[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: rxget21
Forum Index » Profile for rxget21 » Messages posted by rxget21
Si eu am avut bba dar nu chiar asa de tare. Ce pot spune din experienta mea: fara fertilizanti, fara co2(aveam bomba) si ai grija sa nu iti bata lumina in acvariu(al meu sta langa geam orientat spre N, chiar daca nu batea soarele direct). Incearca sa dai mai putina mancare la pesti pentru azotat. Si rezumate la o singura sesiune de 8 ore.
Neonul tau pare sa aiba stomacul foarte umflat. Este posibil sa le dai prea multa mancare. Fa pauza de la mancare vreo 3 zile, pestii nu patesc nimic daca nu mananca si vezi daca il ajuta. Ce ai putea sa le dai intr-o zi este mazare de la congelator. O fierbi f putin si dai pielita de pe ea jos si o dai.
P.S. Daca nu ai priceput partea cu mazarea mai intreaba-ma odata, este prea dimineata ca sa fiu coerent.
Este posibil ca ledurile albastre si rosii sa fie la 12v nu la 5v, iar legat de stingere, conteaza cati amperi are incarcatorul ala. Consider ca ai nevoie de 0.5-1A pt ledurile alea. Uitate ce output are incarcatoru.
Ceva nu e in regula la ledurile alea, alea albastre si rosii is la intensitate prea mica. Spune-ne cum le alimentezi. Nu era vorba ca pui doua tuburi?
Multumesc Liviu de raspuns. Filtru o stat aproximativ o ora fara apa, adica doar ce se mai scurgea printre piatra ponce. O durat cam mult repararea tubului si de aceea consider ca sa deciclat. Sunt 100% sigur ca nu am scapat nimic in el. Ieri era mai putin albicios de cat azi. Iar spalatul filtrului a fost Luni. Si nu, nu am spalat piatra ponce.
LiRo wrote:Salutare,
Daca acvariul tau s-a deciclatizat nu este recomandat sa mai fac schimburi zilnice de apa ... cred ca o sa-ti recomande colegii mai experimentati sa faci un schimb pe saptamana pana se cicleaza apa. De ce ai impresia ca s-a deciclatizat? incearca sa precizezi cat mai multe detalii

Multumesc de raspunsul rapid dar tin totusi sa te contrazic. Pentru a nu creste nivelul de amoniac in apa, trebuie sa schimbi cat mai des apa. Nu apa poarta bacteriile ci materialul filtrant din filtru. Nu este o impresie, ci o siguranta ca sa deciclat pentru ca apa este un pic albicioasa.
Se pare ca la ultimul schimb de apa si spalare de filtru am reusit sa imi deciclez partial acvariu din cauza unei probleme cu un furt. Inafara de schimburi zilnice de 20% de apa si putina mancare mai aveti alte sugestii?
Liviu Brasov wrote:salutare,
ma deranjea doar cand citeam..

Deranja sau deranjeaza. Nu suntem aici sa invatam gramatica asa ca te rog sa te abtii de la commenturi de genu.
Cred ca ai nevoie si de o pompa de aer la el, parca asa functioneaza, vezi ca sunt mai multe modele pe net.
mediu filtrant capsulat?) Nu, mediu filtrant este chiar substratul tau, el trage apa prin substrat si astfel se face filtrarea.
Ideea ta cu substratu se poate forma pe baza filtrului de substrat. http://www.nevertebrate.ro/Filtru-de-fund-Resun-RS20P-(72x31-cm)
Nu inteleg de ce te chinui sa iti faci filtru tau, care probabil nu este asa de "gandit" ca un eheim si dai bani pe chinezarii in loc sa iei un filtru calumea+prefiltru daca chiar vrei? Eu zic ca ai iesii mai ieftin si mai rapid si fara batai de cap.
Prima sugestie pe care ti-o pot da este sa nu mai folosesti curatatorul cu magnet, in timp iti va zgaria foarte tare geamul. Poti folosii un burete de bucatarie normal. Melci multice=prea multa mancare care se pierde, ai mai avea nevoie de vreo 2 cory si incearca sa dai mai putina mancare. Pestii nu mor de foame.
La mine e mai zgomotos doar cand e aer prin inauntru dar dupa cateva ore iese, incearca sa scuturi un pic filtru.
Apa este bine sa schimbi cam 20-25% odata pe saptamana cu apa de aceasi temperatura ca in acvariu iar testele poti sa le faci la 2 sapt daca vrei sa fi sigur. Ele in general se folosesc cand ceva nu e in regula cu acvariul, nu se folosesc cu regularitate.
Atat timp cat este un acvariu de "firma" nu ai de ce sa ai dubii. Fi sigur ca au luat masurile de precautie necesare. Mai ales fundul dublu care este un beneficiu. Poti sa il folosesti cu incredere.
Arata mult mai bine, dar daca dai outul orientat spre stanga nu spre geamu fata si il ridici mai sus nu mai ai nevoie de pompa de aer. Trebuie sa faci valuri mici la suprafata si e suficient.
Nu manifesta inca probleme ca se intoxica in vreo 2-3 zile, dar dupaia mor imediat. Spune in ce oras stai si poate putem sa te ajutam, la profil iti poti trece locatia. Singura solutie este cum a zis ocean, schimburi de apa zilnice de aproximativ 30% din apa, cu apa fara clor, SI DE ACEASI TEMPERATURA CA CEA DIN ACVARIU. Dupa o saptamana poti face odata la 2-3 zile schimburile. Aqua safe ajuta doar la declorinare.

Botia in 20l? De ce nu citesti topicul inainte sa raspunzi? Iti sugerez sa il lasi acolo, nu este daunator, cand nu o sa mai aibe de mancare o sa moara singur.
1-2 grade sunt suficiente cat sa faca soc termic. Nu trebuie sa fi suparata pe tine, cu totii facem greseli, important este ca acuma sti pentru data viitoare, iar si mai important este sa iti iei un termometru si un incalzitor cu termostat. Bagi termometru in acvariu si o sa iti zica cate grade ai. Cand vrei sa schimbi apa, te uiti la temperatura, setezi la fel la incalzitor si il bagi in apa care urmeaza sa o pui in acvariu si lasi acolo vreo doua ore ca sa fi sigura ca ai aceasi temperatura, iar cand schimbi apa, schimbi incet, si urmaresti termometrul sa vezi daca scade. Daca da, atunci dai incalzitorul mai tare si mai lasi asa. Si la mine in acvariu cand schimb apa nu reusesc fix temperatura, dar la 120l nu e asa mare diferenta si asa de brusca.

P.S. Un incalzitor mic de 25W care te costa 30 de lei iti e suficient.

Forum Index » Profile for rxget21 » Messages posted by rxget21
Go to: