[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Intrebare despre Johanii  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
wizzard_6
Member
[Avatar]

IP:

cam astia ar fi pestii, are cineva timp sa-mi spuna in mare ce specii sunt, ca in cei de la magazin nu prea am mare incredere. Multumesc

image
image
image
image
image
image
image
image
[Yahoo!]
malawi_crys
Senior member
[Avatar]

IP:

salut!
vad ca lumea i cam amortita de caldura pe aici ..
o sa incerc eu sa identific pestii din imagini.

poza1 - Melanochromis johanii - mascul

poza2 - nu stiu sigur , asa ca nu ma hazardez sa dau un verdict*

poza3 - un mascul de Johanii subdominant si o femela

poza4 - in prim plan un Labidochromis caeruleus(o femela s ar putea sa fie), stanga sus - un juvenil de Sciaenochromis fryeri iar dreapta sus - idem poza2

poza5- idem poza1

poza6 - juvenil Sciaenochromis fryeri(nu stiu daca pe la voi se utilizeaza denumirea de Electric blue pt aceasta specie , la fel si pt Caeruleus- electric yellow)

poza7- in partea dreapta , se pare ca este o pereche de L.caeruleus, stanga jos- femela de Johanii - iar in fundal- idem poza2

poza8 - femele de Johanii.

"Acvariul nu este nimic mai mult decât un colt de natura plin de viata. Este o lume în continua miscare, care ne ofera posibilitatea de a cunoaste, observa si studia secretele unei lumi ascunse si fascinante.
Cei care iubesc natura, iubesc mai intai viata, apoi pe sine."

http://www.youtube.com/watch?v=D7MSHYMdHZs&list=UUxfp5BJGnBbRR1ZvAA-_S6Q&index=9&feature=plcp

http://s147.photobucket.com/albums/r283/crys1976_photos/
[Email] [Yahoo!]
wizzard_6
Member
[Avatar]

IP:

Multumesc, Chris. In poza 2 cand i-am cumparat scria "Blue cobalt", problema e ca in toate pozele care le-am vazut cu cel albastru cu dungi, ba l-am gasit cu denumirea de Maingano, ba Pseudotropheus, ba Melanochromis johanii...ca nu stiu ce sa mai cred,o fi corcit Mereu ma incurca denumirile stiintifice si cele comune, cred ca o sa-i botez la popa :-) In poza 6 Electric Blue, nu stiam de Sciaenochromis fryeri.
[Yahoo!]
malawi_crys
Senior member
[Avatar]

IP:

wizzard_6 wrote:Multumesc, Chris. In poza 2 cand i-am cumparat scria "Blue cobalt", problema e ca in toate pozele care le-am vazut cu cel albastru cu dungi, ba l-am gasit cu denumirea de Maingano, ba Pseudotropheus, ba Melanochromis johanii...ca nu stiu ce sa mai cred,o fi corcit Mereu ma incurca denumirile stiintifice si cele comune, cred ca o sa-i botez la popa :-) In poza 6 Electric Blue, nu stiam de Sciaenochromis fryeri.

in poza 2 , banuiam ce specie sunt dar coloritul m a bagat un pic in ceata. da, Blue cobalt este denumirea populara a Maylandiei callainos iar ai tai par a fi niste juvenili..probabil mai incolo vor capata acea culoare de albastru cobalt. am avut un mascul enorm, aproape 15 cm, din aceasta specie - stiu ca acvariul tau nu este unul f mare iar din acest considerent cred ca vei avea probleme cand vor creste acesti Callainos. incerc sa gasesc o poza in albumul meu:
image

in privinta celui albastru cu dungi s ar putea ca si eu sa ma fi inselat. daca ai pomenit de Maingano - s ar putea sa fie un Melanochromis cyaneorhabdos cunoscut si sub denumirea de *maingano*sau electric blue johanni' (de aici si confuzia mea)..oricum speciile acestea se aseamana foarte mult , de aici si dificultatea in a le diagnostica cu precizie :-) de corcit nu e , stai linistit ;))

referitor la denumirile stiintifice ale Mbunelor- Pseudotropheus, Maylandia, Melanochromis - pot sa ti spun ca, pe vremea cand eu eram inca flacau denumirea de Pseudotropheus era sfanta..de exemplu: Pseudotropheus auratus de atunci este Melanochormis auratus. stiinta nu sta pe loc. probabil ca acei cercetatori si oameni de stiinta care participa la studiul si clasificare speciilor de pesti , au gasit alte criterii de clasificare(in functie de dentitie, colorit etc) a acestora.
iti pot spune doar ca nu se vor opri aici:-)

denumirile de genul Electric blue, Electric yellow, Blue cobalt, White tail(ps.acei) sunt folosite inafara. noi , romanasii preferam denumirea stiintifica a pestelui. consider ca este necesar sa cunosti si denumirea stiintifica pentru a te putea documenta mai bine despre acel peste.

toate bune!

ps. poza 6- Sciaenochromis fryeri pe langa Electric blue mai il poti gasi si sub de denumirea de electric blue ahli, iceberg. :-)

"Acvariul nu este nimic mai mult decât un colt de natura plin de viata. Este o lume în continua miscare, care ne ofera posibilitatea de a cunoaste, observa si studia secretele unei lumi ascunse si fascinante.
Cei care iubesc natura, iubesc mai intai viata, apoi pe sine."

http://www.youtube.com/watch?v=D7MSHYMdHZs&list=UUxfp5BJGnBbRR1ZvAA-_S6Q&index=9&feature=plcp

http://s147.photobucket.com/albums/r283/crys1976_photos/
[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Din ce stiu io, Maingano ii spune popular la Melanochromis cyaneorhabdos. Maingano ar fi localitatea de unde a fost colectat.

Bag de seama c-am postat aproape deodata .

Poze: smilie ... Poze cu plante
wizzard_6
Member
[Avatar]

IP:

acum am 14 cichlide si un plecos dar dat fiind ca inca-s mici si e dificil sa determin f.bine sexul n-am adus mai multi pentru a-mi lasa o rezerva pentru a completa cu masculi daca e cazul cand vor creste mai mari.
Acum am asa:
3 Blue cobalt
4 Electric yellow
2 Maingano (sa le zic asa)
2 Electric blue
3 Johanii
1 Bristlenose
M-ai bagat la idei cu aia 15cm la Blue cobalt :-) , de fapt au crescut cel mai repede iar acum sunt cei mai mari. Pana la cate cichlide pot completa cand echilibrez cu masculi la 350L de apa ca sa stea relax?
[Yahoo!]

Forum Index » Cichlidae
Go to: