[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: wizzard_6
Forum Index » Profile for wizzard_6 » Messages posted by wizzard_6
Au aparut de mult timp pe piata LED-uri care-si schimba culoarea in functie de alimentare...n-ar fi interesant sa poti schimba in ce culoare doresti?
Practic reduci debitul la intrarea in filtru, nu turatia motorasului. Eheim este prevazut cu "robineti" atat la intrarea cat si la iesirea filtrului, in cartea tehnica producatorul spune sa reduci deditul la intrarea in filtru si sub nici o forma la iesire.
In legatura cu ciclarea acvariului, vreau sa o fac fara pesti si fara a folosi nici un fel de substanta ajutatoare. Ce cantitate de amoniac pur trebuie sa folosesc pt. a aduce la 4ppm 250L de apa?
P.S.: Am pus eheim-ul la treaba, voi vedea cat de eficient este dar pana acum sunt incantat la maxim ca nici nu se aude.
Lofty,multumesc pentru indrumari, stiu ca pentru un acvarist experimentat suna plictisitor intrebarile unui novice ca mine, dar pentru mine sunt importante datele acestea.
Datele problemei s-au modificat, azi am fost sa cumpar acvariul dar spre stupoarea mea am gasit 350L doar la un singur magazin la un pret de mi-am scrantit glezna. Dealerii de materiale destinate acvaristicii nu tin pe stoc acvarii mai mari de 250L ca nu le vand usor iar sa fac unul peste 300L ar dura vreo 3 saptamani iar pretul e de vreo 4 ori mai mare decat al unui acvariu de 250L (probabil ca din cauza ca peste 250L trebuie sa foloseasca sticla de 10mm).
Deci trebuie sa ma rezum la un acvariu de 250L si voi face o distributie a pestilor in cel de 250L si in cel de 60L pe care vreau sa-l folosesc in viitor pentru breeding. Acum am 12 ciclide (4 specii diferite) si un Plecos. Intentionez sa tin 9 ciclide si Plecos in acvariul mare iar 3 in acvariul mic.
Cu lumina m-ai lamurit,ma voi orienta la 2 tuburi in functie de lungimea acvariului, cu pompa de aer...bucuros voi scapa de ea ca deja faceam planuri sa gauresc un perete sa o trag in garaj ca sa scap de bazaiala

Problema incalzitorului, cred ca voi opta pentru unul singur de 200W, acum fiindca e "iarna" aici (un fel de primavara in RO ), cea mai scazuta temperatura in camera poate ajunge intre 15-20 C, la vara cred ca-mi va trebui chiller sa o racesc Apa o tin la 25 C.
Problema filtrariiaca nu se va dovedi suficient Eheim 2226 la 250L il voi suplimenta cu un Power filter Aqua One de 300L/l.
Intrebarea mea este, gresesc daca in timpul in care las apa la declorinat (vreo 2-3 zile) pun Eheim-ul la lucreze la un sfert de capacitate in tancul de 60L? Ma va ajuta asta la ciclarea noului acvariu?
Incep sa fac un acvariu nou, 350L ,am un filtru Eheim 2226, as vrea sa stiu cata lumina trebuie la aceasta cantitate de apa, cati litri/h trebuie sa aiba pompa de aer si daca in loc de un incalzitor de 300W ar fi mai bine sa folosesc 2 de 150W pentru o incalzire mai uniforma . Multumesc.
http://www.youtube.com/watch?v=O6IAjGXSpJs

Acvariul meu,acelasi filmulet in HD.
http://www.youtube.com/watch?v=vPAQg1-DQTE
Nu cu mult timp in urma s-a terminat ciclarea acvariului, PH=8.3 , NH3/NH4=0, NO2=0, NO3=15, dar apa este putin laptoasa (ma astept la ceva alge,cred). E vreo problema daca folosesc Aqua Clear ? Mi-e teama sa nu-l dezechilibrez. Am schimbat 20% apa la 2 zile, acum doresc sa incerc la o saptamana schimbarea apei, teste zilnice inca.
Sorry :-P
Adrian, nu-ti dau eu sfaturi,ca nu-s in masura sa dau sfaturi nimanui, dar e posibil sa fi avut vreo boala iar in cazul acesta trebuie sa fi atent si la ceilalti...gresesc? Eu a trebuit azi sa "expatriez" un mascul pseudotropheus,ca am facut greseala sa-l iau un pic mai maricel decat ceilalti pesti si fiind o specie mai agresiva mi-i teroriza rau pe ceilalti. Mai las un timp sa creasca cele 2 femele Pseudotropheus si le voi adcuce alt mascul...mi-am invatat si lectia asta :-)
Salut si bine ai venit. Da bine la urechi acvariul tau dar ar suna mai bine ceva plante naturale in locul celor de plastic si ar fi bune si pentru sanatatea pestilor.
....................................................................
Si pestii sunt egali,doar ca unii sunt mai egali :-)
Am gasit aici ceva ce ti-ar folosi:
http://www.cichlidrecipe.com/cichlidchart/noflashchart.htm

image
si eu sunt incepator,dar dupa umila mea parere e bine sa te interesezi cum faci cu filtrele cat timp schimbi substratul. Am inteles ca nu e bine sa le lasi mult timp oprite sau fara apa,ca mor bacteriile.
L-am mai modificat putin,dar trebuie sa fac ceva cu filtrele de la aer si apa. Sugestii?

image

image

image

image
Daca ai filtru din carbune, da-l afara pana se cicleaza acvariul. Am constatat asta pe pielea mea. Acvariul se cicla f. greu iar dupa ce am dat afara carbunele (citind si eu p'aici am aflat de asta) treaba s-a rezolvat.
................................................................................
Si pestii sunt egali,doar ca unii sunt mai egali...care este ei :-)
Daca problemele de natura mecanica (filtru colmatat,mizerie in motoras...etc) le-ai verificat,nu mai ramane sa verifici dpdv electric motorasul sau alimentarea motorasului. Ce model de filtru este? Pompa este interna sau externa?
.......................................................................................
Si pestii sunt egali,doar ca unii sunt mai egali...care este ei :-)
"It should also be noted that this species is an effective user of bicarbonate."Asta inseamna ca reduce PH-ul,nu??? Afara cu ea. :-)
Multumesc pentru indrumare, voi face precum ai spus
PH-ul este 8.2 , GH-ul si KH-ul nu stiu sa le determin, dar folosesc African Cichlid Conditioning Salts produsa de Science Products la fiecare schimb de apa.
Stie cineva ce planta este aceea si daca are rost sa o tin? Intreb deoarece am vazut pozele cu acvarii cu cichlide de la galerie si nu am vazut plante in ele.

Forum Index » Profile for wizzard_6 » Messages posted by wizzard_6
Go to: