Salutare.
Dupa cum am scris si in topicul de prezentare intentionez sa ma reapuc de acvaristica. Va citesc de prin iunie si acum a venit timpul pentru topicul meu.
Acvariul am sa-l setez pe la sfarsitul lui septembrie cand ajung in Iasi la facultate, insa postez de acum pentru a ma sfatui cu voi ce si cum sa cumpar pana atunci.
Sa incepem cu inceputul.
1. Acvariul deja il am din anii trecuti, cu urmatoarele dimensiuni: 80x39x40 (Lxlxh), grosimea sticlei de 6 mm.
2. M-am hotarat ca substrat sa utilizez JBL AquaBasis si JBL Manado insa nu stiu cam cat din fiecare imi trebuie.
3. Lumina. Am gasit urmatoarele 2 lampi, relativ ok la pret si la care cei care le vand mi-au spus ca se pot ajusta la dimensiunea de 80 cm.
- Lampa Hagen T5 HO 2x24W,61 cm , 328 RON (de pe Nevertebrate)
- Lampa Hailea T5, 2x39W, 90 cm, 331 RON (de pe Happypets)
Care din aceste 2 lampi imi recomandati si ce fel de neoane sa cumpar pt ele? (eu as inclina spre cea hailea, caci e mai "puternica")
4. Ca filtru m-am gandit la Resun SP 1100 sau 1200.
5. Ca incalzitor nu m-am hotarat, ma gandeam la un Eheim Jager Heater, am citit pe aici pe forum oameni multumiti de el.
6. Acvariul vreau sa fie plantat. M-am gandit la Vallisneria, Cabomba, Cryptocoryne, Elodea si mai astept niste sugestii de la voi cu niste plante nu foarte pretentioase. De asemenea as vrea niste plante cu care sa pot forma un covor, si niste muschi pe care sa-l pun pe o buturuga de lemn...Din nou, astept sugestii de la voi.
7. Ca fauna, as vrea sa fac o combinatie de guppy, xipho, molly si neoni plus cativa "sanitari" (inca nu m-am gandit la numarul lor, doar la neoni am inteles ca se simt bine in grup si ma gandeam undeva la 8-10 bucati). De asemenea ma atrag crevetii cei rosii (RCS parca?), ma gandeam sa pun cativa, daca gasesc de cumparat.
Niste melci eventual sa ajute la curatat mizeria?
8. Alte accesorii, un termometru, pad pentru acvariu, o folie albastru inchis pt peretele din spate, nu va mai intreb, gasesc eu (pad-ul cred ca am sa-l iau de la JBL, sa fiu sigur ca e bun).
9. Pentru fertilizare, nu vreau inca sa ma complic cu bomba de CO2 deocamdata, imi suna cam riscant. Citisem ca sunt lichide (easy carbo si altele de genul), ce imi recomandati?
De asemenea m-ar interesa niste testere pentru parametrii apei si ceva solutii care sa intretina apa/peretii cat mai curati (ma rog, constientizez ca nu exista solutia lumina si ca e foarte important raportul dintre fauna, flora, lumina etc. insa daca exista ceva care ajuta, dar chiar sa ajute, nu ezitati sa pomeniti) si orice alte solutii ar fi bine sa le aiba in casa un acvarist
Cam asta ar fi, daca am scapat ceva, astept sa ma "trageti de urechi"
Multumesc.