Message |
|
N-am desfacut sacul, ca pe urma ma punea sa-l platesc
Din ce am vazut eu parca ar fi avut 1mm, sau poate vorba ta, erau resturi farmitate...desi pareau destul de regulate bobitele...
Insa mi-au confirmat si cei de la happypets ca au in jur de 2-3 mm.
Maine pun baietii comanda, iar vineri imi ajunge.
Pretul comenzii a fost 870 RON, mi-au acordat o reducere de 5%, deci pret final 826.5 parca si nu ma taxeaza la curier (care ar fi cam 20 RON).
Comanda include ce am spus mai sus, plus 2 neoane osram 865 de 39W si un pad de la JBL 80x40.
Am zis sa iau pana la urma si incalzitorul, caci oricum mai tarziu aveam nevoie de el si tot atat ma costa, testele am zis ca daca sunt incepator sa nu ma risc. A ramas inelul ala care dupa cum a spus HumanFace, as fi gasit mai ieftin, insa pentru 10 lei, am scapat de-o umblatura.
Mai urmeaza sa iau plante, dar undeva la sfarsitul lunii, caci setupul il fac cand ajung in Iasi, pe 1 sau 2 octombrie. Pestii la vreo 2 saptamani dupa, daca rezist pana atunci
Si pe viitor, in cateva luni am sa incerc o instalatie CO2, un filtru extern si cateva teste ce-mi lipsesc.
|
 |
|
Uitasem sa intreb.
Manado asta e pe mai multe dimensiuni? Ca am intrat intr-un petshop astazi si aveau manado niste bobite tare mici...
Cand am dat comanda astora de la happypets, am zis ca as vrea sa aiba 2-3 mm, este de dimensiunea asta?
|
 |
|
Deci raman cu Osram si eventual mai incerc in combinatie, sa vad ce iese. M-am uitat de curiozitate dupa Aqua Medic, am vazut un neon plantgrow, insa e 80 RON, un tub de 39W  Poate pe viitor.
Pestii nu vreau sa ii introduc imediat, ci cam dupa vreo 2 saptamani, daca ma pot abtine...caci se intampla cateodata sa ma manance. Asa ca am sa iau si testele alea, ca daca ma apuca sa-i bag mai devreme sa pot testa.
Si partea buna e ca am facut rost de niste banuti, asa ca, mama masi', le iau acuma si imi iau de o grija.
Lunile ce vin vreau sa strang pt un filtru extern si o instalatie co2.
Va multumesc din nou pentru raspunsuri, am sa revin cand primesc comanda.
|
 |
|
Multumesc HumanFace.
Mi-au spus cei de la happypets ca lampa vine cu 2 neoane roz, dupa spusele lor pentru cresterea plantelor, produse tot de Hailea si se numesc SupraRed Tube. Sunt bune de ceva?
Sa iau doar un Osram si sa il combin cu unul din asta? Sau raman cu amandoua pe Osram?
|
 |
|
Pentru ca autorul topicului din "Vanzari" m-a lasat cu ochii in soare, adica a cerut inchiderea topicului fara sa mai raspunda la ultimele intrebari, ramane sa cumpar lampa Hailea.
Am facut o lista de cumparaturi:
JBL Aquabasis 2.5L = 30 RON
JBL Manado 15L = 115 RON (am calculat dupa formula afisata la ei pe site pe pagina cu manado si mi-a dat 16 litri)
Lampa Hailea T5 2x39W (90 cm) = 331 RON
Filtru Resun SP-1200 = 57 RON
Incalzitor Eheim Jager Heater 100 W = 82 RON
JBL Ph Test = 22 RON
JBL NO2 Test = 31 RON
JBL NH4 Test = 40 RON
JBL Novo Station = 16 RON
JBL Ferropol = 31 RON
JBL Ferropol 24 = 14 RON
In total vine 769 RON, fara neoane si pad caci n-aveau afisat pe site. Le-am trimis un mail sa vad ce discount imi ofera pt suma asta.
Oricum e mai mult decat cei 700 RON la care ma asteptam eu. Si e FARA neoane, pad, pesti si plante
Daca aveti niste sugestii finale, sa schimb ceva din lista sau sa scot, va astept. Sper sa nu imi spuneti ceva sa adaug
Multumesc.
|
 |
|
@kirucd: Asta-i problema, nu ma pricep. Si am si problema asta (ma rog, nu stiu daca e chiar o problema) in a fi destul de sceptic la lucruri cumparate de la departare, fara sa le vad functionand. Cel putin pana capat incredere in cumparatorul respectiv.
Ce-i drept, e mai ieftin si de asta ma gandeam si eu sa o cumpar. Plus ca are neoanele incluse. Am intrebat si neoanele de cand sunt folosite caci am inteles ca dupa un timp isi pierd din calitatea luminii.
Pe de alta parte ma gandesc ca lampa cealalta, e facuta de un producator recunoscut, are garantie, e noua...
@Porcu: Am intrebat acolo in topic. Astept sa vad ce zice.
Va multumesc mult pentru raspunsuri. Maine cred ca vin cu lista de cumparaturi si am sa fac comanda
|
 |
|
Nu pot edita mesajul, asa ca postez.
Am fost sfatuit sa te mai intreb daca traf uriel sunt speciale pt T5 si daca neoanele pot fi aprinse separat.
|
 |
|
O parere cineva despre http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/16750.page ?
E mai ieftina si are neoanele incluse in pret. Pe de alta parte ma gandesc ca o lampa noua, "de firma" cu garantie e mai trainica...
Voi cum ati proceda?
|
 |
|
Ce "varsta" are lampa? Dar neoanele?
Daca nu cer prea multi, poti pune o poza sau filmulet ceva cu ea in functiune?
|
 |
|
Scuze ca intervin. De unde ai luat instalatia pt CO2 si cat te-a costat?
Mersi.
|
 |
|
Nu mai pot edita mesajul anterior, asa ca fac un post nou.
Am umplut acum acvariu, sa-i fac o verificare, caci cine stie in anii care a stat pe tusa cine si ce i-a mai facut. Am masurat pe mijloc, sticla s-a bombat cu 3 mm (adica dista dintre pereti s-a marit cu 3 mm). Din ce-am citit intr-un topic, 3 mm e ok, asa-i?
Oricum, cand il setez, nu va mai intra acelasi volum de apa caci va fi substratul de cativa cm care inlocuieste un volum de apa, o buturuga, filtru,incalzitor etc...
Il las asa cateva ore sa vad daca nu curge pe undeva si pe urma scot apa din el.
El a fost folosit vreo 2 ani si n-am avut probleme, dar niciodata nu strica o verificare
|
 |
|
Sunt interesat, dar am cateva intrebari.
1. Trimiti prin posta in tara?
2. Cum doresti plata?
3. Pretul banuiesc ca nu include si neoane, nu?
4. E home-made sau cumparata? Daca e cumparata, care e firma producatoare?
Mersi.
|
 |
|
Dar dupa parerea voastra, care arata mai bine? Si care ar fi mai bun intre manado si alea 2 de sus?
Edit: Ce parere aveti de aceasta ( http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/16750.page ) lampa?
Ar fi mai ok decat ce am gasit eu la happypets ?
|
 |
|
Vis-a-vis de substrat, am vazut intr-o poza a unui user de pe forum, ca foloseste un pietris negru pentru substrat si mi-a placut cum arata.
Am gasit asa ceva de cumparat:
- http://www.happypets.ro/aquatic-nature-dekoline-nero-p-1479.html?zenid=75c6a1456e17d21929be1d84ca798e6a
- http://www.happypets.ro/aquatic-nature-dekoline-panthere-p-1477.html?zenid=75c6a1456e17d21929be1d84ca798e6a
Ce ziceti? Merge in combinatie cu JBL Aquabasis ?
|
 |
|
Ok. Mersi.
|
 |
|
Te mai deranjez cu o intrebare.
Imi poti spune cum se numeste? Ce scrie pe punga, ce firma producatoare?
Imi place cum arata.
|
 |
|
Foarte frumos acvariul, felicitari.
Spune-mi te rog, substratul l-ai cumparat sau e procurat din diverse surse? Daca l-ai cumparat, de unde?
Mersi.
|
 |
|
HumanFace wrote:E cam varza in sensul ca sunt prea multe specii nu ca nu ar fi compatibile. Nu ar fi nici o problema intre ei, dar un acvariu trebuie sa impresioneze prin decor(natural) nu printr-un numar mare de pesti si specii variate. O sa vezi tu mai incolo (mai uitete si pe la sectiunea aquascaping).
Bafta!
Ok, am sa ma gandesc serios la treaba asta. Oricum nu vroiam sa pun un numar mare de pesti...
brawn wrote:Filtrele pe care le-ai mentionat sunt ok cu conditia sa nu suprapopulezi acvariul. Problema e ca acele filtre se monteaza in bazin, asa cum reiese si din denumire. Vei avea ditamai magaoaia in acvariu. Pentru inceput nu e critic, dar cu trecerea timpului o sa-ti zgarie retina.
Am sa incerc sa nu introduc prea multe vietati, insa bugetul dupa cum cred ca am specificat deja, e undeva in jur de 700 RON. Lumina ma ajunge pe la 400, daca mai iau si un filtru extern, am terminat bugetul. Sa nu mai zic incalzire, substrat, pesti, plante si altele...As vrea, dar deocamdata nu, pe viitor poate...
Sau sa iau un filtru intern ceva mai puternic? Iar cu marimea, am sa incerc sa-l maschez cumva, asta este deocamdata...
brawn wrote:Nici Easy Life Easy Carbo si nici Easy Life Profito nu contin elemente macro. E cam complicata povestea cu fertilizarea, asa ca cea mai buna varianta ar fi sa te documentezi temeinic ce inseamna aceasta si dupa aceea sa pui intrebari mai "inguste".
Ok, am sa caut pe forum.
brawn wrote:Nu-ti face prea mari griji in privinta mancarii pentru pesti. La ce specii vrei tu, e o problema minora. Poate doar sanitarii au nevoie de hrana dedicata (daca vrei tu sa le-o oferi). Preamaritul ti-a dat 4 producatori de calitate. Important e sa nu hranesti pestii in exces.
Ok, gasesc eu ceva sa le dau.
brawn wrote:Si asta-i numai inceputul
Mersi de incurajare
Acum vreo 8 anisori cand ma ocupam de acvarii, si mai ales in oraselul meu, ma rugam sa gasesc cate un filtru, mancare mai variata si altele pt acvarii. Acum sunt asa de multe, bani sa ai 
|
 |
|
Multumesc pentru raspuns "HumanFace".
Deci cade varianta cu scalari, caci creveti un "must" ca sa zic asa. Mi s-a pus pata
Dar ce vrei sa spui prin guppy,molly,xipho e cam varza? Nu se potrivesc? Din cate am vazut si din ce imi aduc aminte de cand aveam acvariu se inteleg intre ei si ofera o multitudine de culori atractive...
Bine, se inmultesc cam mult, mai ales guppy, dar ma gandesc ca gasesc sa ii donez cuiva si oricum n-am de gand sa ii separ la fatare ci ii las acolo si "scapa cine poate", un fel de selectie naturala 
|
 |
|
Porcu wrote:
stefanp wrote:cred ca se poate scoate un neon de tot, nu? Daca n-or fi legate in serie...
Asa e, daca au traf-uri separate se poate scoate unu' ....... daca trafu' e dublu, cind scoti un tub se stinge si celalalt  .
Am primit raspuns. Au zis ca lampa are intrerupator pt ambele neoane insa se poate scoate unul din neoane si functioneaza celalalt. Deci raman pe lampa asta.
Porcu wrote:
stefanp wrote:Deci e bun, ce fel de melci ? Cei galbeni, parca pomacea le zice ? Sau cei mititei maronii ? Cu astia am citit ca ar fi probleme ca se inmultesc peste masura...
Eu am in acvarii melci mici si maro fara intrerupere din anii '80, niciodata nu s-au inmultit peste masura in acvariile plantate. Poti sa-i bagi fara frica, oricum o sa apara odata cu plantele, e greu de crezut c-o sa ai plante fara icre sau fara pui de melci.
Ok, cei maronii raman.
Porcu wrote:
stefanp wrote:Dar o instalatie de CO2 cumparata cat ar ajunge? De unde as putea gasi ceva mai acceptabil ca pret si totusi cat de cat buna?
Urmareste la "Vinzari", mai apar citeodata. Minimu' e o butelie, un regulator de presiune si-un reactor. Ar fi buna si-o electrovalva sa opresti CO2-u' noaptea.
O butelie folosita ar putea fi 100-200-300 lei ....... in functie de norocu' tau  , un regulator de presiune folosit - 200-300 lei .......
Au...destul de mult si second hand...
Porcu wrote:
stefanp wrote:Plimbandu-ma pe net, am gasit solutii anti-alge, gen Tetra Algetten, Tetra Algumin si multe altele. Astea se pun doar cand ai probleme cu algele sau se pot pune pt prevenirea lor?
Nu se pun niciodata  , au efecte negative si asupra plantelor. Le poti folosi doar in cazuri extreme in care nimic altceva nu da rezultate.
E bine de stiut
Porcu wrote:
stefanp wrote:Ca fertilizanti ce anume imi recomandati? Am vazut ca multi folosesc din gama Easy Life. Am vazut o combinatie de Easy Life Easy Carbo + Easy Life ProFito. E ok?
E buna cam orice fertilizare de calitate  .
Easy life ramane atunci.
Porcu wrote:
stefanp wrote:Mancare? Ce-ar fi mai bun pentru pestii enumerati de mine?
De asemenea, orice e de calitate: Hikari, Tetra, Sera, JBL ....... daca iei mincarea dedicata speciilor de pesi pe care le ai e bine.
Unde pot gasi o lista cu mancaruri destinate pe specii?
Porcu wrote:
E echivalentu' profi al drojdiei. Desi, de regula recomandam rezolvarile profi, in acest caz eu zic ca-i mai bine sa-ti faci singur sticla cu drojdie, scapi mai ieftin si poti stringe bani pentru o instalatie puternica  .
Am sa mai "rumeg" problema si poate fac o "bomba"...Mai este vreme
P.S.: Despre filtrare? O parere? Ar fi bun ceva extern, dar n-am vazut decat peste 300 RON. Un filtru intern e ok ce am zis eu? Sau ar fi bun altceva?
Iar cu pestii m-am mai gandit la o varianta, scalari. Scalari cu niste "sanitari" si creveti.
Deci pana acum am 3 variante:
- guppy,xipho,molly,neoni,sanitari,creveti
- neoni,sanitari,creveti (la sugestia lui brawn)
- scalari,sanitari,creveti
Pareri? Sugestii pt alte combinatii?
|
 |
|
|
|