[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ping`win
Forum Index » Profile for ping`win » Messages posted by ping`win
Ai mare grija sa nu le dai prea multa. In prima zi nu le da deloc, de la a doua zi poti sa le dai cate un varf de ac. Vezi daca mananca. Daca ajunge pe jos le-ai dat prea multa si data viitoare pui mai putina. M-as risca cu un 5 ori pe zi, dar foarte putina, sa o manance pe toata.
Primul criteriu si cel mai important e apa curata, daca nu, , sorry. Cand vezi murdarie pe jos, aspiri cu un furtun cat mai subtire.
Intrebarea mea ar fi unde vrei sa ii tii?

Ps: daca ai avea oua de artemia eclozate, ar fi cea mai buna. Si succes! ;)
Update, poze de calitate mai buna:

image

image

image

image

image

image

O gustare
image
Si sunt si care invata mai greu
Eu tot as vota pentru acvariu cat mai mare. Iti mai iarta din greseli unul mai mare si mai incolo regreti fiecare litru minus.
Evident, e greutate, dar eu as zice sa te gandesti pe ce il pui (poti sa confectionezi ceva tu) decat sa scazi din litri.

Parerea mea
Alea atunci au fost paraziti, nu intestine. Nu stiu ce fel de paraziti, poate iti spune cineva mai experimentat ca mine.
@AlinC: Daca ar levita in loc mai putin luminat, ce ar insemna?

@V.Sorin: Nu-mi dau seama ce ar fi cu gupitza, dar poti incerca Sera Aquatan. Conditioneaza apa, leaga metalele grele si contine si ceva antistres pt pesti. Daca nu foloseste nici nu strica. Banuiesc ca e foarte slabita de atata vreme, poate are paraziti intestinali. Citeste din posturi mai vechi de la boli.

Posibil sa ma insel, dar mi-am dat parerea. :crazyface:
La mine merge.

Poti vedea ceva si aici, insa nu e aceeasi calitate..

http://www.aquatouch.com/freshwater%202009%20NA%20Party.html
Cum a mers tratamentul?
Odihneascase in pace.

Ceilalti pesti din acvariu cum se simt? Ai avut mortalitati de atunci?

A murit. Avea o rana ca si o taietura adanca. A putut muri si de foame. N-a mancat de o saptamana nimic.
Ieri seara am pus sare cum ai zis. A intrat la sare de te sperii.
Azi dimineata pestele arata mai bine. Desi pare suparat (mai bine asa decat neinteresat), nu vine la mancare, dar inoata mult mai bine si miscarile lui sunt mult mai precise. Pata de pe coada n-am observat-o azi, nu am vazut sa se scarpine si aripioarele de pe coada si dorsala le deschide din cand in cand.

Ceilalti pesti sunt vioi si infuleca tot ca si inainte.

Am cumparat fulgi sa aiba dieta mai variata. Le-am dat Troco de cateva luni. O sa cumpar si alte feluri.

Cateva intrebari:
Dozarea se poate repeta la 12 ore pentru un total de 3 tratamente.

- Asta nu am inteles-o. Azi seara fac un schimb de apa de 25% (si zilnic in continuare cam o saptamana). Mai pun sare?
- Cum dezinfectez echipamentele care nu sunt in acvariu sa fiu sigur ca nu au ramas bacterii? (galeti, furtunuri, plasa etc)
- Sarea (si chimicalele anti bacterii) omoara si bacteriile benefice de NO?

Mersi
Ma tem ca site-ul nu ma ajuta.
Cred ca merg pe varianta bacterial infection.
Salut,

Observati femela de xipfo din mijloc:
image

Mai multe detalii despre acvariul meu aici

Vineri avea numai linia verticala rosie de pe mijlocul corpului (nu o avea inainte) am crezut ca s-a lovit si ca isi va reveni. Nu s-a prea miscat, nu parea interesata de mancare si acum e si mai rau. Azi are si un petec alb pe coada si se scarpina de numa. Am observat inainte si la o pereche de molly ca se scarpinau, si am si puiuti in acvariu, care deasemenea se scarpinau, dar nu parea grav. E gris? Apa mai are o concentratie scazuta de verde de malachit. (Initial baie de lunga durata, dupa aia doua schimburi de 30%.) Le pun verde de malachit, sau merg mai bine maine la pet shop si cumpar ceva?

Mersi anticipat.
Incaperea ar fi 35x45x50, unde mai trebuie sa incapa si niste peti
Langa vale mi s-a parut ca am acvariu mai mare, dar mai ciplesc eu din bushtean
Va trebui sa golesc acvariul sa vad cum incape.

Bushteanu' :

image

image

image

image

L-am scos dintr-o vale, statea in apa. Merge direct la fund. N-am cum sa-l fierb. L-am decojit si l-am tinut cateva ore in apa fierbinte. Apa e limpede, insa mai are un usor miros de namol.

Ce ziceti, cand il pot baga in acvariu?
Posibil sa dea impresia de ingrijit, in sensul de curat. Aspir pietrisul si clatesc "plasticul" din cand in cand

Oricum, am mai prins azi 5 puiuti de molly rataciti Sunt curios ce culori vor iesi. Am un mascul de guppy jumatate alb jumatate negru, care umbla dupa tot ce prinde Nu conteaza nici daca e mascul de xipho.

image

PS: in weekend posibil sa-mi fac rost de o buturuga. Poate iau si ceva planta saptamana viitoare.
Nu am pus sare si nu am ridicat temperatura. Mai vad cum evolueaza. Se scarpinau destul de rau, de multe ori, ambii platy si micutii. Ii vad dimineata si seara, trecator, asa ca, posibil sa se inrautateasca si sa nu fiu acasa. Aveam verde de malachit la indemana si am pus, stiind ca e eficient impotriva bacteriilor si ciupercilor si merge si cu micutii. Azi m-am uitat si par mai bine. Daca mai fac ma documentez si iau ceva de la Sera din pet-shop.

Pe filtru mi-au dat 2 ani garantie. Daca e cazul am si bolborositor, pana se repara

Salut,

Eu m-am apucat de acvaristica destul de demult insa nu am avut buget asa cum as fi vrut pe acvarii si pesti.
In ultimii trei ani am tinut 2 carasi in actualul acvariu, insa nu m-am prea ocupat de ei din lipsa de timp. Desi am ajuns pana la icre, nu am reusit sa "produc" o noua generatie.
In cele din urma carasii au murit..

Cunoscandu-ma ca n-are rost sa-mi cumpar pesti exigenti pana nu am si echipament, mi-am cumparat vivipari.

Am asa:

Acvariu :80 l
Incalzitor: 100w
Filtru: nu stiu marca, insa a fost pt acvarii de 100-150 l. Am vrut unul mai puternic..

Pesti: 4 guppy (2f-2m), 3 molly (2f-1m), 3 xifo (2f-1m), 2 platy (1f-1m)

Xipho mi-a facut pui ambele femele (prima a fost in acvariu: am fugarit puii care au ramas cu o lingura mare, a doua am pus-o chiar la timp in cutie din aia de plastic cu bare) si molly mi-a facut si ea pui (tot in acvariu, dar de data asta am prins puii ramasi cu un furtun cu diametru mai mare)

Deci am si vreo 30 de pui de xipho si vreo 10 molly pe care ii tin intr-un flacon atarnat de marginea acvariului cu multe gaurele.

Sper sa se vada imaginile:

image

image

Am si o problema, dupa fugaritul micutilor cei doi platy(din imaginea cu cei mici) si cei mici se scarpina. Ieri am pus albastru de malachit, azi planuiesc sa cresc temperatura treptat pana la 29 (acum e 24) si sa pun si sare 1 lingura la 10 litri. (Din cate stiu puii n-au nimic de la asta).

Stiu ca va trebui acvariu separat pt aia mici.

Asa stam .

Forum Index » Profile for ping`win » Messages posted by ping`win
Go to: