[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: stefanp
Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Filtrul a fost oprit 7 zile?

Daca da, te sfatuiesc sa speli si canistra, nu mai e nimic viu dupa atat timp.

Si iti spun asta pentru ca recent am inchis un setup, iar dupa ce am scos vietatile din apa, am scos si filtrele externe din priza, dar din lipsa de timp le-am lasat asa cateva zile. Unul vreo 2 saptamani si celalalt cam o saptamana.

Nu am cuvinte sa exprim in ce hal miroseau canistrele cand le-am desfacut. Cea de doua saptamani mai mai ca mi se facea rau, iar cea de o saptamana nu mi se facea rau, avea doar un miros de mal imbacsit pe care il intalnesti intr-o balta, plus miros de peste
A durat cateva zile sa scot mirosul din canistre/materiale filtrante, dupa "bai" in multe randuri de ape si uscat in balcon la aer.

Deci eu te-as sfatui sa il desfaci si sa-l speli, oricum bacteriile sunt moarte dupa o saptamana. Eventual dupa spalare, baga niste bacterii din comert in el.
La telefoanele ce au blitz, cel putin alea pe care le-am vazut eu, aveau si optiunea sa il dezactivezi.
Mai uita-te prin setari.
Scoate blitzul cand faci poze la acvariu, altfel se reflecta.
De asemenea inchide lumina in camera si lasa doar cea de la acvariu.
Si mai e si curgatoare.
Atunci felicitari pentru noii locatari

In cazul asta evident nu mai trebuie sa ii aspiri

Sa creasca mari si sanatosi si sa te bucuri de ei !
Asta vroiam sa spun si eu, ca nu prea m-au uimiti...da' am asteptat sa zica asta cineva mai experimentat intai

La primul bazin imi place cioata, dar cred ca se putea lucra mai mult la el...ori poate fiindca eu sunt adeptul bazinelor cu multe plante, asta nu prea e pe gustul meu.

Al doilea, adica asta: http://ibac.eu/listr.php?id=120&contest=3 e simpaticut datorita plantelor sanatoase, pestii mi se pare ca se potrivesc. Da' e simplut...o tufa mare de blyxa in mijloc si niste gazon...

Al treilea: http://ibac.eu/listr.php?id=113&contest=3 , iarasi mi se pare simpatic, l-as fi clasat mai sus. Gazonul nu e facut la "cumpana", ci creeaza o impresie de vai, chiar imi place. Un pic ciudate cele doua cioate identice, desi e si interesant in acelasi timp. Bazinul asta chiar imi place.

Iar mai jos de locul trei nu mai comentam.

Pacat ca au acceptat doar concurenti bulgari...si iarasi pacat ca la noi nu se fac concursuri. Avem baieti cu acvarii tare faine.
Severus wrote:
stefanp wrote:Iar de obicei puii de creveti nu prea stau pe sticla (decat daca sunt ceva alge) ...

Puii de creveti stau pe sticla intr-o veselie.
Eu am geamurile de la acvariu 'tapetate' cu ei.

Inseamna ca ai tai sunt mai curajosi
La mine nu prea paraseau siguranta moss-ului (bine, din cand in cand se mai aventurau, dar de obicei nu prea). Pe sticla i-am vazut doar cand era ceva gsa.

Oricum, ramane sa se uite colegul atent si sa vada ce sunt. Nu e greu de deosebit puricii de care vorbeam fata de creveti, sunt diferente notabile.
Viermisorii sunt probabil planarii (micuti, albi, stau pe sticla, arata ca un melc fara cochilie, cu capul mai maricel). Da un search pe google images si vezi daca seamana.

http://www.google.ro/search?hl=ro&site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=1366&bih=601&q=planaria&oq=planaria&gs_l=img.3..0j0i24l9.2083.3206.0.3341.8.7.0.0.0.0.143.662.3j4.7.0.cqrwrth..0.0...1.1.18.img.AwoscyezHE0

Sunt des intalniti in acvariile cu creveti. Mai multa grija la hranit si la curatenia substratului (vezi sa nu ai zone moarte unde se aduna detritus).

Alt tip de viermisori pe care i-am avut in acvariul cu creveti sunt "detritus worms", doar ca astia sunt mai lungi, mai subitiri si inoata in masa apei prin niste miscari ciudata de incolacire (ca o vipera de desert, daca ai vazut pe la televizor).

Gen astia:

image

Tot cand exista o cantitate de detritus insemnata apar si astia.

Gazulitele albe nu cred ca sunt pui de rcs. Am avut si eu in bazinul in care am tinut crevetii, arata ca niste purici, doar ca sunt albi. Puii de rcs arata exact ca adultii (doar ca sunt mai mici, evident), nu cred ca pot fi confundati. Iar de obicei puii de creveti nu prea stau pe sticla (decat daca sunt ceva alge)...prefera sa stea pe substrat/muschi/plante.
S-ar putea sa fie cyclopi, daphnii, n-as putea sa-ti zic sigur. Am observat in acvariul meu ca au aparut vara, cand incepea sa creasca temperatura in acvariu. Ii aspiram cu furtunul, la schimbul de apa, pe cei care ii vedeam.

Ca idee generala, hraneste o idee mai putin si fa o curatenie mai atenta (mai ales la sifonarea substratului). Tin minte ca in acvariul ce l-am avut cu creveti, am redus foarte mult numarul de planarii dupa ce am redus hrana si dupa ce la o inspectie atenta am gasit niste zone unde apa nu circula si se adunase detritus, pe care l-am aspirat regulat dupa acel moment.
Clasamentul IBAC pe anul acesta: http://ibac.eu/listr.php?lang=en

Ce parere aveti?

In curand (iulie) trebuie sa se anunte si Top 200 IAPLC.
Debitul unui filtru intern mai poate fi scazut si daca il "indopi" cu materiale filtrante. Eventual ceva fin care se colmateaza mai repejor si astfel taie din debit.
Un filtru extern, mai ales la un bazin de dimensiunile astea, e intotdeauna o investitie buna , ba chiar necesara asa zice

Sa-l folosesti cat mai mult timp fara probleme !
Eu la setupul ce l-am incheiat recent aveam doua surse de debit (2 filtre) ce le-am pus in felul urmator:

- cate un spray bar pe cele doua laterale
- unul in stanga, care trimitea apa spre dreapta, si o idee in sus ca sa valureasca foarte usor luciul apei
- al doilea in dreapta, cu gaurile in jos si inspre perete

In felul asta am format un curent circular, sus de la stanga la dreapta, in partea dreapta mergea in jos si la fundul bazinului de la dreapta la stanga.

Ai putea incerca sa pui spray barul pe o laterala si sa bata in jos (si un pic inspre perete ca sa nu rascoleasca substratul daca are debitul puternic). Iar in cealalta laterala sa pui internul care sa bata de-a lungul bazinului si sa obtii acelasi curent circular.

E o varianta
Deci ar fi:

1. Trimming regulat
2. Spatiu intre fire
3. Circulatie buna

La circulatie am vazut ca folosesti si o pompa de valuri. In viitorul setup vreau sa folosesc si eu asa ceva, mi-a placut ideea de cand am vazut bazinul tau, dar pana acum n-am pus-o in aplicare.

Multumim !
Inteleg ce ai vrut sa spui, ca idee, dar si pompa aia de care vorbeau acvaristii probabil tot sub acvariu e pusa, deci apa ajunge intai la ea, dupa care o impinge.
Sau daca e pusa in acvariu, ajungem din nou la ideea ca apa e deja in palele rotorului.

Iar Lucian a vrut doar sa corecteze un lucru, pentru ca mai multa lume citeste acest topic (nu doar cel care l-a deschis) si e bine ca informatiile sa fie corecte.

In rest, sanatate sa fie si sa ca-i vara

Superb acvariu...ca de obicei.

Pacat ca nu esti mai vorbaret sa ne impartasesti din secretele tale

Spre exemplu, din ce stiu si intr-un setup mai vechi, nu prea replantezi. Sunt curios cum mentii tulpinile batrane atat timp sanatoase...eu replantam regulat in bazinul meu.

Circulatia apei? Trimming regulat si des? Amandoua?
Nu se comenteaza doar la cei experimentati...dar intr-o singura zi poate nu apuca toata lumea sa citeasca.

Ca o idee, pozele se fac pe timpul noptii, cu lumina aprinsa la acvariu si atat. Altfel nu se vede calumea in acvariu, cum e cazul aici (ma refer la acvariu mare).
Dar, ca idee, acvariul e ok, atat cat se poate la nivelul actual. Poti incerca sa formezi niste tufe. Pietrisul mi se pare un pic cam mare, dar nu ai ce sa ii faci acum.
E un acvariu placut, un acvariu easy.

Acvariul mic e si el placut.
Pe gustul meu, l-as mai planta un pic. Cioata nu e chiar cea mai fericita, dar e ok.
Vad ca au crescut crevetii si par sanatosi
iptdorin wrote:
Toate pompele IMPING apa,dar pana la o impinge trebuie sa o ia de undeva,de aceea la un filtru extern,exista un furtun de absorbtie,nu?

Daca pui filtrul ala extern deasupra acvariului, nu mai trage apa. De aia se pune sub acvariu, ca sa cada apa singura si sa aiba ce impinge. Daca e gol, n-are ce trage.

Iar filtrul intern, are deja apa intre palele rotorului si ... o impinge. Ca si motorul unui vapor, nu trage apa din fata vaporului ... ci o impinge in spate.
Salutare.
Vand un pachet de 40 bucati RCS (sunt o idee mai multi, dar n-am avut rabdare sa-i numar pe toti), la pretul de 20 RON.

De preferat in Iasi, dar pot trimite si in tara.
Auch...cam prea aglomerat pentru 20 de litri ... eu as fi lasat doar bettanul.

Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Go to: