[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: scubu
Forum Index » Profile for scubu » Messages posted by scubu
vand colectia PracticalFishkeeping Iunie 2009-Aprilie 2010...revistele sunt in stare buna,le dau din lipsa de spatiu(mi-am reinoit si abonamentul),nu se dau numere separate...rog PM..
La inceput l-am aspirat si eu,pana intr-o zi cand din greseala am uitat jetul(returul)de apa direct pe buturuga...a fost ceva de genul focus-pocus...in 2 zile buturuga a fost curatata complet,la fel si apa...
daca nu ai obsevat comportament scimbat la pesti sau apa urat mirositoare las-o asa.dispare de la sine...cand te vei satura tu de asteptat...intre 2-3 sapt,depinde de grosimea lemnului.Eu asa am facut,de mai multe ori(buturugi prea mari...oale/cuptoare prea mici).
carbunele activ neutralizeaza printre altele si metalele grele,nu obtii o apa mai constanta ca parametri ci mai propice vietii,parametrii ii poti modifica dupa bunul plac prin diferite procedee.Pe termen lung schimbul cu apa netratata ,cum mai vad inca la cativa ''crescatori''(vorbesc de baietii care inmultesc pesti pt. vanzare si sustin ca apa de retea este perfecta si e buna ''si asa''),duce la boli, care nu pot fi tratate nici cu mama medicamentelor.Folositi o apa tratata corespunzator si bolile pestilor vor fi niste chestii pe care le veti auzi pe la altii...
folosesc carbunele activ in vasul cu apa de schimb pt 24h,la urmatoarea folosire schimb si carbunele.Recomand folosirea filtrarii prin carbune activ la fiecare schimb de apa.
Pomi,o intrebare.Ai observat ceva variatii ale ph-ului?La cat timp schimbi/completezi turba?
ca sa nu mai deschid un alt topic cu acelasi nume ma alatur si eu cautarii...daca aveti...doar ce se vede in poza...6 bucati de preferat puiet dar accept si mai maricei...
Treceti locatia si...treci la treaba ca ai de vopsit,bine ai venit si succes...
varianta cu masina ramane oricum pt la vara ...dar acu' e februarie...multumesc pt. sfaturi...
se poate inchide...multumesc...
frumos, dar cele ''2 varfuri'' nu sunt prea simetrice? 3 cu 3?oricum super ideea....Twin Peaks...
Luna urmatoare vine sora pe acasa din Belgia,asa ca vreau sa nu vina cu mana goala .Calatoria se realizeaza cu avionul.Ma gandeam sa o trimit la un magazin ,sa cumpere de pe lista ,sa vb cu nenea ca pleaca cu avionu,nenea sa-i impacheteze frumos si mormolocii sa ajunga frumos.... acasa.E posibil?Stiu ca e dar....a mai facut cineva asa ceva,cat e de safe?sfaturi...ps...vreau un raspuns de la un patit nu pareri din carti si reviste...
Mai avem nevoie si de iarba...si apropo de mormoloci,la ce vrei in bazin poti opri cryrtocara...se mai plimba ceva de'a latu'...
se rezerva pana maine...multumesc
de vanzare filtru intern Fluval U2,folosit 0 luna si jumatate,nu e ceea ce -mi trebuie.Pret 60 Ron.Stare f. buna,i-am inlocuit doar stecherul pt.ca venise pe sistemul englez cu 3 picioare.Filtrul se preteaza acvariilor plantate de max 100l.Test: http://www.practicalfishkeeping.co.uk/content.php?sid=2731
interesanta planta,credeam ca frunzele ei cresc ceva mai mari,a avut cineva?pareri...
Ceratopteris...nu ce'am scris mai sus..aia se papa ....repede...
pai mormolocii au crescut ceva...intre timp...16-17cm...au viteza nu gluma.Problema e alta,mostenirea genetica,care cred ca e o problema oricum in Romanica.Din lipsa unor parteneri din alte surse,sau a bugetului redus,proprietarul inmulteste pestii intre ei la nesfarsit(cosangvinizare),care nu e rea in teorie...cel putin o perioada...deci despre ce e vorba.Atunci cand am achizitionat pestucii am luat si eu pe principiul doi mai mari si doi mai ...mijlocii...,nu mici ca banuiam problema...Intre timp cei 2 mari s-au dezvoltat normal si au aprox 17cm ,cei 2 mai mici au stagnat cresterea pana la un moment dat cand unul dintre ei ''si-a dat drumu''(scuze pt. formulare) si a inceput sa arate bine .Celalalt a ramas in urma,Ochiosu' e numele lui(banuiti de ce).E si mai mofturos la mancare,ceilalti manaca orice...Oricum cand m'oi hotara sa scot pui am sa fac tot posibilu' sa aduc unu de afara...In rest toate bune.Tetra nu au nici o treaba iar Agamyxu' sta cuminte.Caut ca planta de suprafata un Ceratophillum ceva mai mare(20-25cm diametru).
enjoy....http://www.youtube.com/watch?v=sq_8tV3tbRk&feature=related

Vezi ca este un buton, URL scrie pe el. Selectezi lincul si apoi apesi butonul. In felul acesta ne usurezi noua viata. Alber
ia-l de 100w ca poate te loveste pasiunea ,nu se stie niciodata,iar
cand te duci la petshop intreaba-l pe nenea daca are ceva bacterii care ajuta la ciclare rapida(stie el)...acuma cu pestii...ce ai incape si intr-un 5-10l...ai water cond...daca schimbi total apa de 2 ori/zi timp de 1 sapt. pana se cicleaza cel ''mare'' scapi mormolocii de la moarte...apa sa fie la aceeiasi temperatura cu cea schimbata...

Forum Index » Profile for scubu » Messages posted by scubu
Go to: