[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
solutie iluminare  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Dragos Matei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

salut!

vreau sa aleg un neon T8, daca doriti sa ma sfatuiti in aceasta privinta si sunteti draguti, orice parere sau experienta este binevenita :-)

variantele din care as vrea sa aleg sunt urmatoarele:

I - Osram Lumilux DeLuxe 965
II - Osram Lumilux 865
III - Osram Floura
IV - Sylvania Grolux
V - Sylvania 865

cu multumiri anticipate !

Forever Two Wheels !!!
[WWW]
stefanp
Moderator

IP:

Osram Fluora e un neon ieftin dar si destul de bun.

Dar, daca e singurul tub ce ilumineaza acvariul, s-ar putea sa nu-ti placa lumina roz. Daca il asociezi cu un tub alb, atunci e mai ok.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

Dragos, pentru a ti se raspunde pertinent si la obiect trebuie sa dai mai multe date: ce bazin ai, ce vrei sa faci cu neoanele si respectiv bazinul: bazin plantat intensiv, bazin plantat mediu, ... africani . Fara aceste date as fi tentat sa-ti spun ca toate acele neoane sunt bune

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
Dragos Matei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

stefanp wrote:Osram Fluora e un neon ieftin dar si destul de bun.

Dar, daca e singurul tub ce ilumineaza acvariul, s-ar putea sa nu-ti placa lumina roz. Daca il asociezi cu un tub alb, atunci e mai ok.

merci de raspuns Stefan, se scrie ca nu tine mai mult de 4-5 luni ...

Forever Two Wheels !!!
[WWW]
Dragos Matei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Lucian wrote:Dragos, pentru a ti se raspunde pertinent si la obiect trebuie sa dai mai multe date: ce bazin ai, ce vrei sa faci cu neoanele si respectiv bazinul: bazin plantat intensiv, bazin plantat mediu, ... africani . Fara aceste date as fi tentat sa-ti spun ca toate acele neoane sunt bune

bun bun :-) Acvariul, sau poate acva-terariul, pe care vreau sa-l construiesc, va avea dimensiunile urmatoare: lungime 60 sau 80 cm , latime 30 sau 35 cm si inaltime 10 sau 12 cm , mai mult inclin pentru 80 / 30 / 12 cm cu sursa de lumina la 50 cm deasupra BAZEI bazinului, in care as vrea sa cresc plante atat submers cat si emers si poate,poate, o mana de creveti, dar in principal 70% plante emers, de terrariu, exotice. Am mai limpezit apele cu descrierea asta, Lucian ?

Forever Two Wheels !!!
[WWW]
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

Ei mai vi de acasa
As combina un neon Osram 965/865 cu un Osram Fuora sau Grolux.

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
Dragos Matei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

la latimea de 30cm nu sunt prea multe? imi pare multa lumina de la doua neoane ...

Forever Two Wheels !!!
[WWW]
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

Depinde de ce neon gasesti. La cele mai mici lungimi (200+ - 350mm) gasesti neoane intre 6 si 14W/buc. Eventual poti merge pe varianta de tuburi PL. Daca pui un singur neon mergi pe 965 sau 865. Depinde de sistemul de prindere/capac

Dragos Matei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

lungimea e ok, cele de 18W la 60cm imi convin, eu ma refeream la latime ...

Forever Two Wheels !!!
[WWW]
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

aha... m-am luminat
Da este cam mult 2 x 18W. Mergi pe Osram 965. Da o lumina cu care multi cu acvarii plantate au fost multumiti.

stefanp
Moderator

IP:

Dragos Matei wrote:

merci de raspuns Stefan, se scrie ca nu tine mai mult de 4-5 luni ...

In general neoanele T8 se recomanda a fi schimbate la aproximativ jumatate de an. Iar cele T5 la aproximativ un an.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Dragos Matei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

e, asta-i buna! inseamna ca e naspa ...

Forever Two Wheels !!!
[WWW]
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

Stai linistit. Este o recomandare pentru cei care doresc sa pastreze aceleasi caracteristici ale benzilor de fosfor, spectre, etc.
Daca il schimbi anual nu este nicio problema si la cat costa un Osram nu cred ca iti va afecta bugetul.

Dragos Matei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

asa e Lucian, la 10-15 lei pe bucata cred ca pot sa schimb doua pe an :-)

Forever Two Wheels !!!
[WWW]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: