| Message |
|
|
|
Multumesc de raspuns,
Fiind interesat strict de procesul de biosinteza, nu daunez pestilor prin aceste fluctuatii de ph?
|
 |
|
|
|
Salutare,
Am si eu o intrebare. Am un test de PH, care este folosit la testarea instalatiei de CO2. In timpul zilei cand este deschisa butelia, acest test arata ca scade PH'ul in apa. Problema mea este ca dupa ce este inchisa butelia pe timpul noptii, dimineata reiese cum ca PH'ul a crescut inapoi, care credeti ca ar fi motivele? Prea multa agitatie la suprafata?
|
 |
|
|
|
si banuiesc ca electrovalva are ca scop oprirea in timpul noptii?
|
 |
|
|
Lista aia contine tot ce am nevoie? imi cer scuze daca va bat prea mult la cap
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
care este firma din mosnita noua? ca acolo cunosc lume
|
 |
|
|
|
exista alt sistem complet la care nu mai trebuie sa fac nimic? de preferat sa nu treaca de 1500
|
 |
|
|
|
nu pot bomba cu drojdie ca am ramirezi si nu imi asigura ph constant
|
 |
|
|
|
si alta solutie inafara de butelie care ar fi?
|
 |
|
|
|
sa zicem ca incarcatul ar fi ultima problema, intrebarea mea ar fi din ce trebuie sa fie compusa toata instalatia, sa vad cat ar costa toate separat.
|
 |
|
|
|
Buna ziua,
As avea si eu nevoie de niste sugestii, am un acvariu de 120L de la Eheim si as dorii sa achizitionez un sistem de co2. Am gasit pe net solutia Proflora m603 care are cam tot in pachet (nu ma pricep prea bine daca ar mai trebui sa fie ceva in pachet), daca aveti alte sugestii sau un topic de unde pot citii de ce am nevoie sa imi fac eu un sistem co2 ar fi perfect. Multumesc
|
 |
|
|
|
Intentionez sa fac un nano medium tech de aproximativ 15-20L. Problema este ca nu gasesc un acvariu frumos si rezonabil ca pret de dimensiunea asta, asa ca doresc sa imi dati ceva idei unde sa ma uit.
Ca si filtru ma gandeam la un Eden 501. Lumina probabil un DIY de vreo 20W. CO2 din bomba momentan. Cel mai probabil fara fauna. Daca aveti ceva recomandari sunt recunoscator.
|
 |
|
|
|
Daca vrei Ramirezi, fiind ciclide si mai ales mai mult de o pereche, trebuie sa le oferi multe locuri de ascuns, ai mei doi masculi cand se cearta se fugaresc si trebuie sa se poata ascunda.
|
 |
|
|
Pentru un aspect frumos poti sa il faci cu 5-10cm mai inalt in spate. Robinetii iti sunt folositori cand vrei sa scoti filtru sa il speli, daca ai acces usor la el si la furtune atunci nu ai nevoie de ele neaparat. Ca si material poti folosii si Eheim substrat pro. Ca si gazon poti incerca http://tropica.com/en/plants/plantdetails/Marsileahirsuta(010TC)/4428 o planta fara pretentii de gazon, spre deosebire de altele.
|
 |
|
|
|
Si alte poze
|
 |
|
|
|
Am luat ieri acest betta si nu parea sa aibe acel punct in varfu capului, nu este ceva pufos fungic ci mai mult seamana cu o lipsa de solz. E posibil sa fi incercat sa sara si sa se fi lovit de capac? Ii fac tratament in momentul de fata cu verde de malachin 3-4zile in acvariu direct, mai are doi colegi oto de acvariu.
|
 |
|
|
|
[quote=criss.z]Totusi, nimeni nu a întrebat care sunt dimensiunile acvariului? Speciile de pesti si chiar decorul depind de lungime, latime si inaltime![/quote]
La 25L nu sunt asa multe specii de pesti care pot fi bagate in el.
|
 |
|
|
|
Eu am o problema cu plantele: Anubias si Microsorum nu se baga in substrat fiindca o sa le putrezeasca radacinile, ele trebuie prinse/legate de un lemn, o piatra, iar Lilaeopsis are nevoie de lumina mai multa asa ca as pune-o chiar in mijloc unde ii lumina ce mai puternica.
|
 |
|
|
|
La fiecare mascult de guppy trebuie doua femele minim. Dar hai sa facem o pauza de la pesti ca aia este peste o luna dupa ce pui acvariu in functiune. Acvariul tau a venit cu filtru si toate cele sau este doar sticla?
P.S. In acvariile de la animax imi e greu sa cred ca nu au ceva plante.
|
 |
|
|
|
In primul rand bine ai venit. Spune-ne si de unde esti ca sa iti dam sfaturi si poti sa iti treci locatia si la profil. In al doilea rand intr-un bol o sa chinui orice peste si o sa te chinui si tu cu aranjatu lui asa ca gandeste-te la optiunea unui acvariu mai mare. Cu cat este mai mare acvariu cu atat este mai usor sa il intreti(stiu ca suna ciudat dar asa este).
Poti incerca un acvariu de 30L si 5-10 guppy chit ca fara femele nu o sa traiasca mai mult de cateva luni. Zi un buget in care sa ne incadram cu sugestiile. Plante gasesti la petshop si hornbach depinde ce ai la tine in oras sau la colegii de pe forum. Nu iti sugerez sa folosesti primii bolovani care iti pica in mana, acestia trebuie testati inainte ca sa nu fie calcarosi(iei niste detartrant din supermarket si torni peste, daca incepe sa sfaraie si sa faca bule multe nu sunt buni), ar fi recomandat sa cumperi bolovanii tot de la petshop pentru ca esti inca la inceput si nu stii care pietre se preteaza. Ca si substrat poti folosii pietris de 1-2mm tot de la pet shop. NU UITA: nu cumpara nimic fara sa ne intrebi mai ales de la petshop fiindca persoanele de acolo sunt puse sa vanda nu sa dea sugestii bune si citeste despre ciclul azotului.
|
 |
|
|