Lofty,multumesc pentru indrumari, stiu ca pentru un acvarist experimentat suna plictisitor intrebarile unui novice ca mine, dar pentru mine sunt importante datele acestea.
Datele problemei s-au modificat, azi am fost sa cumpar acvariul dar spre stupoarea mea am gasit 350L doar la un singur magazin la un pret de mi-am scrantit glezna. Dealerii de materiale destinate acvaristicii nu tin pe stoc acvarii mai mari de 250L ca nu le vand usor iar sa fac unul peste 300L ar dura vreo 3 saptamani iar pretul e de vreo 4 ori mai mare decat al unui acvariu de 250L (probabil ca din cauza ca peste 250L trebuie sa foloseasca sticla de 10mm).
Deci trebuie sa ma rezum la un acvariu de 250L si voi face o distributie a pestilor in cel de 250L si in cel de 60L pe care vreau sa-l folosesc in viitor pentru breeding. Acum am 12 ciclide (4 specii diferite) si un Plecos. Intentionez sa tin 9 ciclide si Plecos in acvariul mare iar 3 in acvariul mic.
Cu lumina m-ai lamurit,ma voi orienta la 2 tuburi in functie de lungimea acvariului, cu pompa de aer...bucuros voi scapa de ea ca deja faceam planuri sa gauresc un perete sa o trag in garaj ca sa scap de bazaiala
Problema incalzitorului, cred ca voi opta pentru unul singur de 200W, acum fiindca e "iarna" aici (un fel de primavara in RO ), cea mai scazuta temperatura in camera poate ajunge intre 15-20 C, la vara cred ca-mi va trebui chiller sa o racesc Apa o tin la 25 C.
Problema filtrarii

aca nu se va dovedi suficient Eheim 2226 la 250L il voi suplimenta cu un Power filter Aqua One de 300L/l.
Intrebarea mea este, gresesc daca in timpul in care las apa la declorinat (vreo 2-3 zile) pun Eheim-ul la lucreze la un sfert de capacitate in tancul de 60L? Ma va ajuta asta la ciclarea noului acvariu?