[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: stefanp
Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Osram Fluora e un neon ieftin dar si destul de bun.

Dar, daca e singurul tub ce ilumineaza acvariul, s-ar putea sa nu-ti placa lumina roz. Daca il asociezi cu un tub alb, atunci e mai ok.
Pestele ala parca e o combinatie de broasca si peste
Cel cand ma uit la capul lui, m-astept sa oracaie
Asta-i

Pai ce? Romanasii "n-are" valoare?

Bafta sa fie !
Mai oameni buni, eu sunt tinerel, nu de mult am trecut de varsta de probleme cu lichide noaptea-n pat
Poate ma reapuca daca mai creati multa presiune
Multumesc Iuliane
Salut.

"Bomba" de co2 si-o face fiecare acvarist, intr-o sticla, in casa.
http://acvariu.ro/forum/jforum.page?module=search&action=search&search_keywords=bomba+co2&match_type=all&search_forum=&sort_by=relevance

Sistemul ala de la jbl e acelasi lucru, doar ca e ambalat frumos. Nu merita banii
Intr-adevar, forma rotunda iti cam taie posibilitatea de a face un "aquascape".

Dar daca l-ai luat pe post de "veioza" naturala, inteleg ideea. Se preteaza pentru un dormitor.

As mai zice ca s-ar putea ca acei crystal red sa nu aiba viata prea buna cu bettanul
Daca a plecat astazi (miercuri) cel mai probabil ajunge vineri. Daca pleaca maine, ai sanse sa ajunga sambata (sa ai grija ca sambata e program doar pana la 12 la posta).
Frumoase pozele

Presiunea creste asupra-mi

Ma bucur ca ai poposit pe-aic Faraoane, rarut in ultima vreme pe forum, chiar mi-era dor ca sa zic asa sa te mai citesc pe ici pe colo
Stai linistit ca nici in Iasi nu sunt plante calumea in petshopuri si probabil in cel putin 85% din petshopurile din tara nu gasesti plante bune.

Scuze de off Ionut

Apropos, anu' asta te vedem la AGA?
Nu sunt in euro?
Nu stiu ce sa zic...poti sa trimiti un mail. N-ai ce pierde.

Apropos, parintii mititelului nu despagubesc si ei cu ceva? Asa mi se pare normal...
Inteleg...dar un acvariu tot trebuie sa-ti faci intr-un final...

Daca vrei dimensiuni mai mici, atunci si sticla e mai subtire si pretul mai mic.

Sau, tin minte ca dumnealui cumpara sticla de la Bacau si o transporta firma respectiva.

Nu mai tin minte care e firma (parca Moldoglass). Oricum, poti arunca un ochi sa vezi un pret si transport si ti-l lipesti singur.

http://www.moldoglass.ro/

Si alta firma, tot din Bacau: http://www.megaglass.ro/index.html
Daca ai cu ce veni in Iasi, este un domn care face acvarii si le face la pret bun.

Eu mi-am lipit un bazin de 120x50x45 (cm, Lxlxh), cu sticla de 10 mm, la 300 de lei (siliconul a fost al meu, sticla si manopera am platit-o).

Iti pot da numarul lui de telefon. Doar sa ai pe cineva cu masina sa puteti sa-l luati din Iasi.
tyna wrote:
Ma lupt cu morile de vant aici ...

Te superi degeaba si arunci cu afirmatii.

tyna wrote:
Am explicat ca EC Nu este Carbon, este glutardehida .... Supradozarea omoara algele, plantele si in cantitate mai mare pestii.

Asta am spus si eu mai sus. Este glutaraldehida, care se descompune in apa. Daca respecti doza, nu omoara nimic. Nici supradozarea (dupa cum ti-am povestit mai sus), bineinteles cu o LIMITA, nu omoara nimic.

tyna wrote:
Efectul algicid al EC este datorat glutardehidei NU carbonului !

Foarte corect. S-a mai dezbatut treaba asta pe la inceputul anului cred, cu un coleg de-al nostru care tot asa avea impresia ca se bate cu morile de vant
De altfel, nu a spus nimeni ca elementul carbon e algicid...cel putin eu nu vad sa fi spus cineva asta aici in topic.

tyna wrote:
In loc sa incerci sa combati lucrul asta da un search pe google si ai sa gasesti nenumarate topicuri atat pe forumuri din RO cat si in afara.

Nu te-a combatut nimeni in aspectele mentionate mai sus.
Cautand pe gugles am vazut reactia chimica si explicatii despre aceasta substanta. Nu iti vorbim re-inventand noi roata

tyna wrote:
Nu a avut alte cauze, nu am dat cu seringa pe plante .

Esti fixata pe o idee si nici nu pari dispusa sa purtam o discutie pe tema asta. Ce sa facem, asta e. Cum zicea Lucian, mai bine inchidem subiectul

Ramane colegul sa se documenteze la randul lui si sa faca alegerea

Corect, acvariile sunt diferite intre ele. Si exista multi factori ce pot duce un acvariu catre declin ...

O solutie ar fi ca mai intai colegul sa puna o poza cu plantele, sa vedem daca-i carenta de potasiu sau carbon. Si daca-i de carbon, sfatul meu ar fi sa pastreze aditia de easycarbo conform dozei recomandate si sa asigure si co2 gaz (bomba sau butelie).
Pai si cine ti-a spus ca eu folosesc ocazional?

In ultimul setup ("Incercare de aquascaping", link-ul in semnatura mea), l-am folosit zilnic. Ce-i drept, sub doza zilnica recomandata (pentru ca aveam si co2 presurizat). La inceput jumatate din doza, dupa care cam trei sferturi din doza. Bazin in care am avut pesti, creveti si vreo 14-15 specii de plante, printre care si Rotala rotundifolia.

Intr-un acvariu mititel anul trecut in care am tinut un Betta ("Borcanu' lu' Grigore", tot la semnatura), am folosit doza dubla de easy carbo zilnic. Am avut acolo flame moss si riccia.

In acvariul ce inca il am acum ("La munte - nano", tot in semnatura, dar nu e updatat), folosesc la fel doza dubla de easy carbo zilnic, ba chiar o data la doua-trei zile mai adaug si dimineata cate un pic (inafara de doza dubla ce o pun seara). Bazin in care cresc creveti si Hemianthus cuba.

Careva sa zica, nu folosesc ocazional. Ce-am spus mai sus, tot din experienta am spus.
Iar faptul ca eu, ca si alti colegi de altfel, am crescut moss, rotala, cuba si alte plante impreuna cu o aditie de easycarbo, fara sa avem probleme...ma face sa ma gandesc ca la tine buba a fost in alta parte. Adica daca easy carbo e asa bau-bau, ar trebui sa haleasca plantele tuturor ...

LE: Daca ti-e asa frica de easycarbo, mai exista varianta seachem excel, care cica foloseste un polimer de-al glutaraldehidei, polycycloglutaracetal, care cica-i mai sigur si mai usor absorbit de catre plante, fata de batrana glutaraldehida.
Easy carbo e facut dintr-un dezinfectant, corect (glutaraldehida mai exact). Dar e diluat. Si pe langa ca e diluat, se dilueaza din nou in apa din bazin.

Iar carbonul iese din descompunerea gludaraldehidei in apa (adica easycarbo nu are SI dezinfectant in el, ci e facut din dezinfectant). Moment in care e absorbit de catre plante.

Din experienta proprie pot spune ca am folosit si doza dubla (si inca folosesc intr-un bazin), iar plantele si pestii/creveti n-au avut prea multe obiectii. Acum nu sfatuiesc pe nimeni sa sara direct cu doza dubla, dar tatonat, se poate creste un pic.

Eu nu l-as sfatui pe colegul sa renunte la easycarbo si in niciun caz nu m-as duce cu afirmatiile la "face mai mult rau decat bine".

P.S.: Da, am folosit easycarbo in bazin cu Rotala rotundifolia.
Si ma mai gandesc si la faptul ca pe langa ca bacteriile nu mai descompun amoniacul (pentru ca-s moarte, evident ), tot amoniacul acumulat in canistra (de la detritus, bacterii moarte) il bagi inapoi in bazin.

Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Go to: