[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
pompa de aer?  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Pestiuca
Junior member
[Avatar]

IP:

Mi-am cumparat ieri 5 pesti, 2 tetrazona barbus si 3 hemigrammus bleneri. Desi am avut in minte mai multe specii de pesti, la locul faptei asta am achizitionat
Aseara primul red nose a murit, ma asteptam la asta sincera sa fiu. Din pacate acesti pesti sunt de proba. Am inteles ca trebuie sa pun pesti de sacrificiu in acvariu pt a se mentine ciclarea. Acvariul e la ciclat de 2 sapt, amoniacul este de 1mgl si vad ca si nitritii au crescut putin 0,5 daca vad bine culoarea.Nitratii sunt ok, temperatura 25 asa cum le place pestilor. Ph-ul in limite, duritatea la fel. Ideea e ca pestii, cam des cei drept, se ridica spre suprafata, pentru a lua aer banuiesc. Pompa de aer din filtru in mod normal nu ar trebui sa faca inca probleme, pt ca acv. nu este suprapopulat. Vazand ca fac ture sus jos, le-am schimbat apa 25% si le-am facut curat, insa altceva nu stiu ce sa le fac. Voi repeta procedura si sambata.
Tetrazona desi este o specie semi-agresiva si se tine in card, nu a pus probleme de comportament.
Nu am plante in acvariu, ma sfatuiti sa le iau o pompa de aer pt a merge in paralel cu cea a filtrului?
Multumesc
eugen.popp
Senior member
[Avatar]

IP:

Pai nu ai inteles corect ca trebuie sa iei pesti de sacrificiu. Pentru ziua 14 de ciclare normala probabil esti exact in faza de maxima nocivitate a amoniacului. Daca ai schimbat un sfert din apa, ai redus amoniacul din apa, dar ai si incetinit ciclarea. Sper macar ca ai folosit apa statuta 2 zile si nu ai pus apa direct de la robinet. Daca ai facut a doua varianta, ai readus ciclarea la ziua 1. Inca o pompa de aer nu ai nevoie, daca filtrul acesta are si pompa de aer.

Ciclul azotului l-ai citit ?
http://www.acvariu.ro/generalitati/-/asset_publisher/uA9v/content/15819?redirect=%2Fgeneralitati

This message was edited 1 time. Last update was at 24/11/2009 15:20:26

I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little-death that brings total obliteration.
[Email] [WWW] [Yahoo!]
Pestiuca
Junior member
[Avatar]

IP:

In apa de la robinet am pus aquasafe si easybalance.Am actionat repede pentru ca stiam ca nu e bine sa umblu la apa, insa mi s-a facut prea mila de ei. Vad ca acum fac miscarile acelea mai rar. Citisem ca poti schimba apa cand nitratii vor avea valori mai mari si au crescut. Din pacate 10 oameni 10 obiceiuri Eu am vrut sa cumpar pestii de abia peste inca 2 sapt, dar cei din forum au spus ca nu este bine si ca trebuie bagati pestii dupa o sapt. Eu oricum puneam mancare in acvariu pt a se descompune si pt a manca bacteriile ceva. Mi-am luat cu inima stransa acesti pesti, dar ma rog..faptul este consumat.
Tocmai ca citisem ciclul azotului si stiam ca peste 20 de zile vor creste valorile rau, insa m-am gandit ca persoanele care dau sfautri pe site sunt experimentate...
Filtrul are si pompa de aer,da. In regula nu voi cumpara alta. Inseamna ca se comporta asa din cauza parametrilor apei si poate or mai rezista.
Ii voi tine sub observatie, in principiu am vazut ca femela de barbus se tot duce la suprafata, ceilalti o copieaza doar.
Amoniacul de 1mgl stiu ca nu este atat de nociv, insa probabil va creste
Multumesc pt raspuns
Pestiuca
Junior member
[Avatar]

IP:

Am o problema cu ciclul azotului. In toate documentele citite dar si pozele lui arata pesti si plante. Respiratia pestilor si excrementele fac sa se formeze amoniacul care este toxic. Deci daca nu am pesti nu are cine sa le produca, daca nu am plante nu are cine putrezi, deci ramane doar mancarea presarata care presupun ca nu e suficient.Voi citit si articolul de pe acest site, se pare ca mi-a scapat aceasta varianta.

Asta scrie in ciclul azotului. Exact asta am facut si eu.
"în prima saptamâna nu se vor introduce pesti în acvariu. În aceasta perioada se va introduce în acvariu mâncare pentru pesti ca pentru 1-2 pesti.
- Dupa prima saptamâna se vor introduce primii pesti (2-4 în functie de marimea acvariului). Acestia trebuie sa fie neaparat din specii foarte rezistente nepretentiosi si recomandabil mai ieftini! De obicei acestia sunt din familia “sanitarilor”.
Concluzie: unde am gresit???!!!

E eu am oroare de sanitari si am preferat pesti pesti.

This message was edited 2 times. Last update was at 24/11/2009 19:29:46

glasforex
Member
[Avatar]

IP:

1. ciclarea se face fara pesti.
2. nu faci schimburi de apa...

ai mai bagat ceva in acvariu ?
ping`win
Member
[Avatar]

IP:

Sunt mai multe modalitati de ciclare.

Poti cicla si cu pesti nesensibili, cum sunt de ex sanitarii sau zebra danios dar parerea mea e ca nu prea are rost sa ii chinui.

Eu ciclez in 24 de ore cu Sera nitrivec

Don't make promises, when you are in joy. Don't reply, when you are sad. Don't take decisions, when you are angry.
Pestiuca
Junior member
[Avatar]

IP:

glasforex wrote:1. ciclarea se face fara pesti.
2. nu faci schimburi de apa...

ai mai bagat ceva in acvariu ?

Am adaugat bacterii si nitrivec. Daca fac ciclarea fara pesti atunci cum se formeaza amoniacul? Pe mine ma intereseaza mai mult ce treb sa fac de acum incolo. Am inteles nu mai fac schimburi, altceva?
Pestiuca
Junior member
[Avatar]

IP:

ping`win wrote:Sunt mai multe modalitati de ciclare.

Poti cicla si cu pesti nesensibili, cum sunt de ex sanitarii sau zebra danios dar parerea mea e ca nu prea are rost sa ii chinui.

Eu ciclez in 24 de ore cu Sera nitrivec

Asa m-am gandit si eu ca nu are rost sa-i chinui, dar in ciclul azotului de pe acest site scrie clar sa bag pesti rezistenti dupa 2 sapt, ceea ce am si facut.
Am adaugat si nitrivec cu 2 zile inainte sa-i pun in acvariu.
Cred ca pana la urma din greseli voi invata, insa imi pare rau ca m-am lasat influentata de cele scrise pe internet.
vlad55
Junior member

IP:

cum ai bagat pestii in acvariu? i-ai acomodat cu apa?
e posibil sa nu fi gresit tu cu nimic...poate pestii nu erau sanatosi si nu au rezistat noului trai.
plantele grabesc procesul de ciclare
pentru o ciclare mai rapida eu am adaugat in filtru o pastila de Tetra Bactozym si am pus pesti dupa 4 zile si nu am avut nici o problema

vlad
[Email] [Yahoo!]
Pestiuca
Junior member
[Avatar]

IP:

vlad55 wrote:cum ai bagat pestii in acvariu? i-ai acomodat cu apa?
e posibil sa nu fi gresit tu cu nimic...poate pestii nu erau sanatosi si nu au rezistat noului trai.

I-am acomodat cu apa, am lasat punga 20 de minute in acvariu, dupa care am inceput sa pun putina apa din acvariu in punga timp de alte 15-20 de minute. Sa stii ca desi nu erau pesti morti in acvariul de la Hornbach exista posibilitatea sa fi fost bolnavior pestele care mi-a murit. Ceilalti sunt ok, au mancat.
Fiind frig afara, am luat chiar si taxiul ca sa ajungem mai repede la destinatie
Eu am citit si am vb cu mai multa lume, m-am interesat si in mare cred am facut tot ce se putea face (atat cat stiu si am inteles).
Sa vedem zilele viitoare ce se mai intampla Maine le iau niste virmisori tubifex ca sa-i mai indulcesc
Stiu ca plantele sunt bune intr-un acvariu, insa e prea mare bataie de cap cu ele si eu sunt incepatoare. Anul viitor daca imi voi lua un acvariu mai mare voi pune si plante. Pana atunci ma documentez si doamne ajuta
Multumesc pt raspunsuri
ping`win
Member
[Avatar]

IP:

Din pacate pestisorul a murit de intoxicare cu amoniac. Amoniacul trebuie sa fie zero cand introduci pestii. Daca introduci pesti mai multi de 2-3 dintr-o data, te astepti sa-ti creasca amoniacul fiindca bacteriile tale nu iti fac fata la atatia pesti.
Aquatan e mai bun decat aquasafe.
Daca poti sa scazi ph-ul sub 7 (6.5 sa zicem, cu CO2?), nu se mai produce amoniac ci ammonium, care nu e toxic pentru pesti.
Monitorizeaza amoniacul in fiecare zi, pompa la maxim, daca vezi ca ai amoniac schimbi 20% si mai adaugi fro 10 picaturi de nitrivec.

Don't make promises, when you are in joy. Don't reply, when you are sad. Don't take decisions, when you are angry.
eugen.popp
Senior member
[Avatar]

IP:

Din ce ai povestit ulterior, treaba nu e chiar asa rea pe cat parea la inceput. Schimbul de apa s-a facut relativ corect. Numarul pestilor din timul ciclari este mare, dar nu catastrofal (unii fac ciclare cu acvariul suprapopulat). Amoniacul se formeaza si fara pesti (din hrana depusa si nemancata in acvariu), deasta este important sa ii hranesti cat mai putin posibil acum, pentru a nu crea si mai mult amoniac. Acum trebuie doar sa ai rabdare si sa tii pumnii stransi.

I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little-death that brings total obliteration.
[Email] [WWW] [Yahoo!]
Pestiuca
Junior member
[Avatar]

IP:

Buna idee cu scaderea ph-ului, citisem ca amoniul nu este asa toxic, vroiam sa le modific ph-ul pt ca mi se pare putin cam mare pt ei dar acum voi face urgent acest lucru. Il pun direct in apa chiar daca pestisorii sunt acolo sau ii scot?Testul de astazi a indicat ph-ul undeva intre 7,2-7,6 nu stiu exact.
Problema e ca nitritii si nitratii au inceput sa creasca Sper sa reziste cei mici.
Stiu ca trebuia sa incep cu 3 pesti, atatia mi-am propus sa cumpar. Dar red nosii pareau mai sensibili si am zis sa iau 3 in loc de doi, in cazul in care moare unul sa ramana pereche. La barbusi ma asteptam sa reziste si am zis sa iau 2 ca sa-i obisnuiesc de la inceput si cu o alta specie in bazin, ca sa nu devina agresivi dupa. Momentan nu au nici o treaba unii cu altii, sunt multumita.

This message was edited 1 time. Last update was at 25/11/2009 17:04:08

ping`win
Member
[Avatar]

IP:

Scazi ph cu pesti, nu ii mai stresa, dar TREPTAT (un 0.1 minus din ora in ora timp de trei ore, sa ajungi la 6.9). Eventual Sera Ph-Minus, sau daca ai alta solutie e probabil buna.
Nitratul e bun, inseamna ca bacteriile sunt pe treaba. Cum ti-am zis mai sus, daca ai amoniac diferit de ZERO, schimba 20%. Daca ti se par nitritii mari tot asa. Si pui si nitrivec, ajuta.
S-a inrautatit un pic ciclatul asta, dar cred ca scapi cu bine.

Pestiuca
Junior member
[Avatar]

IP:

Am pus Sera ph minus. Trebuia sa pun 10 mgl pt 40 de l cat am eu, dar am pus doar 5 mgl. Maine fac teste si daca e nevoie mai pun 5. Nitritii deja mi se par la cote f inalte, sunt aproape de 2 Stiu ca intarzii cu o zi ciclarea daca schimb apa insa nu-i pot lasa pe cei mici sa moara. Sunt confuza cu nitrivecul ala. Cand l-am pus, inainte de a adauga pestii cu vreo 2 zile, s-a incetosat apa mai mult decat era. Am citit ca e ok si ca se duce in 24 de ore. Dar acum daca pun iar nu am unde sa-i tin pe pestisori. Cred ca nu e indicat sa adaug solutia aia peste ei si nici alt acv mai mic nu am.

