| Message |
|
|
|
eu cred ca acvariul tau nu este ciclat, cand speli buretele, daca o faci cu apa de la chiuveta care are probabil clor, omori bacterile. Lasa-l o saptamana fara sa il cureti, si schimba doar apa, cate 5l la 2-3 zile. Sa vedem daca se imbunatateste situatia.
|
 |
|
|
cand ai curatat ultima data buretele de la filtru? Nu este prea tare flitru, uite aici exemplu cu acvariu de 30l de la aquael: https://instagram.ftsr1-1.fna.fbcdn.net/t51.2885-15/e35/13628060_1801447030091987_247009770_n.jpg
|
 |
|
|
|
Avem nevoie de mai multe informatii poate si o poza doua. De cat timp este acvariu in functiune, cum ai facut ciclarea, nu este foarte clar cu 3 zile si dupaia ai adaugat alta apa. Apa ai declorinato inainte de a pune-o in acvariu?
|
 |
|
|
|
Cred ca un raspuns decent ar fi, nu poti. Cu masina ii stresezi mult prea mult si alte variante nu prea exista.
|
 |
|
|
|
Esti sigur ca sunt doar 21-22 de grade in acvariu? Ce pesti ai in el, este posibil sa fie prea rece pentru ei.
|
 |
|
|
|
Incearca sa faci testul cu otetul, iei o parte de pietris intr-un pahar, aduagi otet peste, daca scoate multe bule nu e ok, daca is doua trei bule doar spala-l bine si e ok.
|
 |
|
|
|
Lasa-l macar 24h la ciclat si incearca sa ii faci un test maine.
Acei pui ii ai din alt acvariu sau i-ai primit? Daca ai alt acvariu adauga ceva din el pentru a produce bacterii(pietre,filtru,etc).
|
 |
|
|
|
Un raspuns rapid ar fi, NU! Aqua Safe scoate doar clorulul si alte substante daunatoare dar nu produce bacterile necesare. Asteapta si opinile colegilor care sunt mai cunoscatori dar nu adauga puii inca.
|
 |
|
|
Placa de 2 mm poti sa incerci sa o zgarii cu catteru si dupaia sa o rupi. Un circular ar fi mai bun. 192 folosesc si eu si il las la lipit 24 de ore in casa si nu il mai dezlipesti. Iar pentru colturi exista si coltare din plexi dar cred ca depasesc bugetu  .
|
 |
|
|
|
In plus, fara coltare nu o sa ai cum sa lipesti colturile fiind foarte mica suprafata de lipit.
|
 |
|
|
Pentru ca tu mi-ai dat niste sfaturi, acuma ma revansez  )
Plexiu de 2mm este foarte subtire, cred ca sunt sanse foarte mari sa se curbeze. Daca ai mai multe placi ai putea sa lipesti doua(sau mai multe) impreuna ca sa il faci de 4-6mm. ACRIFIX 1S este un lipici foarte bun pentru plexi, dar este posibil sa pierzi din claritate cand lipesti doua placi. Sugestia mea este sa mergi la un magazin specializat pe plexi si sa intrebi cum sa le lipesti. Oricum iti zic 100% ca nu este suficient 2mm, e foarte subtire si se va curba si crapa.
|
 |
|
|
|
M-am prins de asta de mult, de aceea am si intrebat aici pe forum pentru viitorul filtru extern Eheim 2213 care trebuie sa vina zilele astea.
|
 |
|
|
|
Multumesc frumos.
|
 |
|
|
|
In momentul actual.
|
 |
|
|
|
Prima zi la locatia finala si prima zi cu pesti.
|
 |
|
|
|
Prima zi.
|
 |
|
|
|
Buna,
Numele meu este Razvan,sunt student, locuiesc in Timisoara si sunt un incepator in acvaristica, ambitios si cu foarte mult entuziasm.
Primul meu acvariu este un Eheim aquapro 80 de 126l. Il am de doua luni aproxmativ si as dori sa va arat parcursul meu.
P.S. Acvariu gazduieste 18 neoni, 5guppy, 4rasbora, 4corydoras si 3oto.
|
 |
|
|
|
Multumesc Liv de informatii, o sa cumpar un difuzor curand cand schimb toata instalatia. O sa dau o tura pe la profil.
Nu mai tin minte exact daca e tubul cu care o venit sau e de aer, o sa ma uit, mersi koala.
|
 |
|
|
|
Multumesc, am facut asta, e vreo problema ca nu mai am oxigenare?
|
 |
|
|
|
Multumesc de raspuns.
Foarte multe bule am impresia ca intorc in apa, apa fiind destul de perlata, gresesc?
|
 |
|
|