Salutare,
Pun si eu post aici nu pentru ca acvariul meu ar fi de vis, doar ca nu e alt loc unde sa postez :-)
Vestea rea este ca am apa tulbure de la o buturuga ce am bagat-o in apa, iar vestea buna e ca mi-am pus instalatie de CO2. Abia astept sa vad daca o sa dea rezultate. Pozele le puteti vedea
AICI. Am sa mai adaug poze, chiar si cu apa tulburata, ca sa se vada progresul. Printre poze puteti observa ca tufa de valisneria a suferit in timpul tratamentului cu H2O2 de
aici, daca veti compara intre Setup 1 si Setup 2.
In primele poze din Setup 2 au fost instalate inca 2x18 W de lumina. Se pot vedea acele doua punctulete albe de pe capac, care sunt de fapt suruburile de plastic alb care sustin becul (pus de mine) din fata, care fiind iluminate de catre bec devin albe, creeand un contrast destul de frumos cu capacul de abanos (nu se vede in poze ce cool arata in camera

).
Si legat de vestea mare cu
codoiul, abia ce l-am instalat ieri, asa ca pozele cu rezultatele (care sper sa vina) o sa fie adaugate ulterior in album, asa ca fiti cu ochii pe el :-).
Dar legat de asta, vreau sa impartasesc un lucru cu voi. Am terminat de instalat instalatia de CO2 ieri seara pe la 22:30, in momentul instalarii aveam pH-ul de 7,45 (asa cum era raportat de controller). Masuratorile ochiometrice clasice (cromatice) imi indicau 7,5. Avand in vedere ca apa de la robinet are KH ~= 4 iar in acvariu KH ~= 0, si luand ca referinta tabelul cunoscut pH/KH/CO2 am setat controllerul sa aduca pH-ul la 6.9.
Instalatia s-a pus pe treaba repede (am reglat-o la 0.5 bule /secunda) si a inceput sa bolboroseasca. Am observat destul de repede ca pH-ul o ia la goana in jos (la inceput am crezut ca e o eroare in masurari, nu credeam ca pH-ul o sa scada asa de repede). La ora 00:57, pH=6.9 a fost atins si bolborosirea a fost intrerupta. Abia cand m-am uitat la ceas m-a apucat un pic panica, si ma temeam ca nu cumva dimineata sa imi gasesc pestii morti din cauza socului de pH. Uitasem complet ca avand KH=0, nu am deloc tamponare pentru pH in acvariu, ca altfel setam instalatia mai sus (poate 7.2 la inceput).
In fine, dimineata totul parea OK, pestii n-aveau treaba, pH-ul scazuse intre timp la 6.75 (repet, KH=0 si pestii respira si plantele creeaza CO2 noaptea).
Cam atat pentru acum. Sa vedem deseara ce se mai intampla. Cam cand trebuie sa vad plantele ca incep sa consume CO2-ul? A, si am si apa tulbure, deci cred ca saracele nu prea primesc multa lumina. Voi mai pune poze diseara.