[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu "silentios" pt. dormitor  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
sorinhc
Member
[Avatar]

IP:

Singurul loc unde nu am acvarii este dormitorul deoarece nu prea suport zbototul de pompa/filtru. M-ar interesa foarte mult sa aflu daca voi aveti si cum anume face-ti sa reduceti zgomotul. Cum pot micsora nivelul de zgomot al filtrul extern (canistra)? Daca izolez sertarul standului in care se afla canistra voi reduce zgomotul? Cu ce pot face izolarea fonica? Pompe/filtere foarte silentioase? (ex. de la JBL pompa de aer ProSilence)
Apreciez orice raspuns.

Multumesc,

Niciodata nu te certa cu un idiot. Te duce la nivelul lui si te bate prin experienta.
[Yahoo!]
Val
Magister Ludi
[Avatar]

IP:

Eu dorm cu acvariul (in camera ) si celebrul si mult damnatul Tetratec EX 700 inchis intr-un dulap de PAL, nu il aud. Chiar nu il aud deloc. Nu odata m-am ridicat din pat sa ma uit in acvariu sa vad daca mai merge filtrul.

In principiu, sculele care au piese in miscare ar trebui tinute intr-un dulapior si n-ai treaba cu zgomotu'. De asemenea un burete, sau ceva care sa atenueze vibratiile, pus sub canistra ajuta la atenuarea zgomotului.
snakefishmike
Membru banat
[Avatar]
IP:

:-) Dorm cu bazinele de bettani si puiet al lor , la capul patului . Daca ai o pompa de aer buna , niste pietre fine introduse in bureti si debit reglat perfect , dormi fara probleme :-)

This message was edited 1 time. Last update was at 17/08/2009 20:07:47

[Email] [WWW]
wizzard_6
Member
[Avatar]

IP:

Eheim-ul meu nu-l aud decat daca pun urechea pe el iar celalalt filtru DIY si pompa de aer le-am exilat in garaj , am spart peretele pentru furtune si n-am probleme de zgomot.
[Yahoo!]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Eu dorm cu 2 bureti bolborositori in camera ... m-am invatat de mult, desi la inceput era suparator zgomotul. Pompa de aer este pe balcon si noaptea inchid usa Ca filtru extern JBL-ul e900 e silentios , nu se aude aproape deloc. Altele nu am incercat.

Until you find someone worth dying for, you never really live.
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Se pare ca filtrele externe, mai mult sau mai putin silentioase, nu ridica probleme de zgomot, atata vreme cat se afla in vreun dulap.
Filtrele interne sau pompele de aer, pot fi ceva mai zgomotoase si nu prea ai ce sa le faci.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
wizzard_6
Member
[Avatar]

IP:

Izolarea fonica o poti face cu polistiren si mai poti pune sub filtru o bucata de cauciuc sau polistiren ca sa nu transmita vibratiile la dulapul in care il tii. Dulapul se poate transforma intr-un f. bun amplificator de zgomot daca preia vibratiile de la filtru
[Yahoo!]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: