[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: scubu
Forum Index » Profile for scubu » Messages posted by scubu
Cu o mica intarziere apar si eu cu cateva poze noi...calitatea nu e cea dorita(inca mai am neoanele cu tenta albastra de la Tanganyikan,dar o rezolv in weekend ).Acvariul a stat 2 sapt. la ciclat timp in care am tot cautat buturugi ceva mai mari...(fara prea mare succes) .Colocatari au devenit 18 buc. de H.pulcchiprinnis (lemon tetra),cu care se impaca foarte bine,in ciuda diferentei de marime.
Pestanii'i stiu de la varsta de 2 luni,atunci mi sau pus pe creier dar aveam tanganyikanii,asa ca dupa eveniment cu mormolocii am fugit direct spree ei,acum au cam 8 luni (9-12cm)si mi-au mancat aproape toate plantele pe care le aveam,exceptie anubiasii ,asa ca i-am trecut pe salata si dovlecei fierti...e o scimbare mare in alimentatie fata de ce stiam...
Pai dupa o gramada de peripetii iata si inceputul (noul)de drum...Plecat dupa scalari..intors cu uaru(cunoasteti?)...asa ca am sa folosesc topicul sa va informez cat de des pot cu mersul lucrurilor...Multumesc pe aceasta cale lui Nea' Mircea pt mormoloci...scuze pt calitatea pozelor,promit ca dupa ce-i mut in cel mare vin cu unele mai bune
De ce nu tragi o fuga pana la reef sa stai de vorba cu baietii?Eu doar la ei am vazut pisicute si la nea' mircea.
in primul rand un bazin cu amprenta mare,cel putin 1,5m pt.un exemplar adult,apoi o filtrare pe masura la asa bazin, e un peste mare...pt asa ceva chiar trebuie sa citesti cateva carti,sau pt inceput http://www.freshwaterstingray.nl/Frames%20Engels/English.html
neaparat decongelata,la prima hranire cu congelata ''my ugly boy's'' au facut ceea ce doar houdini ar fi in stare sa faca(nu stiu daca atat de repede... ).Masa urmatoare am decongelat-o,si de atunci tot asa..
eu nu prea vad moss-ul in ecuatie(ar avea si el loc acolo dar plin cu foarte multe impuritati,deh biotop),ok cu cryptocorina atata timp cat nu insisti,iar ca lemnaraie trebuie musai ceva mai gros pe langa ce ai dar nu aglomera..am sa deschid si eu un topic cat de curand cu al meu(e la ciclat)...bafta ...
eu zic sa bagi un nisip mai fin alb pt black water(piertisul nu da bine deloc),poti sa insisti un pic mai mult cu crengile(ai 300l!),dar ceva mai groase,si sa renunti la plante...pastreaza eventual echinodorusu' si ceva plutitoare.Scoarta de copac nu elibereaza prea mult tanin?
baga mana dupa rama...si atentie la hrana de la taraba..de data asta ai luat ''o rama'',data viitoare cine stie...
intrucat faci acvariul in casa(casa in care TU locuiesti) eu zic sa renunti la ideea cu open top,evaporare prea puternica in orice anotimp vrei tu,adica umezeala in camera cam mare,daca il puneai intr-un spatiu public gandeam altfel...geamul de 10 e perfect daca-i pui un cadru din cornier jos si unul sus(Al nu Fe),fara laterale.Eu am un 150/50/50 cu sticla de 10,urmeaza(sper sa nu fiu nevoit sa castig la loto) unu' de 650-750L care o sa fie tot did sticla de 10 cu cadru de cornier...acvariul nu trebuie sa fie antiglont....
da o fuga la hornbach..nu am mai vazut de mult timp ramirezi asa frumosi(exceptind-ui pe cei de la reef...)
felicitari pentru poze..si mai ales pentru mormoloci.
de acord cu minarrdy,geam 15,cornier cu rama 5-6 dar vezi ca gasesti dintr-un fel de aluminiu sau duraluminiu si e destul de rezistent,filtrare externa musai(la interna nu stiu cum vei umbla la un moment dat..ca va trebui),iar la lumini pt. adancimea asta...ceva ieftin ...nu stiu!Bafta!
hm...dimensiunile unui Tanganyikan DE VIS...sau marin....da pesemne ca ai incercat toate posibilitatile sa-ti falimentezi prietenul si n'ai reusit...sigur ai sa reusesti acum,cat despre mutat.....tu chiar vorbesti serios?
intrucat pestisorii s-au dat rog admin. sa inchida topic-ul!
Ma intereseaza efectul nisipului (acest tip de nisip)asupra mustatilor Corydoras-ilor.Ai mei sfarseau cam dupa 6-7 luni cu inflamatie la gura/mustati,tot panda.Intreb pt ca as refolosi nisipul de la Tang' pt noul set-up,sau unul mai fin....?
Intrucat,ieri, in urma transportului de la vechea casa spre noua casa,TOTI TANGANYIKANI MEI au sucombat,inclusiv Compress-ul din avatar(cu exceptia puilor transportati de mine),schimbul cu alti tanganyikani cade.Accept la schimb 1 pereche de A.agassizi sau A.hongsloi sau 15 neoni negri.Puietul scos la vanzare/schimb e in numar de 43buc.
Se pot da si cu alti tanganyikani la schimb...
Se vind 3 buc N.brichardi de aprox.5cm cu10Ron/buc,si 30 buc. de 2,5-3,5cm cu 90Ron/toti.Pestii sunt perfect sanatosi.
curaj...poti incepe si fara chiller,gata vara!

Forum Index » Profile for scubu » Messages posted by scubu
Go to: