Salut,
Eu m-am apucat de acvaristica destul de demult insa nu am avut buget asa cum as fi vrut pe acvarii si pesti.
In ultimii trei ani am tinut 2 carasi in actualul acvariu, insa nu m-am prea ocupat de ei din lipsa de timp. Desi am ajuns pana la icre, nu am reusit sa "produc" o noua generatie.
In cele din urma carasii au murit..
Cunoscandu-ma ca n-are rost sa-mi cumpar pesti exigenti pana nu am si echipament, mi-am cumparat vivipari.
Am asa:
Acvariu :80 l
Incalzitor: 100w
Filtru: nu stiu marca, insa a fost pt acvarii de 100-150 l. Am vrut unul mai puternic..
Pesti: 4 guppy (2f-2m), 3 molly (2f-1m), 3 xifo (2f-1m), 2 platy (1f-1m)
Xipho mi-a facut pui ambele femele (prima a fost in acvariu: am fugarit puii care au ramas cu o lingura mare, a doua am pus-o chiar la timp in cutie din aia de plastic cu bare) si molly mi-a facut si ea pui (tot in acvariu, dar de data asta am prins puii ramasi cu un furtun cu diametru mai mare)
Deci am si vreo 30 de pui de xipho si vreo 10 molly pe care ii tin intr-un flacon atarnat de marginea acvariului cu multe gaurele.
Sper sa se vada imaginile:
Am si o problema, dupa fugaritul micutilor cei doi platy(din imaginea cu cei mici) si cei mici se scarpina. Ieri am pus albastru de malachit, azi planuiesc sa cresc temperatura treptat pana la 29 (acum e 24) si sa pun si sare 1 lingura la 10 litri. (Din cate stiu puii n-au nimic de la asta).
Stiu ca va trebui acvariu separat pt aia mici.
Asa stam

.