[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: scubu
Forum Index » Profile for scubu » Messages posted by scubu
frumosi pestucii...dar si scalarii...vad ca au inceput sa li se dezvolte frumos aripioara ventrala...cati ai pastrat?
Ca idee e ok,dar asta e un biotop din america centrala.Pietrele si buturugile fac casa buna impreuna aici din cauza ph-ului ridicat al apei(peste 7,3).intr-un amazonian merg aceleasi buturugi si un nisip care sa influenteze calitatea apei cat mai putin posibil.Astea sunt ideile general acceptate.Acuma ca gasesti un acvariu ca cel al lui Fmueller
, Tanganyikani cu o gramada de ferigi,tine de gust.Daca rezultatul scoate acel wow din partea privitorului(de apreciere nu de dezamagire),inseamna ca ti-ai facut bine treaba.Personal am vazut un acvariu cu o buturuga imensa plina cu microsorium in care se'' veseleau'' niste exemplare maricele de Astronotus cu...Frontose...Stiu stiu,la noi e sacrilegiu/incompatibilitate dar oare.....free your mind...
Foarte frumos.De multa vreme un prieten se chinuie sa-mi faca legatura cu baietii.Niciodata nu mi-am gasit timp sa trag o fuga.Acum i-mi pare rau.Bine cel putin ca sa-u gandit sa-si faca publicitate baietii.Asa mai ridicam si noi stacheta in privinta acvaristicii ca prea vegetam.Succes cu noul site(nu cumva sunt aceiasi baieti care au avut si siteul cu tropheusi....pe care ma chinui de'un an sa-l gasesc si nici urma?...)
pai ce mai vad pe acolo...Satanoperca?...a reusit sa scoata pui din ei?....frumoasa si perechea de uaru...
Hai sa o fac ,ca la carte...
Acvariu- 150/50/50-sticla de 10mm
Lumini-Philips TL-D 36w/18-blue+TL-D 36w/54-765
Incalzitor-Fluval D 20100
Filtrare Interna-Fluval 4 Plus-1000l/h+Fan-1 - 320l/h
Filtrare externa-Eheim Profesional 2228-1000l/h
Locatari:4-Uaru cf. amphiacanthoides,1-Agamix(nu prea am gasit mare lucru despre el,nu stiu nici daca asta mai e denumirea actuala a pestucului...lipsa de timp...),16-Lemon tetra
Schimb de apa-Saptamanal 100l trecuti printr-un filtru cu carbon(pe care-l schimb la fiecare schimb de apa) si invechita 48 ore.
Hrana-viermi rosii odata la 2 zile,frunze de salata la discretie(iarta plantele din acvariu...dar nu e o regula ,Sera granule vegetable diet amestecate in proportie de 1-1 cu Sera protein-rich food si din cand in cand Sera Koi color cu vitamine...
Inchei aici aceasta etapa din viata mea...vor urma cel putin 2 ani de plimbare dintr-un loc in altul(depinde ce centru de scufundari va avea nevoie de serviciile mele) dar...povestea va continua in momentul in care m'oi opri din aventura...dupa ani si ani...vorba cantecului...
Cred ca ar fi bine sa se si inchida topicul...mergem la rubrica vanzari...
ce i-am mai cautat pe vremea Tanganyikanilor...frumosi,dar de ce'i dai?pestucii arata bine...
trece-ti si tu locatia si nu te mai supara asa repede,ai pus o intrebare si ti s-a rapuns,adica ai primit ajutorul pe care-l cautai.E mai bine sa intrebi decat sa faci cum te taie capul...mult noroc in continuare...
Sunt descrise doar doua specii de Uaru amphiacanthoides,cel de Rio Negro si cel din vestul bazinului Japura,un afluent mai mic al lui Rio Salimones care la rindul lui se varsa in Tapajos.Fernandezyepezi il gasim numai in Rio Atabapo,un afluent al lui Orinoco.Doua specii diferite ca,comportament,dar asemanatoare ca regim alimentar...Cele doua specii de Amphiacanthoides se disting ,asa cum observa Pomi,prin coloratia portocalie in zona abdominala la Tapajos(mai rari pe piata) si lipsa culorii portocalii la cel de Rio Negro(cei mai comuni pe piata)...Caracteristic ambelor specii e pata neagra din lateralul corpului..acum eu am mai vazut un exemplar prins pe Rio Inanu care avea culoarea argintie si-i lipsea pata neagra din lateral,nu am gasit nimic de spre el pe net sau in descrierile/prezentarile facute de Bleher..si am cautat ceva...
apropo...pestucii or sa se dea cu tot cu acvariu,filtre,etc...deci...
pai colegii lor urma sa fie Geophagus Altifrons...asteptam sa se mai incalzeasca sa ma duc sa-i iau...dar...vremuri ciudate...oricum unde ma duc sar de la stadiul de a ma uita EU la ei,la stadiul de EI uitandu-se la mine...asta cine mai e si ce cauta p'aci?(se'ntreaba ei)...sper sa-mi iasa ce am in cap...
am uitat sa zic...am vazut si fratiorii lor..aceleasi probleme de crestere...dezvoltati inegal...
da,am zis intr-un topic ceva mai sus,probleme de crestere(am pus'o pe seama consagvinizarii),la inceput am tras nadejde ca ar fi ceva viermi intestinali dar...nu.In afara faptului ca a ramas in urma cu cresterea si ca prefera larvele rosii in detrimentul salatei, nu are nimic.
pai cea din dreapta de la baietii lu' Prigoana,in toamna s-au apucat sa taie copacii pe langa bloc,cea din dreapta din curtea de la tara.A fost mai greu cu fiertu...375l are baltoaca iar ca background am folosit folie neagra...toate bune si frumoase numai ca acvariul se pare ca are zilele 'numarate.In Iunie o iau si eu pe urmele colegului nostru malawi_cris...am iesit cam sifonat din iarna asta...
si o privire de ansamblu ...moss-ul e experimental,dar rezista tentatiei(are deja o luna de cind e in acvariu),se pare ca salata le place mai mult asa ca...
citeste aici... http://www.destin-tanganyika.com/Articles-especes-Tanganyika/cyphotilapia-frontosa.htm ...ai grija de ei...parerea mea e ca or sa detroneze discusii cat de curand...
ai primit'' niste '' Frontose ,cam speriate dupa culoarea afisata,mai cegraba stresate de dimensiunea bazinului...fa ceva si ia-le o casa mai mare...repede...
ce silicon ai folosit?pana acum trebuia sa polimerizeze...sau nu ai respectat temperatura de uscare...
naiba sa le ia...culoarea tot cam asa translucida ,ca-n poze,cu ''mustati'',picioare...acu in timp ce scriu ma gandesc ca''picioarele'' sa fi fost cili...poza nu aveam cum sa le fac...viteza de imprastiere la aparitia luminii se apropia de Mach-1, ...,mai iau in calcul,idee venita tot acu'(ca daia'i bine sa stai de vorba),ca am avut o cultura involuntara de infuzori,din cauza frunzelor de salata prezente aproape tot timpul in acvariu,dar nu stiu daca aveau timp sa se dezvolte lighioanele pana la dimensiunea aia fara sa scape de ochii tetrelor...
cand mai faci schimbul de apa ,trece-o printr-un burete,ceva,am luat si eu din apa de la retea niste chestii asemanatoare dar mult mai mici(de abia se poteau observa cu ochiul liber),stateau lipite de geamul din fata,cred ca aproximatv 1000(una mie),si nu glumesc,cand am dat drumu' la lumina in prima zi am crezut ca nu vad bine si ca m-am uitat prea mult la filme,a doua zi m-am dat cat mai aproape de sicla acvariului(inarmat cu o lupa ) si cand am aprins lumina sa vezi viteza pe ele la imprastiat ,science fiction,n-am reusit sa aflu' ce sunt chestiile alea,dar din a 3-a zi nu le-am mai vazut...lemon tetra cred ca-i de vina...si da ,aparusera exact dupa schimbul de apa...
Scuze de lipsa pretului...dar cineva le-a luat si asa.Se poate inchide...multumesc.

Forum Index » Profile for scubu » Messages posted by scubu
Go to: