasesc unde recomanda koala plante si de care - eu in acvariul cu ciclide nu am si acelasi lucru l-am vazut la majoritatea acvariilor cu ciclide "mbuna", sunt total fara plante, de asta si recomandarea cu fundalul, ei in mediul natural nu au plante, nu vad plante, au doar pietre si alge - daca nu ma insel numele lor in nu stiu ce limba africana se vb pe acolo, face referire la faptul ca vitetuiesc printre pietre.

Africanii "mbuna" sunt vegetarieni, mananca algele ce cresc in lac, daca le bagi ceva plante o sa traga de ele si o sa le manance frunzele - asa ca o sa ai ai multe probleme cu plante scoase din substrat care plutesc prin acvariu si eventual ajung sa se blocheze in sorb - sau sa intre in canistra unde se vor descompune. Nu as baga deloc plante.

Nisipul l-as scoate tot, cu un furtun simplu mai maricel ca diametru, tragi odata apa si aspiri tot nisipul si eventual il sitezi prin ceva, sunt convins ca diametrul bilutelor este mai mare decat nisipul, asa ca vor ramane in sita si nisipul il pui la loc. ( un ciur de malai, ceva, e mai DIY solutia )

Daca mai imi permiti o recomandare, cumpara un surface skimmer ( https://www.eheim.com/en_GB/products/accessories/cleaning/new-surface-skimmer )

Pret: 100-150 lei - o sa apara pe suprafata apei o pelicula uleioasa de care o sa vrei sa scapi + ajuta la oxigenarea apei.

 
Forum Index » Profile for MSI » Messages posted by MSI
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com