O alta problema, pe care am postat-o la sectiunea boli, ar fi ca unuia din pesti i-au aparut ca niste pielite pe corp
Ma poate ajuta cineva urgent?
Multumesc
ping`win
Member
[Avatar]

IP:

Eu am pus nitrivec peste alevivi de vivipari. Era ceata in acvariu, dar n-a murit nici unul.
Categoric schimba din apa. Eu ce zic de doua zile?? De ce mai intrebi daca oricum faci cum vrei? Apa nu se schimba daca nu ai pesti in acvariu dar daca ai, clar.
Nitrivecul te ajuta sa nu intarzii ciclarea. Nu-i nevoie sa pui multa, doar sa ajuti cate un pic.

Boala probabil ca ti-a aparut din caza apei toxice. Cand ai amoniac/nitriti in apa pestii se freaca de obiecte. Cred ca s-a frecat de ceva.

Pestiuca
Junior member
[Avatar]

IP:

Am facut cum m-ai sfatuit, am luat ph minus si acum este intre 6,8-7,2, am schimbat putina apa fara a sifona si am adaugat nitrivec. Mi-a fost frica pt pesti si i-am scos din acvariu Sunt intr-un recipient de 3 litri. Le-am luat si pompa de aer. Se simt bine deocamdata. Le-am schimbat si lor putina apa azi.
Cel bolnav mi-a murit Am mai ramas cu 3.
Pot pune nitrivec in fiecare seara o saptamana de zile pana scad toate valorile? Pe sticla scria sa pui 1 capac la 25 de litri parca. Eu am pus un capac jumatate pt 40 l. Sa continui cu aceleasi masuri? Tu de ce ai pus doar 10 picaturi?
Multumesc pt sfaturi

This message was edited 1 time. Last update was at 26/11/2009 15:40:24

Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

vezi ca in 3 litri nivelurile de amoniac pot creste mult mai repede decat in 40 de litri.
sa nu crezi ca doar in acvariu e pericol, deci daca ai scos pestii "din acvariu" ar trebui sa fie ok.
si ala de 3 litri tot un "acvariu" este, si este mult mai periculos decat cel de 40.

eu zic sa faci schimburi de apa mari (50%) si sa lasi pestii in acvariul lor. pui sera nitrivec si ar trebui sa fie ok. ciclul azotului se va termina mai devreme sau mai tarziu, nu-ti bate capul cu el ci cu sanatatea pestilor. iar in faza asta sanatatea pestilor este asigurata de schimburile de apa suficient de mari incat sa duca nivelele de amoniac si nitriti la valori netoxice.

si inca ceva: bacteriile nitrificatoare nu traiesc in apa decat in masura mica. cea mai mare parte traiesc in substrat, pe pereti si evident in filtru. asta inseamna ca schimband apa nu poti da peste cap ciclul azoltului.

e absurd ca ai pus ph minus in apa. de ce ai facut-o?
ca sa transformi amoniacul in forma lui mai putin nociva, amoniul? dar de ce ai face asta, pacatele mele?
nu mai bine elimini direct amoniacul din apa prin schimburi de apa? tu nu ai nevoie nici de amoniac si nici de amoniu in acvariu.

schimba apa.

Pestiuca
Junior member
[Avatar]

IP:

Of cum o dau nu e bine
Am testat amoniacul din recipientul cu pesti si e 0.Toate testele sunt ok. Voi avea grija ca zilnic sa schimb jumatate din apa.
Inca nu vreau sa pun pestii in acvariu pentru ca vreau sa pun nitrivec acolo in fiecare zi, pana ajunge amoniul-amoniacul la 0.
Este bine asa?
Schimb apa la pestisori, dar daca nu ii bag in acvariu trebuie s-o schimb si acolo?Cred ca nu e nevoie.
Observ ca pestii nu se mai ridica si nu mai sunt asa de stresati ca in acvariu.
ping`win
Member
[Avatar]

IP:

e absurd ca ai pus ph minus in apa. de ce ai facut-o?

Hai sa-i zicem fiecare ceva diferit . Asta e singurul lucru bun pe care l-a facut

ca sa transformi amoniacul in forma lui mai putin nociva, amoniul?

Dap. Nu vrei nici una din ele, dar mai bine are amoniu decat amoniac. Nu poti elimina amoniacul de tot cu schimburi de apa si este toxic in orice cantitate.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: