[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: rxget21
Forum Index » Profile for rxget21 » Messages posted by rxget21
In poze nu se vede nici un termometru in acvariu, ar trebuie sa pui unul ca sa stii cate grade are apa, in plus cand schimbi apa, ar trebui ca cea noua sa aiba aceasi temperatura. Banuiesc ca nu ai nici incalzitor, nu? Si nu am gasit niciunde ce pesti ai luat.
Ai verificat temperatura apei cand ai schimbat-o?
image
Larva450 wrote:Sunt 4 guppy doi negri în spate la aia colorati....

Ohh, si eu care voiam sa ma laud ca am ochi buni
koala wrote:
3. Nu te grabi cu achizitiile de pesti, deoarece trebuie sa faci ciclarea acvariului... 3-4 saptamani in care bazinul sta cu filtrul mergand non-stop.

Eu vad doi guppy chiar in mijlocul acvariului.
Cred ca ai pus outul si sorbul invers. Apa se trage prin poza 2 si iese prin poza 1. Deci outul ar trebui sa fie poza 1 si sorbul poza 2. Cel putin asa stiu eu ca e normal.
Nu este nevoie termic sa faci prea multe. In momentul cand tu pui apa cu alta temperatura din acvariu se vor aclimatiza si termic.
Deci ai adaugat cate putina apa doar 15 min. Aia este problema, ph'ul si duritatea sunt mai importante de aclimatizat de cat temperatura. Trebuia 1 ora aclimatizati cu cate putina apa la cate 10min.
Cum ai facut aclimatizarea? Neonii 'roz' sunt foarte sensibili la schimbari si ar trebui aclimatizati o ora minim.
PimballWizard wrote:
Cred ca ar fi bine daca ai face schimbul e apa la 2-3 zile.

In prima saptamana fal zilnic pentru ca ai acvariu suprapopulat.
PimballWizard wrote:
Plantele au nevoie de lumina alba.

Din cate stiu eu plantele o duc mai bine daca au lumina calda,usor galbena-rosiatica decat daca au lumina alba...sorry daca nu am dreptate si ma bag ca musca-n lapte degeaba ))

Ai dreptate dar ma refeream ca nu e buna lumina albastra ce o are si sa o lase pe aia alba.
Ala albastru nu ajuta cu nimic, mai degraba strica. Plantele au nevoie de lumina alba. Vanzatorii de la petshop sunt acolo pentru a vinde, nu sunt acvaristi. Sunt in stare sa zica ca iti intra si 100 de pesti asa ca nu mai crede tot ce iti zic. Nu trebuia sa ii iei si daca stiai de forum de ce nu ai intrebat inainte? Vanzatorul stia ca acvariul tau nu este ciclat?
Eu am alta problema, este cumva lumina albastra sa ii de la flash? Uite aici http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/38015.page poate iei si tu exemplu de la colegul care a intrebat inainte sa faca prostii. Pietricelele alea rosii si albastre cu verde arata complet urat si nenatural. Ar fi bine daca vrei sa faci ceva cu acvariul asta, sa donezi pestii si sa o iei de la 0 intrebandu-ne la fiecare pas pe care il faci. Asa o sa te saturi de acvariu intr-o luna si tot acolo ajungi.
Am impresia ca nu iti prea place sa asculti. Colegul poate nu ti-a explicat complet dar puteai si tu sa citesti. Ciclarea se face cu ajutorul filtrului prin care trece apa. In momentul in care tu opresti filtru noaptea, apa nu mai circula si nu mai se face ciclarea. Daca continui asa o sa iti moara toti pestii repede. Apa pentru ca inca nu este ciclata si ai pesti deja trebuie schimbata circa 20% zilnic. Daca este deranjant filtru mai bine muti acvariul sau donezi totul si incerci alt hobby.
BettaChuck wrote:Eu am filtru HOB si nu am probleme, e foarte silentios. Il tin cu debitul la minim. Nu stiu nimic despre filtrul sugerat de tine, eu am un Aquael. Alta varianta ar fi un filtru burete, are debit mic si e preferat de Betta, dar pompa de aer face mai mult zgomot decat un HOB sunt sigura.

Care filtru de la Aquael ai?
Din motive obiective sunt nevoit sa deschid un nou topic prin care sa va intreb ce filtru ar fi potrivit pentru un acvariu de 30l cu un betta in el.
Problema este ca filtrul actual are debit de 400l/h si chiar dat la minim face un curent cam mare pentru betta care este ingreunat de curent.
M-am gandit la ideea de filtru HOB dar fiind in dormitor, nu stiu ce sa zic de clipocitul apei. Daca aveti ceva idei sau solutii va rog sa imi spuneti, de preferat cat mai ieftine).

Sau o opinie despre http://www.tucradio-acvariu.ro/index.php?route=product/product&product_id=76
ceva filtru de la aquael de 400l/h, este spre cel mai apropiat geam si face curent.
Dupa cate stiti mai am si acvariul mic de 30L pentru un betta. Problema este ca filtru cu care a venit acvariu este cam puternic chiar dat la minim si uneori se chinuie bettaul sa inoate contra curent. Avand in vedere toate acestea, ce filtru imi recomandati mai ieftin pentru el? M-am gandit la HOB dar am o nemultumire legata de zgomotu cand pica apa.
Gabi C wrote:Nu vad pozele .

click dreapta pe zona cu poza>>open image-"deschidere imagine"
La echinodorus am tinut eu 1 minut si s-a topit. Sugerez chiar mai putin de un minut in apa cu clor 1:20. In apa oxigenata nu stium cum e dar are frunze sensibile.

Forum Index » Profile for rxget21 » Messages posted by rxget21
Go to: