Message |
|
pai nici eu nu-mi explic. O fi ceva legat de vreo molecula de oxigen si duce la evaporare...asa:pufff  Nu stiu cum sa scada asa tare in 24 ore
|
 |
|
care plante, ca am doar 2 amarate mici de plante...s-or fi papat nitratii intre ei 
|
 |
|
ok, acum sa va spun: am terminat filtrul, l-am montat, dupa 24 de ore apa cristal. Pana aici toata lumea fericita si cu lacrimi pe obraji, dar...am inceput sa observ ca pestii umbla grupati si o cam iau pe curentul de apa spre suprafata. Dat fiind ca scosesem filtrul intern care asigura si oxigenarea, orientasem jeturile de apa in sus la filtrul actual dar am presupus ca nu e suficient, am dat drumul la pompa de aer si imediat am facut si test de apa amonia 0, nitrit 0, surpriza...peste 30 nitrati.Am repetat testul dupa ce am schimbat 20% din apa dar nu scazuse semnificativ. La 24 de ore dupa ce am dat drumul la aer am repetat testul...sub 5 nitratii. Oare asta sa fie explicatia scaderii nitratilor...oxigenarea apei?
|
 |
|
Intrebare: eliminarea nitratilor din apa are vreo legatura cu nivelul de oxigenare a apei?...o sa va povestesc de ce intreb dupa ce vin de la servici 
|
 |
|
mi-e cam teama si stii de ce? Am facut filtrul, l-am lasat 3 zile sa mearga cu apa si otet, apoi am pus apa cu substanta de declorinare si stii ce s-a intamplat?... a doua zi dupa ce l-am pus in acvariu am gasit apa cristal dar valoarea la nitrati considerabil crescuta desi am folosit la lipirea accesoriilor PVC Cement non toxic. Poate dupa ce se rezolva problema asta sa-mi fac curaj sa pun si backgroundul 
|
 |
|
Pentru cultura mea generala as vrea sa intreb dupa cat timp dupa ce ai incarcat butelia ai ajuns cu ea acasa si s-a deschis supapa? Ma intreb de ce nu a cedat acolo cand au incarcat-o si nu gasesc decat o explicatie. In momentul in care este incarcata, butelia se raceste deoarece procesul asta se face cu absorbtie de caldura. Dupa un timp, butelia s-a incalzit la temperatura ambientala, presiunea a crescut si de aici distractia. Am dreptate au ba?
Oricum, dupa filmul asta, nenea care ti-a umplut butelia s-ar fi ales cu ceva suturi bine tintite in inotatoarele dorsale. Oricum butelia aceea este proiectata cu o marja considerabila de siguranta, asa ca iti dai seama cam cat a bagat in plus 
|
 |
|
paiii...de fapt acea supapa de siguranta si-a facut treaba, nu a cedat de aiurea. Adica te-a putin salvat. Daca tu crezi ca sistemul are o defectiune care nu provine din manipulare defectuasa, cred ca ai garantie la sistem si dupa ce-ti mai trece spaima da o fuga la JBL si rezolva problema. Bafta!!!
|
 |
|
eu i-am dat o pelicula subtire de ulei pentru ca nu are adeziv, l-am intins bine si arata ca o eticheta pe sticla de bere. Problema mea e ca am terminat backgroundul 3D dar nu gasesc un recipient mare in care sa-l scufund cateva zile pt eliminarea toxinelor 
|
 |
|
Izolarea fonica o poti face cu polistiren si mai poti pune sub filtru o bucata de cauciuc sau polistiren ca sa nu transmita vibratiile la dulapul in care il tii. Dulapul se poate transforma intr-un f. bun amplificator de zgomot daca preia vibratiile de la filtru 
|
 |
|
Filtrul e gata, face o treaba excelenta. Am facut o mica smecherie, am atasat la intrarea pompei de apa printr-un conector T un vas de 60L in care am tot timpul apa declorinata iar dupa ce sifonez gravel-ul nu mai e nevoie sa car apa cu ligheanul si nici nu ravasesc totul prin acvariu cand schimb apa 
|
 |
|
Eheim-ul meu nu-l aud decat daca pun urechea pe el iar celalalt filtru DIY si pompa de aer le-am exilat in garaj , am spart peretele pentru furtune  si n-am probleme de zgomot.
|
 |
|
Am doua posibilitati de conectarea pompei, care dintre ele vi se pare mai avantajoasa?
Varianta 1 (recomandata de producator): Pompa trage apa din acvariu si o impinge in partea de sus a filtrului. In cazul pierderii etanseitatii, pierd apa pana la nivelul sorbului dar pompa nu este protejata de filtru impotriva mizeriei.
Varianta 2: Pompa trage apa din filtru prin partea de jos si o impinge in acvariu: In cazul pierderii etanseitatii filtru se umple de aer nivelul apei din acvariu creste cu cantitatea de apa din filtru, pompa este protejata de mizerie.
|
 |
|
acum am 14 cichlide si un plecos dar dat fiind ca inca-s mici si e dificil sa determin f.bine sexul n-am adus mai multi pentru a-mi lasa o rezerva pentru a completa cu masculi daca e cazul cand vor creste mai mari.
Acum am asa:
3 Blue cobalt
4 Electric yellow
2 Maingano (sa le zic asa)
2 Electric blue
3 Johanii
1 Bristlenose
M-ai bagat la idei cu aia 15cm la Blue cobalt :-) , de fapt au crescut cel mai repede iar acum sunt cei mai mari. Pana la cate cichlide pot completa cand echilibrez cu masculi la 350L de apa ca sa stea relax?
|
 |
|
Multumesc, Chris. In poza 2 cand i-am cumparat scria "Blue cobalt", problema e ca in toate pozele care le-am vazut cu cel albastru cu dungi, ba l-am gasit cu denumirea de Maingano, ba Pseudotropheus, ba Melanochromis johanii...ca nu stiu ce sa mai cred,o fi corcit  Mereu ma incurca denumirile stiintifice si cele comune, cred ca o sa-i botez la popa :-) In poza 6 Electric Blue, nu stiam de Sciaenochromis fryeri.
|
 |
|
|
 |
|
Si asta-i de divertisment :-)
Daca se uita cainele ala mare asa interesat incepeam sa ma ingrijorez pt.geamul din fata 
|
 |
|
astea ar fi accesoriile pentru filtru si conectica pentru furtune, mai am de cumparat pompa. Vreau sa termin filtrul cand e gata si backgroundul.

|
 |
|
cam asa arata dupa stratul final, mai am de dat 2 straturi de rasina si e cam gata de pus la "detoxifiat". Ma intreb daca sa-l slefuiesc putin inainte de a da straturile finale. In poza a iesit maroniu...de fapt e un gri putin inchis.

|
 |
|
cam asa arata dupa stratul final, mai am de dat 2 straturi de rasina si e cam gata de pus la "detoxifiat". Ma intreb daca sa-l slefuiesc putin inainte de a da straturile finale. In poza a iesit maroniu...de fapt e un gri putin inchis.
|
 |
|
Eu am patit sa fie ceva particole albicioase in perioada ciclarii...dispar de la sine dupa ce se termina ciclarea. In 2 saptamani cum spui tu, ciclarea nu e completa. Fa teste de apa si spune-ne parametrii
|
 |
|