[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: wizzard_6
Forum Index » Profile for wizzard_6 » Messages posted by wizzard_6
Vezi daca nu cumva sunt alge si procedeaza in consecinta pentru eliminarea lor. La filtrarea aceea nu se pune problema sa ai mizerie de la pesti, mancare neconsumata sau substrat nespalat.
Nu-s nici mai civilizati si nici alte mentalitati nu au...dar daca sunt prinsi ajung repede la "mititica" pentru ca nu sunt asa corupti si serviciile abilitate sa-i arda, nu-i iarta. Exemplu de la stiri: niste tineri au pus pe internet un filmulet in care faceau box cu un cangur...i-au gasit si a doua zi erau in puscarie fara drept de apel.
hai sa va povesteasca nenea...oamenii sunt la fel peste tot, doar lungimea jordiei cu care sunt altoiti difera. Azi imi spunea un coleg ca este un possum care-l deranjeaza in fiecare noapte. L-am intrebat de ce nu-l prinde si sa-i dea drumul undeva mai departe de casa. S-a uitat lung la mine si m-a intrebat daca stiu cam care-i amenda pentru treaba asta. In completare va spun ca protectia animalelor e foarte puternica aici iar serviciile dedicate salvarii animalelor nu sunt doar de forma. Eu mi-am pierdut un caine, dupa 3 ore m-au sunat ca i-au citit cipul. Cand i-am intrebat unde l-au gasit mi-au spus ca s-au dus 6Km cu masina special pt el. Daca ai bani, ti-l pot gasi si prin scanare din elicopter...da' costa :-)
uite ce-am gasit legat de calutii de mare:
"Nu sunt cunoscute decat treizeci de specii de cai-de-mare, clasificati cu totii intr-un singur gen Hippocampas"
Paiii...soarele nu emite numai unde din spectrul luminos ci si unde electromagnetice. Daca la efectul luminii plantele acvatice nu raspund (conform experimentelor lui Radu) desi plantele terestre raspund( floarea soarelui se intoarce dupa soare), singura explicatie logica la plantele acvatice ar fi legata de puterea electromagnetica,nu?

un exemplu de raspuns la efectul magnetic: medicii din spitalele de psihiatrie au constatat ca bolnavii devin mai agitati in serile cu luna plina. Adminii ne pot confirma daca sesiseaza agitatie mai mare pe site cand e luna plina (asta a fost un fel de gluma,desigur)
O fi ceva legat de magnetism.
Are ceva daca pentru fixarea backgroundului in acvariu bag magneti in polistiren, pun o plasa de fibra de sticla deasupra iar peste plasa pun ciment si rasina epoxi ca sa evit smulgerea magnetilor?
Intr-adevar, la carciuma se fac uneori afaceri bune :-) , dar cred ca mai mult succes ai avea daca le-ai posta la sectiunea vanzari
Ti-a iesit excelent, felicitari.
Impresionanta activitate acvaristica. Felicitari si bine ai venit
Le-am redus cantitatea de mancare seara, am inceput sa le dau putina si ceva mai des, acum mananca bine pe tot parcursul zilei si in acest mod s-a redus si cantitatea de mancare neconsumata. Multumesc pt sfaturi
Ce ati observat la ritmul de crestere al pestilor? La mine am observat ca Blue cobalt cresc f.repede iar Johanii care erau printre cei mai mari au ramas cei mai mititei, ca ritm de crestere Electric yellow sunt undeva intre Blue cobalt si Johanii, iar electric blue au crescut dar arata slabuti desi mananca bine
Eu am eheim 2226, practic e 2026 fara pompa aceea de amorsare si fara indicator de mentenant. Tin returul cam la 1cm sub nivelul apei cu jetul orientat usor spre suprafata. Lasa filtrul sa mearga la capacitate maxima..asa l-am cumparat eu ca merge la 350L,e excelent pt filtrarea biologica, dar a trebuit sa-l ajut cu un Aqua one de 2000L/h pentru filtrarea mecanica.
ai pus mancare pe parcursul ciclarii? eu am avut asa ceva cand am pus prea multa mancare si s-a depus intr-o zona unde curentul de apa era redus. Mi s-a explicat ca ar putea fi mancare alterata. Am redus mancarea,am aspirat chestia aceea si nu s-a mai format.
Coala de polistiren a fost de 10cm, eu am lasat o baza de 2cm...am taiat 8 cm adancime. M-am gandit sa pun ceva adaos de 5cm dar m-am gandit sa nu-mi fortez norocul de la primul background si in plus latimea acvariului e de 50cm si n-as vrea sa iau 15cm din latime cu backgroundul
Hai sa-l lasam pe Gagarici in mijlocul desertului fara sa ne intrebam daca o avea apa sau nu o fi prea cald pentru el, poate o sa priceapa si el cate ceva. Si daca crapa...eh,selectie naturala.
http://lh5.ggpht.com/_VxT0X1SneU0/Slsz_zxSpwI/AAAAAAAAACg/RGUS-p7yt3E/s400/1.jpg

dupa prima mana:
http://lh3.ggpht.com/_VxT0X1SneU0/Sls0BaCqogI/AAAAAAAAACs/fLM5TjCAnZA/s512/13072009137.jpg
La ciclarea celui de-al doilea acvariu am folosit apa, bucata din filtru din primul acvariu, plus ca am tinut filtrul extern vreo 2 saptamani in acvariu ciclat. Cu toate astea am avut amonnia vreo saptamana, dar in schimb nu am avut aproape deloc nitriti. Am senzatia ca de fapt la nitriti ajuta folosirea de elemente din alt acvariu ciclat. Asta am observat eu, nu e o certitudine. Este vreo explicatie in legatura cu dezvoltarea celor 2 tipuri de bacterii?
Am gasit un aditiv waterproof "Silasec" care se mixeaza cu ciment Portland GP si pe care scrie ideal pentru Fish pond. Oare daca folosesc aceasta combinatie mai e necesar sa dau un strat final de rasina epoxy non-toxic?
Pun aici ceva din manualul de utilizare:
"APPLICATION
WATERPROOFING FISH PONDS AND POOLS
To a sound surface, where cracks may exist, following the repair procedure as detailed below.
Step 1: Dig out the crack with a hammer and chisel forming a “V” along the length of the crack. Minimum “V” size should be 18mm to 20mm deep by 18mm to 20mm wide.
Step 2: Vacuum out any dust and debris.
Step 3: Run a 4mm bead of silicone rubber along the bottom of the “V” section to give a good flexible seal. Allow to cure as per the manufacturers directions.
Step 4: Patch area with a mixture of 3 parts sand to 1 part of Portland type A of type GP cement incorporating diluted BONDCRETE (1 part BONDCRETE to 5 parts water) instead of the normal mixing water. Allow 24 hours to cure before proceeding.
NOTE: To waterproof the walls and floor: follow specifications for “Waterproofing Existing Concrete or Cement Render” (page ).
PREPARATION BEFORE ADDING FISH
Important: For fish ponds, it will be necessary to neutralise the lime alkaline action of the cement in water; as that can be harmful to fish. A method of neutralising is as follow:
Step 1: Fill pond with fresh water.
Step 2: Allow to stand for 4 to 5 days.
Step 3: Empty pond.
Step 4: Refill with fresh water, Allow to stand for 2 or 3 days.
Step 5: Check pH of water with litmus paper or a pool test kit. Fish are generally happy with a pH of between 7 and 7.5. To obtain the correct pH. level, treat as necessary."
Am terminat de finisat polistirenul, cum gasesc materiale adecvate incep sa-l atac cu spaclul si bidineaua :-) Minnardy, tine-te bine ca incep sa te bombardez cu intrebari O sa-ti povestesc cum arata,ca poze nu mai pot pune, iar alte conturi prin alte site-uri gazda nu fac.
Hai sa o luam pe rand:
Vezi ca la tine cantitatea de apa deja e diminuata de decor,60 de ciclide in volumul acela....no comment. Daca din motive doar de tine stiute trebuie sa tii toti pestii, tine foarte din scurt parametrii apei, poate deveni instabil daca Kh-ul scade, te poti astepta la caderi de Ph.
Filtrarea la ciclide trebuie sa fie cam de 10 ori volumul de apa a acvariului intr-o ora.
Pentru alge, nu lumina directa in acvariu, tine-l acoperit vreo 3-4 zile. Nu te pot sfatui asupra solutiilor care diminueaza algele, din principiu nu prea agreez introducerea de chimicale in acvariu...prefer rezolvarile pe cale naturala.
Acvariul e ciclat?

Forum Index » Profile for wizzard_6 » Messages posted by wizzard_6
Go to: