[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: rxget21
Forum Index » Profile for rxget21 » Messages posted by rxget21
Eu am cumparat plante de la victor si nu pot sa ma declar cel mai incantat. Am comandat si de la Nevertebrate( de black friday) ajunse a doua zi intr-o stare excelenta si impachetate fascinant. Poti spune ca e ceva mai scump dar primesti mult mai mult ca si de la Victor. Microsorium pteropus- 1 tufa- 10 lei tufa la victor = 10 frunze pe mai multe radacini nici de cum tufa. Acelas produs la nevertebrate 20lei si este o tufa serioasa de vreo 30-40 frunze atasata in poza.
claudiu212000 wrote:Am cumparat un acvariu de 125L Juwel. Am cumparat o punga de 5L de aqua basis jbl. Sunt in dilema deasupra acestuia ce sa pun...Manado sau cuart negru. Ceva sfaturi?

Ai postat in 3 topicuri diferite, era suficient un topic facut de tine, tot aceleasi persoane citesc si iti raspund. Nu e placut cand ne uitam pe forum ce posturi noi sunt si vedem aceasi intrebare de 3 ori.
Nu incerca sa faci asta, o sa se obisnuiasca ei cu timpu, in o saptamana maxim.
Iar doua Classica Crystal 3 cred ca au peste 1L de medii de filtrare la acelas pret.
http://www.nevertebrate.ro/Filtru-Cascada-Classica-Crystal-3
Doua dinastea.
Sau unu dinasta
http://www.nevertebrate.ro/Filtru-cascada-Eheim-Liberty-200
GabrielaD wrote:
Pietrele, in afara de a fi fierte, mai trebuie tratate si altfel?

Poti sa le speli cu o perie sa nu aiba noroi pe ele, atata tot.
De ce nu incerci sa faci o polita pentru acvariu ca sa il faci mai lat? 20cm este foarte putin si o sa iti para rau dupaia.
Parerea ta personala este gresita. Acele acvarii vin cu minimul necesar, filtre ca sa nu moara pestii in 3 zile, dar niciodata nu vor oferii maximul din ce poate acel acvariu. Tu de ce crezi ca toti de aici care avem un acvariu mai mare avem filtru extern? Stim care este diferenta, nu doar vizual ci si pentru pesti, asa ca te rog nu mai da sugestii pentru un acvariu de 200L cu un filtru intern, atat timp cat persoana care face acvariu nu este un profesionist sa faca un sump intern.
Marinos83 wrote:De ce nu?

Pentru ca un filtru intern nu are capacitatea de 5L de material filtrant necesar unui acvariu de 200L.

P.S. Daca vrei sa faci acvariu pana la craciun iti sugerez sa incepi sa te documentezi despre toate accesorile necesare unui acvariu si tot ce inseamna asta. In plus nu cumpara nimic fara sa ne intrebi. Nici daca e de la petshop si vanzatorul zice ca merge asa. El este acolo doar sa vanda.
Iulia, in celalalt post al tau am cerut niste detalii despre acvariul tau, dar nu ne-ai mai bagat in seama sau raspuns, fara detalii despre acvariu/poze/detalii despre locatia ta nu te putem ajuta. O prezentare clara a acvariul: de cand e in functiune, ce filtru, ce lumina, ce planta, ce pesti(ai zis), cateva poze. Schimba din apa mai des, undeva la 10% la doua zile dar declorinata si la aceasi temperatura ca cea din acvariu(sper ca ai un termometru si incalzitor) si te rog sa "scapi" de scalari pentru ca ei au nevoie de mult mai mult spatiu. Si pune-te pe citit.
Scrie locatia la profil poate te ajuta cineva. Daca are aer tot timpu inseamna ca ai o problema pe la furtune, nu e etans undeva, desfal tot si reasambleazal, daca tot nu merge, mai bine nul mai folosii pana poate cineva sa te ajute cu el de fata.
Eheim pro4+ are un mod de facut valuri, asa functioneaza el din setari. Daca ii citesti cartulia aia cu care o venit o sa vezi ca scrie, dar cartea nu se citeste niciodata. Nu este stricat.
Butonul de search uneori face miracole:
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/9508.page

onut cum sa fie melci niste viermi?
P.S. Pestele paradis are nevoie de 80l asa ca nu poti lua.
cristi.agapia wrote:
On topic: Hemianthus poate creste si fara sa fie plantat in substrat?

https://www.youtube.com/watch?v=v9oi3AG_ZsI
Cred ca o sa ai cam putina lumina pentru hemiathus dar poti sa incerci. sugestia mea este sa nu il bagi direct in substrat, ci sa il prinzi de un lemn cu sfoara pana isi da drumu un pic, daca merge bine atunci poti sa incerci sa il bagi in substrat.
P.S. Scalari in 54l? Ai citit ceva despre scalari?
cel mai ok ar fi sa astepti un pic cu siporaxul, dupa ce schimbi prin acvariu la doua saptamani incepi sa schimbi ce ai in canistra cu siporaxu, vreo un sfert din piatra veche pe saptamana.
La un prefiltru sun sun mi s-a intamplat ca furtunul sa iasa din fitting in timp ce mutam pe acolo ceva, chiar furtunul de in, si a inceput sa curga ceva apa pana am reusit sa opresc.
Deci asta este singura sansa sa iti curga apa multa in casa. La fittingurile de Eheim nu am avut problema asta in nici un fel.
Acvariul tau nu doar ca s-a deciclat, dar este si suprapopulat sau va devenii suprapopulat. Filtrul este insuficient iar incet incet iti vor murii toti pestii daca nu iei masuri.
Citeste tot de aici:
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/2013.page
si aici:
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/692.page
Dupa care trebuie sa faci cum a zis Pimball, scoate tot din decor in special scoicile care sunt pentru mare nu pesti de apa dulce(nu acesta e motivu daunator) cumpara un substrat normal, nisip sau pietris fin de culoare naturala si poate ceva pietre sau ramuri si fa schimburi de apa zilnice cam 10% cu apa declorinata si de aceasi temperatura ca cea din acvariu timp de o sapt. Dupa o saptamana poti face schimburile odata la doua zile. Gandeste-te sa schimbi filtru daca acela este singurul pe care il ai pentru ca este prea mic, intreaba aici pe forum inainte sa faci orice achizitie pentru o opinie, nu te du la petshop sa ceri fiindca nu o sa primesti raspunsuri in totalitate corecte si benefice si incearca sa te abtii sa mai iei pesti momentan.
P.S. La profil treceti locatia pentru a te putea ajuta mai mult.
P.S.S. Cand speli filtru, buretii si tot ce este in el se clateste in apa din acvariu, in nici un caz apa de la robinet care contine clor si va omori toate bacteriile benefice pentru ciclare.
In textu ala nu zice nici unde ca intra in substrat, doar pui care fac asta sa se protejeze. In schimb melcii de substrat (Melanoides tuberculata) fac asta in timpul zilei de unde se hranesc.
Puii o sa cada in camera a doua a maternitatii ca sa nu fie mancati de mama, nu ies din maternitate (la modelu asta).

Forum Index » Profile for rxget21 » Messages posted by rxget21
Go to: