[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ping`win
Forum Index » Profile for ping`win » Messages posted by ping`win
Eu am pus nitrivec peste alevivi de vivipari. Era ceata in acvariu, dar n-a murit nici unul.
Categoric schimba din apa. Eu ce zic de doua zile?? De ce mai intrebi daca oricum faci cum vrei? Apa nu se schimba daca nu ai pesti in acvariu dar daca ai, clar.
Nitrivecul te ajuta sa nu intarzii ciclarea. Nu-i nevoie sa pui multa, doar sa ajuti cate un pic.

Boala probabil ca ti-a aparut din caza apei toxice. Cand ai amoniac/nitriti in apa pestii se freaca de obiecte. Cred ca s-a frecat de ceva.

Scazi ph cu pesti, nu ii mai stresa, dar TREPTAT (un 0.1 minus din ora in ora timp de trei ore, sa ajungi la 6.9). Eventual Sera Ph-Minus, sau daca ai alta solutie e probabil buna.
Nitratul e bun, inseamna ca bacteriile sunt pe treaba. Cum ti-am zis mai sus, daca ai amoniac diferit de ZERO, schimba 20%. Daca ti se par nitritii mari tot asa. Si pui si nitrivec, ajuta.
S-a inrautatit un pic ciclatul asta, dar cred ca scapi cu bine.
@alexandruv: depinde cat ai bugetul aprobat difuzor sau reactor, unul sau altul, au rolul de a ajuta la dizolvarea CO2-ului in apa.

ping`win ai grija ca e periculos ce faci, ziua scazi ph'ul iar noaptea il cresti. Periculos atat pentru plante cat si pesti

Stiu, incerci sa tii situatia cat de cat sub control, dar asa e cu improvizatiile, mai faci compromisuri. Evident o butelie + echipamentele de rigoare, cum ai zis tu, ar fi cele mai bune, dar omul a intrebat de bomba+electrovalva, de asta am zis ca poate merge si fara presiune (nu ca exemplul meu ar fi unul excelent de urmat). :crazyface:
Am si eu o bomba, dar nu o tin sub presiune, ca cine stie, a expoda
Deci o las asa, cum baga ea. Nu e cine stie ce, dar 1-3 bule/s intra.. Cand cum.
CO2-ul reglez prin aerare. Peste noapte ridic cantitatea de aer (ca o pot regla) si asta imi scoate co2-ul binisor, ziua scad aerarea sau o opresc de tot (dar tu nu o opri ca nu prea o recomand daca nu ai plante destule).

Daca ai putea sa si monitorizezi ph-ul si CO2-ul ar fi si mai bine.
Din pacate pestisorul a murit de intoxicare cu amoniac. Amoniacul trebuie sa fie zero cand introduci pestii. Daca introduci pesti mai multi de 2-3 dintr-o data, te astepti sa-ti creasca amoniacul fiindca bacteriile tale nu iti fac fata la atatia pesti.
Aquatan e mai bun decat aquasafe.
Daca poti sa scazi ph-ul sub 7 (6.5 sa zicem, cu CO2?), nu se mai produce amoniac ci ammonium, care nu e toxic pentru pesti.
Monitorizeaza amoniacul in fiecare zi, pompa la maxim, daca vezi ca ai amoniac schimbi 20% si mai adaugi fro 10 picaturi de nitrivec.
Sunt mai multe modalitati de ciclare.

Poti cicla si cu pesti nesensibili, cum sunt de ex sanitarii sau zebra danios dar parerea mea e ca nu prea are rost sa ii chinui.

Eu ciclez in 24 de ore cu Sera nitrivec
Bine ai venit.
Rasfoieste si sectiunea "Vanzari" a forumului. Poate gasesti ceva pe placul tau mai ieftin.
@nelersa: Daca poti, du echipamentele specifice marinului inapoi la pet-shop. Marinul e pentru avansati si daca nu inveti FOARTE MULTE in timp FOARTE SCURT probabil vei avea mari frustratii si va ajunge acvariul tau in beci si tu nu te vei atinge de acvarii un timp indelungat. E greu de sfatuit in astfel de situatii. Incerc sa nu-ti tai nici din motivatie, in caz ca vrei sa ramai cu marinul, vei avea nevoie de fiecare "bucatica".

@eugen.popp: Nu stim cine cati bani are. Poate a castigat la loto Unii chiar pot.

Intradevar, un acvariu marin e de top, dar cei de la pet-shop ar fi trebuit sa te informeze si ce inseamna.
Va trebui sa te tii de treaba si sa inveti multe despre acvarii. Din fericire ai ajuns la locul potrivit. Cei care au mai multa experienta iti pot da sfaturi.

Poti incepe la sectiunea "Link-uri utile", stanga sus a paginii.

Bine ai venit printre noi.
Scuze, ar fi trebuit sa o iau mai incetuc.

Ce ai tu acolo sunt echipamente pentru acvariu marin (de apa sarata). Acvariul marin e destul de pretentios, sa ma exprim asa, deci te-au aruncat in ocean sa inveti sa inoti.
Ar fi fost mai bine pentru inceput un acvariu de apa dulce.

Daca poti pune o poza cu pestisorul ar fi bine, sa vedem daca se potriveste macar. Pestisorul de aur e in general caras si e de apa dulce. Intelegi ideea.
Propun sa facem lista neagra a pet-shopurilor si sa le publicam undeva sa stie lumea.

Daca toate aceste echipamente sunt pentru acel caras (pestisor de aur), atunci pet-shopul acela ar merita o amenda sa se inchida pe veci.

PS: bine ai venit!
Daca vei avea plante vei vrea CO2.
Alea iti vor scoate tot CO2-ul din apa.
Ai KH mic, din cauza asta ti-a scazut ph-ul atat de mult. Daca ridici kh-ul nu vei mai avea fluctuatii atat de mari la ph.
http://www.youtube.com/watch?v=9VDBAXQzT7U

E un film lung si nu e gandit bine filtrul dar e pe aproape...
Eu as pune pompa de apa in interiorul filtrului, as da gaurile in lateral pentru furtunuri sa nu deranjez capacul si probabil l-as face mai estetic cu materiale de instalatie de apa.

Dar iti da ideea. Neaparat iti trebuie o pompa de apa. Asta poate o obtii dezmembrand un filtru intern Restul e mai simplu.

Nu pot sa ma abtin sa va spun ca si eu am vazut pestisorii doctor ieri la stiri Iata, tii un peste si daca esti bolnav te pui in acvariu si el te vindeca
Scuze, a trebuit sa spun. Nu ma bateti.
Cand am vazut am crezut ca e pentru ph si a venit imediat ideea daca s-ar putea adapta si pentru alte valori
Dar se pare ca e numai pentru CO2.
E facut pe principiul: CO2 se evapora in aerul din sticluta si dupa aceea in solutia de test ph, iar ph-ul solutiei scade (si invers, din sticluta in acvariu, CO2-ul fiind egal in acvariu si sticluta). Astfel poti spune cam cat CO2 ai, insa nu are nimic cu apa.
M-a lamurit linkul:
http://www.njagc.net/articles/co2dropchecker.htm

Deja mi-am imaginat semafoarele din acvariu
Aveti idee cum functioneaza asta:

http://www.youtube.com/watch?v=BRucZSjaigk&feature=related
Si mie mi se pare finrot, unul care parca a inceput sa se vindece, deci ai aplicat tratamentul bunicel.
Continua dupa parerea mea, sau pune ceva mai bun.

Boala deobicei ii ataca pe cei mai slabiti prima data. Nu se imbolnavesc toti deodata. Poate genul ala de peste e mai sensibil.
Cred ca vorbim de acelasi lucru, daca ai filtru cu burete, fara carcasa pe burete. Daca buretele are gauri mari, ai putea cumpara un burete mai fin, vreo 8 lei, desi nu cred ca buretele tau ar trage asa de tare incat sa nu scapa pestii.
Marea parte a bacteriilor care neutralizeaza amoniacul si nitritii sunt in filtru. Daca nu circula apa prin filtru, se acumuleaza substantele astea si pestii se intoxica.

Pestisorii au tendinta sa vina la lumina. Macar cand le dai de mancare ar fi bine sa pui o veioza.

Prin pompa de aer intelegi si burete?
Acvariul a fost la ciclat?
Lumina au?
Ar fi bine sa le pui si ceva plante care plutesc.

Forum Index » Profile for ping`win » Messages posted by ping`win
Go to: