[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ping`win
Forum Index » Profile for ping`win » Messages posted by ping`win

Buturuga ta mai mult ca sigur n-a fost uscata (a fost vie). In astfel de cazuri se tine buturuga in apa si o luna de zile.

Sa-ti dau un sfat pt alta data: cel mai bine e sa scoti buturuga dintr-o apa (lac sau vale) unde stii ca a stat in apa mult.

Acum daca tii la buturuga, nu prea ai ce face, decat sa duci treaba pana la capat. Da-i cu peria, spal-o cat mai bine sa mai treaca mirosul si mai las-o in apa sarata o saptamana (nu te zgarci cu sarea). Nu-i nevoie sa perii in fiecare zi, doar daca miroase. Atunci perii si schimbi apa. Va incepe sa se stabilizeze situatia.

Numai bine.
In prima poza masor amperii iar in a doua voltii. (20.1 mA + 3.15 V)

Sugerat de bilti, am folosit lm317. E legat in asa fel incat sa stabilizez curentul (lm-ul se mai vede cumva in poze, dar rezistenta deloc).

Cheia nu e tocmai folosita in electronica, dar in lipsa de altceva, am folosit-o pentru a fixa ledurile pana le lipesc

Pun poze mai bune + schema diseara.
Putin cate putin, dar fac progres.

Iata primele raze de lumina

Multumesc Maiestre, in sfarsit am si eu dreptate

Teoria ca teorie, dar practica ne omoara Mai am putin de planuit si dupa aia ma pun pe treaba.
Impresionant lotusul.
La mai multe.
Alta teorie

Presupunem ca avem DC si un pumn de lm-uri

Ledurile cand se incalzesc, le scade "rezistenta" (stiu, nu au rezistenta, numeste-o cum vrei, "nu papa atatia volti" )

Daca una din mai multe in serie se incalzeste, prin urmare "nu papa atatia volti", mai multi volti vor cadea pe celelalte leduri si pe rezistenta de reglare a curentului, prin urmare va creste si curentul, incalzind si celelalte leduri. Un mic dezechilibru pe linia cu ledurile in serie face unul mai mare pana cand

Aceasta problema apare si cand tensiunea seriei este stabilizata, dar nu apare cand este stabilizat curentul.

Concluzie: trebuie stabilizat curentul seriei si nu tensiunea.
Ai testat apa?
Cred ca ledurile lui Kreator nu se incalzesc fiindca se aprind si se sting de mai multe ori pe secunda.

Si tu ai alimentat din 220v?
Dupa parerea mea cu puii ai doua variante:

1) Tii pestii sub observatie si cand vezi ca esti aproape sa devii "tata" separi, colectezi, pescuiesti micutii In acest caz mai deranjezi pestii, dar vei avea un numar mare de supravietuitori.
2) Lasi tot pe seama naturii. In acest caz vei avea putini supravietuitori dar ei vor fi numai cei mai descurcareti. (Da, pestiuciderile, din culpa bineinteles, a filtrului le punem pe seama naturii )

Nu prea vad cale de mijloc. Daca pui bureti pe eheim imediat ajungi la bolborositor.

Numai bine.
Un alt raspuns de pe un forum de electronica:

A constant current power supply monitors the current and adjusts the voltage until the current is in spec. For instance, one I was looking at was 3-48volts and 700milliamps. The voltage is the varaible but the current is constant, that's what these emitters need. I probably got something wrong but I simplify things a lot so I understand them.

Deci pot merge pe aceasta sursa? (E in limitele bugetului si pare sa fie ceva bun).
Imi dati verde sa-l iau?
I-am contactat ieri pe cei de la meanwell si astazi mi-au raspuns

Regarding LPC-20-700, it is a constant current mode power, especially for LED application.

Therefore, the output current will be always the same (700mA), the output voltage will clamp the

LED requirement (how many in series) and adjust automatically. Therefore, it only requests min

led you have to connect & max led you can connect (if you use 3V led, it will be 3~10pcs)

If you have any question, please contact with us.

Best regards,
Joe Lai

Mean Well Enterprises Co., LTD.
@Kreator
Ok. Am mai citit cate ceva si am inteles ca o crestere mica a curentului poate da peste cap ledurile (din motiv ca ledurile nu sunt becuri, cum ai zis, vor creste amperii). Daca se arde una, reactie in lant, se cam ard toate. Inteleg riscul asta dar nu vreau sa bag prea multi bani in proiect. Am inteles ca o rezistenta in serie pentru fiecate grup ar mai egaliza curentul prin grupuri. Asa mai am ceva sanse .

@
Niste poze?

@bilti
Am cautat si eu pe net aseara. Nu m-am lamurid de ce depind voltii, dar nu cred ca e reglabil. Ce am gasit exemple (foarte putine) toate au fost pe maximul de 30v. Curentul constant ar fi ok daca se papa tot, nu?

Schema atasata cum ar fi? (Ar mai intra o rezistenta in paralel care papa acei 80 mA ramasi)
Cred ca voi cauta azi prin Cluj sursa mentionata si o voi cumpara daca nu ma contraziceti.
Scrie 3-30v dar tot nu mi-e clar daca e reglabil voltajul sau nu.
Pare cea mai buna alegere in domeniul sursei. Daca nu are voltaj reglabil, mai reglez cu rezistente.
Voi procura si un ventilator dar mai spre final.
Voi reface calculele sa am 3,2 v + 20 mA.
Ok, m-am lamurit ca trebuie sa ma mai documentez si nu fac nimic pana nu vad toate aspectele clar
De asta ce zici? Nu stiu ce e, dar pare adecvat
Salut,

Mi-am procurat vreo 220 de leduri (multumesc bilti) si vreau sa-mi iluminez acvariul cu ele. Am mers numai pe albe sa placa si ochilui.
Asta rezulta vreo 2500 lux (pe suprafata de 35x45) la vreo 20W.

Specificatia ledurilor:

* Emitted Colour : White
* Size (mm) : 5mm
* Lens Colour : Water Clear
* Peak Wave Length (nm) :
http://micro.magnet.fsu.edu/primer/lightandcolor/images/ledintrofigure10.jpg
* Forward Voltage (V) : 3.2 ~ 3.8
* Reverse Current (uA) : <=30
* Luminous Intensity Typ Iv (mcd) : Average in 20000
* Life Rating : 100,000 Hours
* Viewing Angle : 20 ~ 25 Degree
* Absolute Maximum Ratings (Ta=25°C)
* Max Power Dissipation : 80mw
* Max Continuous Forward Current : 30mA
* Max Peak Forward Current : 75mA
* Reverse Voltage : 5~6V
* Lead Soldering Temperature : 240°C (<5Sec)
* Operating Temperature Range : -25°C ~ +85°C
* Preservative Temperature Range : -30°C ~ +100°C

Ieri am cumparat doua tavi de plastic exact marimea exterioara a acvariului (35x45) si am gaurit una dintre ele, la distante egale de 2,5 cm (13x17 randuri de gauri - 4 in colturi = 217 gauri). Vreau sa bag ledurile de sus in gauri si sa lipesc cealalta tava peste, sa nu se vada firele.
Ledurile sunt de 5 mm, dar cand am dat gaura de 5, ledul n-a incaput si am dat cu burghiu 6. Un 5,5 ar fi fost perfect, ca asa ledurile au un mic joc, dar oricum am vrut sa le si lipesc cu silicon la gauri si peste lipiturile de cositor.

Poate pun niste poze spre seara.

Ieri am si lipit vreo 80 de leduri intre ele in serie a cate 4. Am doua incarcatoare de telefon, unul de 5v si unul de 9v. M-am gandit ca le pun in serie, rezultand 9v + 5v = 14v. Asa ar merge grupuri de 4 leduri in serie, grupurile legate in paralel insa amperii nu-mi ajung nici la jumate din leduri (530 mA).

Daca ma poate ajuta cineva cu niste sfaturi cu legatul ledurilor si alimentarea ar fi super. N-am vrut sa pun rezistente, sunt obligatorii?
Vreau sa cumpar azi un alimentator de 20w, sa am unul bun, nu 3-4 naspa . M-am gandit la 48 v si 350mA (asa ar veni grupuri de 14 leduri in serie) sau 24v, 700 mA (grupuri de 7 leduri in serie), nu stiu ce gasesc...
Stiu electronica numai din liceu, deci poate gresesc la ceva elementar.

Ce ma sfatuiti?

Mersi.
Ia uite aici. E vorba de tavan din lemn.

Uite si aici, omul vrea sa puna 300 gallon (peste 1000 de litri).

Ce ai auzit poate fi de un anumit "safety factor"?

Sunt sigur ca multi pun la nimereala mai mult si nici nu se intreaba daca ar tine peretele. Daca esti sceptic, intreaba un constructor, sau nu stiu unde se tine ceva registru al datelor blocurilor...

In orice caz, nu te gandi ca se rupe tavanul dintr-o data si cade tot in beci, sau se darama ca world trade center Daca ai avea probleme, in cel mai rau caz tavanul ar incepe sa se lase, sa ai crapaturi un timp indelungat, la tine si la vecin. Nu e ca-n tom si jerry, ca te trezesti in beci

Si eu zic sa-l faci de 500. Pune-l langa peretele de rezistenta si esti ok.
Mie mi-au placut si bazinele cu plante peste nivelul apei. S-ar putea dezvolta ideea, poate cu un acvariu destul de inalt .. si mare
Salut si bine ai venit!
Vad ca esti din Cluj. La Iulius, sub Auchan s-a deschis un pet-shop cat de cat.

Succes
A iesit super
Bafta.
e absurd ca ai pus ph minus in apa. de ce ai facut-o?

Hai sa-i zicem fiecare ceva diferit . Asta e singurul lucru bun pe care l-a facut

ca sa transformi amoniacul in forma lui mai putin nociva, amoniul?

Dap. Nu vrei nici una din ele, dar mai bine are amoniu decat amoniac. Nu poti elimina amoniacul de tot cu schimburi de apa si este toxic in orice cantitate.

Forum Index » Profile for ping`win » Messages posted by ping`win
Go to: